Dopiero dzisiaj odkryłem dział powitań. Mieszkam w Grodzisku Mazowieckim, pracuję w Warszawie, obecnie jestem przed butelkowaniem mojej trzeciej warki (Prawdziwe Ciemne z Browamatora, przedtem Best Bitter z gotowca i skrzynka Fulla - leżakują już w garażu...)
Będzie mi miło wymieniać z Wami doświadczenia i mam nadzieję - odbywać wspólne degustacje. Hau!
Witamy serdecznie! Dobrze, że sekcja Warszawa-okolice nam się tak pięknie rozrasta. Ponieważ dosyć często spotykamy się przy piwku (choć rzadko przy belgijskim), nie sądzę by był problem z degustacją wyrobów własnych.
Jak tylko ochłoniemy po Zlocie, trzeba będzie zorganizować spotkanie frakcji warszawsko-podwarszawskiej bo dołączyło do niej kilku nowych członków - Witam serdecznie.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Witamy, witamy ... Sam wprawdzie piwa nie warzę, ale cieszę się, że rośnie grono piwowarów-amatorów, bo ten fakt zadaje kłam pewnym oszczerczym opiniom na ten temat. Twoje zdrowie
Ostatnia zmiana dokonana przez breslauer; 2003-09-24, 13:40.
Witajcie,
Mam na imię Andrzej. Mój wiek zawarty jest w nicku. Dopiero na emeryturze zacząłem
interesować się własnym wyrobem piwa. Obecnie #1 na burzliwej z brekwita Finlandia Premium Lager. Pozwolę sobie czerpać z tej "skarbnicy wiedzy" piwowarskiej i ew.
czasem...
Stary browar przemysłowy ze sklepem firmowym, pubem i muzeum piwowarstwa.
Przy wejściu gości wita radziecki dystrybutor do piwa z napisem "piwo" w cyrylicy.
Dalej mały bar ze stolikami-kapslami, a obok zejście do piwnicy, gdzie mieści się muzeum.
Wstęp tam kosztuje...
Posiadam butelkę - ale od czego? Nie mogę jej zidentyfikować, może ktoś z forumowiczów spotkał się z takim logo. Pojemność butelki to 0,33. Przy logo napis "Znak ochronny".
Comment