Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prawdziwki w ziołach

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • ANDZIAB
    replied
    uwielbiam grzyby. muszę wypróbować

    Leave a comment:


  • jacer
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
    szkoda prawdziwego smaku prawdziwków.

    aaa tam szkoda, nastepnym razem będą na inny sposób. Najlepiej wogóle nie zjadać, bo tak ładnie wyglądają.


    Jutro nastepne grzybobranie.

    Leave a comment:


  • granat862
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
    To tak, jak z rydzami - najlepsze są duszono-smażone na masełku bez żadnych dodatków prócz odrobiny soli.
    Ale - oczywiście - to moja subiektywna opinia
    Zgadzam się z tobą, prawdziwki są już same w sobie szlachetne w smaku

    Leave a comment:


  • pirackamuza
    replied
    Super!
    Ale jak dla mnie - szkoda prawdziwego smaku prawdziwków. Ten przepis zastosowałbym dla kozaków lub czarnych łebków.
    Kombinowałem z prawdziwkami na wiele sposobów. To tak, jak z rydzami - najlepsze są duszono-smażone na masełku bez żadnych dodatków prócz odrobiny soli.
    Ale - oczywiście - to moja subiektywna opinia

    Leave a comment:


  • jacer
    started a topic Prawdziwki w ziołach

    Prawdziwki w ziołach

    Składniki
    1 kg prawdziwków
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy
    łyżka octu balsamicznego
    pęczek natki pietruszki
    po 1/2 pęczka rozmarynu, szałwii, tymianku
    3 łyżki masła
    sól, pieprz
    Etapy przygotowania

    Grzyby oczyścić, opłukać i osuszyć. Odciąć trzonki. Duże kapelusze przekroić na pół, mniejsze zostawić w całości.

    Czosnek obrać, drobno posiekać. Zioła opłukać, osuszyć, poszatkować.

    Czosnek i zioła rozetrzeć z oliwą i octem, dodać prawdziwki, doprawić, dokładnie wymieszać.

    Smażyć na rozgrzanym maśle, aż będą miękkie (około 20 minut).
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎