Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ekstremalne ostrości

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Tak jak pisałem - opieczone papryczki oraz kmin, kolendra (nasiona), czosnek, sól i oliwa. Za każdym razem robiłem różne proporcje i okazało się, że wolę mocniej czosnkowaną i kminowaną.

    To opiekanie papryczek wziąłem od jakiegoś brytolskiego celebryty patelni i nie był to J. Oliver
    Jak dokładnie wygląda to opiekanie? bez oleju?


    Comment


    • Wysoka temperatura. Piec w całości do momentu kiedy zaczyna brązowieć któryś fragment skórki. Wydaje mi się, że to były 3-4 minuty. Potem oczyścić z nasion.
      Wiara w autorytet skraca drogę poznania i uwalnia nas od wysiłku - Święty Augustyn

      Władza, która nie istnieje dla wolności, nie jest władzą, tylko przemocą - J. Acton

      Robienie własnego piwa to fun, picie własnego to już lekka megalomania - Seta :D

      Comment


      • Ciekawe dlaczego trzeba papryczki parzyć w wodzie lub opiekać ? Pewnie chodzi o dłuższą przydatność pasty do spożycia albo smak . Czy można zrobić harrise z surowych i nie potraktowanych temperaturą ?


        Comment


        • Tymczasem z zasadzonych 11 lutego nasion Explosive Ember, Little Elf i Habanero White coś pierwszego dzisiaj nieśmiało zawitało na świecie.

          A tak wyglądała zeszłoroczna hodowla.
          Attached Files

          Comment

          Working...
          X