Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe browary kontraktowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Senior
    • 05-2005
    • 3516

    W browarze okrytym niesławą.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • fidoangel
      Senior
      • 07-2005
      • 3489

      Nastepny tajemniczy Don...

      Czemu ja po stu latach na Bbizie mam po jakiś obcych forumach sie tułać aby zobaczyc co koledzy robią
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      • jacer
        Senior
        • 03-2006
        • 9875

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
        W browarze okrytym niesławą.
        EDI?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • zgoda
          Senior
          • 05-2005
          • 3516

          Na obcych forumach też się nie pucuję.

          100 hekto w Krajanie. Małżeństwo z rozsądku, ale na początek i tak coś, co dużo wybacza.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

          Comment

          • kishar
            Senior
            • 10-2003
            • 1691

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
            W browarze okrytym niesławą.
            Twigg?

            Comment

            • zgoda
              Senior
              • 05-2005
              • 3516

              Krajan był okryty złą sławą zanim to było modne.
              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

              Comment

              • leona
                PremiumUżytkownik
                • 07-2009
                • 5853

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                Na obcych forumach też się nie pucuję.

                100 hekto w Krajanie. Małżeństwo z rozsądku, ale na początek i tak coś, co dużo wybacza.
                Czyli nici z milda za 3 złote

                Comment

                • yoda79
                  Senior
                  • 01-2013
                  • 861

                  Oho, naczelny hejter będzie swoje piwo komercyjnie warzył Ocenimy

                  Comment

                  • zgoda
                    Senior
                    • 05-2005
                    • 3516

                    Z kimś mnie mylisz. Ja hejterem?!

                    Jak będzie niedobre, to wylejemy. Ale jak będzie dobre, to sprzedamy drogo.
                    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                    Comment

                    • fidoangel
                      Senior
                      • 07-2005
                      • 3489

                      No to trzymam kciuki. Cieszę sie, że kolejny z naszych idzie drogą piwnej rewolucji

                      Krajan jak już wielokrotnie powtarzałem, jest browarem akurat dla kontraktowca, ma odpowiednie wyposażenie i wielkość wybicia. Jeśli i organizacyjnie już sie ogarnęli to będzie dobrze, piwo znajdzie swoje miejsce w butelkach a nie w ścieku.
                      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                      Comment

                      • VanPurRz
                        Senior
                        • 09-2008
                        • 4229

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                        Z kimś mnie mylisz. Ja hejterem?!

                        Jak będzie niedobre, to wylejemy. Ale jak będzie dobre, to sprzedamy drogo.
                        To się dopiero okaże. We mnie ciągle tkwi się wiara w ludzki rozsądek i w to, że w końcu ludzie się obudzą i przestaną kupować drogo
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                        Comment

                        • żąleną
                          Sojowe Oddziały Bojowe
                          • 01-2002
                          • 13239

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jak będzie niedobre, to wylejemy. Ale jak będzie dobre, to sprzedamy drogo.
                          A jak będzie dobre tuż po rozlewie, a niedobre w sklepie, to wyleją konsumenci.

                          Kurczę, już niedługo zabraknie normalnych ludzi na zlocie, sami rewolucjoniści...

                          Comment

                          • zgoda
                            Senior
                            • 05-2005
                            • 3516

                            Ale dzięki temu będzie więcej piwa.
                            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                            Comment

                            • zgoda
                              Senior
                              • 05-2005
                              • 3516

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                              Krajan jak już wielokrotnie powtarzałem, jest browarem akurat dla kontraktowca, ma odpowiednie wyposażenie i wielkość wybicia. Jeśli i organizacyjnie już sie ogarnęli to będzie dobrze, piwo znajdzie swoje miejsce w butelkach a nie w ścieku.
                              100 hekto wybicia to trudna ilość dla kontraktowca, przynajmniej na początku. Dalej, takich małych zbiorników mają... jeden. Ale znalezienie teraz miejsca na regularne warzenie graniczy z cudem.
                              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                              Comment

                              • fidoangel
                                Senior
                                • 07-2005
                                • 3489

                                100 hl to strach dla jakiegoś leszcza a nie dla starej gwardii
                                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎