Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Prawdziwki w ziołach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedziszkoda prawdziwego smaku prawdziwków.
aaa tam szkoda, nastepnym razem będą na inny sposób. Najlepiej wogóle nie zjadać, bo tak ładnie wyglądają.
Jutro nastepne grzybobranie.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedziTo tak, jak z rydzami - najlepsze są duszono-smażone na masełku bez żadnych dodatków prócz odrobiny soli.
Ale - oczywiście - to moja subiektywna opinia
Leave a comment:
-
-
Super!
Ale jak dla mnie - szkoda prawdziwego smaku prawdziwków. Ten przepis zastosowałbym dla kozaków lub czarnych łebków.
Kombinowałem z prawdziwkami na wiele sposobów. To tak, jak z rydzami - najlepsze są duszono-smażone na masełku bez żadnych dodatków prócz odrobiny soli.
Ale - oczywiście - to moja subiektywna opinia
Leave a comment:
-
-
Prawdziwki w ziołach
Składniki
1 kg prawdziwków
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
łyżka octu balsamicznego
pęczek natki pietruszki
po 1/2 pęczka rozmarynu, szałwii, tymianku
3 łyżki masła
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Grzyby oczyścić, opłukać i osuszyć. Odciąć trzonki. Duże kapelusze przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości.
Czosnek obrać, drobno posiekać. Zioła opłukać, osuszyć, poszatkować.
Czosnek i zioła rozetrzeć z oliwą i octem, dodać prawdziwki, doprawić, dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym maśle, aż będą miękkie (około 20 minut).Tagi: brak
-
Leave a comment: