Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2016.08.19-21 - Chmielaki Krasnostawskie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chmielakikrasnystaw
    Junior
    • 07-2016
    • 28

    2016.08.19-21 - Chmielaki Krasnostawskie

    Chmielaki coraz bliżej... zapraszamy Browary do zgłoszenia swojego udziału w tym najstarszym festiwalu piwnym w Polsce. Karta zgłoszenia i szczegóły na stronie www.chmielaki.pl zakładka Browary.

    Na dzień dzisiejszy swój udział w Chmielakach 2016 potwierdziły:
    Piwne Podziemie, Browar Zakładowy, Browar Revolta, Browar Dukla, Browar Maryensztadt, Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy, Browar Baba Jaga, Browar Podgórz, Browar Deer Bear, Antybrowar, Browar Warsztat Piwowarski, Multitap Portal Piwny (Fabryka Piwa, Browar Bazyliszek, Fabryczne, Beerlab, Polska Duma, Browar Hopium, Reden), Browar Wrężel, Browar Chmielarz, Browar Miejski Gloger, Browar Zamkowy Cieszyn, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych o/Lublin, Browar Zamość, Browar Kormoran, Browar Złoty Pies, Browar Spirifer, Browar Sulimar, Browar Namysłów, Browar Braniewo, Browar Fortuna, Browar w Grodzisku Wlkp., Bierhalle, Browar Sulewski, Krajan Browary Kujawsko-Pomorskie, Browar Jagiełło, Browar Koreb, Browar Staropolski, Browar Edi, Primator, Bergquell, Krakonos, Browar Jabłonowo, Browar Witnica, Browar Jako, Browar Zamkowy Racibórz, Kompania Piwowarska S.A. (Tyskie, Lech, Żubr, Dębowe, Wojak, Książęce, Pilsner Urquell, Grolsch, Kozel, Redd’s, Gingers, Green Mill), Carlsberg Polska S.A. (Browar Okocim, Browar Kasztelan, Carlsberg), Perła Browary Lubelskie S.A., Browar Zwierzyniec.
  • chmielakikrasnystaw
    Junior
    • 07-2016
    • 28

    #2
    Info na temat Konsumenckiego Konkursu Piw

    KONSUMENCKI KONKURS PIW - CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2016

    Organizatorzy 46. Ogólnopolskiego Święta Chmielarzy i Piwowarów „Chmielaki Krasnostawskie” zapraszają do zgłoszenia piw do największego w Polsce - Konsumenckiego Konkursu Piw (KKP) „Chmielaki Krasnostawskie 2016”. Konkurs odbędzie się podczas Chmielaków w dniu 20 sierpnia 2016 r. od godziny 9.00 w Sali Konferencyjnej Krasnostawskiego Domu Kultury, ul. Okrzei 10. (eliminacje w dniach 18-19 sierpnia).
    Za prawidłowy przebieg Konkursu odpowiada Przewodniczący KKP Marek Suliga Certyfikowany Sędzia Piwny, wieloletni juror European Beer Star.
    W tym roku Konkurs odbędzie się w 18 kategoriach.

    KATEGORIE:
    Piwa dolnej fermentacji:
    I. Piwa jasne w stylu Leichtbier o ekstrakcie do 11° Plato.
    II. Piwa jasne w stylu Pils o ekstrakcie 11,1-12,9° Plato.
    III. Piwa jasne w stylu European Mild Lager o ekstrakcie 11,1-12,9° Plato.
    IV. Piwa jasne w stylu Marcowe o ekstrakcie 13-16° Plato.
    V. Piwa w stylu Bock/Koźlak o ekstrakcie powyżej 16° Plato.
    VI. Piwa ciemne o ekstrakcie do 18° Plato.
    VII. Piwa w stylu Porter Bałtycki o ekstrakcie powyżej 18° Plato.
    VIII. Napoje na bazie piwa typu Radler/Shandy.
    IX. Piwa smakowe i aromatyzowane.
    Piwa górnej fermentacji:
    X. Piwa w stylu Belgian Ale o podwyższonym ekstrakcie powyżej 14° Plato.
    XI. Piwa białe w stylu belgijskim Witbier o ekstrakcie 11-12,5° Plato.
    XII. Piwa pszeniczne jasne w niemieckim stylu Hefeweizen Hell o ekstrakcie 11-14° Plato.
    XIII. Piwa pszeniczne ciemne w niemieckim stylu Hefeweizen Dunkel o ekstrakcie 11-14° Plato.
    XIV. Piwa w stylu Pale Ale/Imperial, Pale Ale/Bitter, Extra Specjal Bitter (ESB).
    XV. Piwa w stylu American Pale Ale (APA), American India Pale Ale (AIPA).
    XVI. Piwa w stylu Stout Dry/Sweet o ekstrakcie 9,5-18° Plato.
    XVII. Piwa w stylu Rauchbier/Smoke Beer o ekstrakcie 11-15° Plato.
    Piwa miodowe:
    XVIII. Piwa miodowe.


    Zgłoszenia piw do Konkursu należy przesłać do 2 sierpnia 2016 r. na karcie zgłoszenia (do pobrania na stronie www.chmielaki.pl zakładka ‘browary’) w następujący sposób:
    - faxem pod numer 82 576 22 18;
    - e-mailem na adres: chmielaki@krasnystaw.pl
    - pocztą na adres: Krasnostawski Dom Kultury, ul. Okrzei 10, 22-300 Krasnystaw.

    Zgłaszający może zgłosić dowolną ilość piw do każdej kategorii.

    Udział w Konkursie jest bezpłatny dla browarów, które wystawiają swoje stoiska w części handlowej Chmielaków (samodzielnie lub przez przedstawiciela).
    Dla pozostałych browarów obowiązują następujące opłaty – 50 zł przy zgłoszeniu do 5 piw; 100 zł przy zgłoszeniu 6 piw lub więcej. Opłatę należy uiścić na podstawie faktury VAT przesłanej przez Organizatora po weryfikacji zgłoszonych piw.

    Ocena będzie przeprowadzana w sposób anonimowy, przez stworzone odpowiednie zespoły, przeszkolone uprzednio i wyłonione z grupy konsumentów piwa, którzy się zgłoszą do Organizatora.
    Degustatorami mogą być również osoby zatrudnione lub współpracujące z browarami i dystrybutorami, jednak nie będą mogły uczestniczyć w tych panelach, w których oceniać się będzie piwa zgłoszone przez te podmioty. Ich łączny udział nie może jednak przekroczyć 10% ogółu degustatorów.
    Ostateczną decyzję o zakwalifikowaniu kandydata do zespołu degustatorów, podejmuje Organizator.
    Ocena sensoryczna piwa odbędzie się przy wykorzystaniu specjalnie opracowanego arkusza.
    Nad organizacją, rekrutacją sędziów i całym konkursem nadzór sprawuje Przewodniczący KKP Marek Suliga, certyfikowany Sędzia Piwny oraz dr inż. Tadeusz Kuchciak z Politechniki Łódzkiej.

    Zwycięskie, w każdej kategorii asortymentowej, piwa otrzymają: Złoty medal i dyplom. Ponadto piwa za miejsca drugie i trzecie otrzymają srebrne i brązowe medale oraz dyplomy.
    Eksperci piwni i blogerzy wybiorą spośród zwycięzców poszczególnych kategorii piwo, które otrzyma Grand Prix Chmielaków 2016 – „Królewskie Karpie”.
    Wszystkie zwycięskie piwa automatycznie zostają nominowane do tytułu „Piwo Roku” przyznawanego przez Towarzystwo Promocji Kultury Piwa „Bractwo Piwne”.
    Producenci nagrodzonych piw uzyskują również dożywotnie prawa do posługiwania się znakami graficznymi i słownymi, w związku z otrzymanymi tytułami.

    Jeżeli do danej kategorii zostanie zgłoszonych mniej niż 5 piw – kategoria nie jest oceniana. Jeżeli w kategorii będzie mniej niż 6 piw – nagradzany jest wyłącznie zwycięzca.

    Piwo do oceny powinno być dostarczone Organizatorowi najpóźniej do dnia
    17 sierpnia 2016 r. do godziny 16.00 w ilości jednego zbiorczego opakowania każdego zgłoszonego piwa /wyłącznie w butelkach lub puszkach/ (min. 10 l) na adres: Krasnostawski Dom Kultury, ul. Okrzei 10, 22-300 Krasnystaw.

    Wyniki Konkursów z lat ubiegłych znajdują się na stronie www.chmielaki.pl

    Dodatkowe informacje:
    Pod numerem tel. kom. 665 437 031


    OPISY KATEGORII:
    Kategoria I. Piwa jasne w stylu Leichtbier o zawartości ekstraktu do 11° Plato.
    Piwa winny posiadać lekko słodowy charakter, do średniego. Goryczka, subtelna, do średniej (15 ‐ 28 IBU). Zapach chmielowy niski do średniego, bez owocowych estrów i diacetylu. Barwa jasno złota do słomkowej (4-8 EBC).

    Kategoria II. Piwa jasne w stylu Pils o zawartości ekstraktu 11,1-12,9° Plato.
    Piwa o barwie złotej, słomkowej do bursztynowej (6-14 EBC). Posiadają goryczkę chmielową wyrazistą (25-50 IBU) z subtelnym słodowym aromatem. Zapach wyrazisty, chmielowy, bez owocowych estrów i diacetylu. Piana winna być gęsta i trwała. Osad drożdżowy niewskazany.

    Kategoria III. Piwa jasne w stylu European Mild Lager o zawartości ekstraktu 11,1-12,9 °Plato.
    Piwa o barwie słomkowej do jasnobursztynowej. Winny posiadać stonowaną goryczkę chmielową (10-25 IBU) z lekko słodowym aromatem. Nie może posiadać nut karmelowych, estrowości owocowej i diacetylu. Wskazana filtracja lub klarowanie. Piana winna być zwarta i trwała.

    Kategoria IV. Piwa jasne w stylu Marcowe o zawartości ekstraktu 13-16° Plato.
    Barwa bursztynowa (8-35 EBC). Piwa winny posiadać zdecydowanie słodowy charakter (dopuszczalne nuty karmelu). Goryczka stonowana (18‐28 IBU). Zapach słodowy z aromatem herbatników/biszkoptów, bez owocowych estrów i diacetylu. Wskazane subtelne nuty chmielowe. Piana winna być zwarta i gęsta.

    Kategoria V. Piwa w stylu Bock/Koźlak o zawartości ekstraktu powyżej 16° Plato.
    Piwa o szerokim spektrum barwy (15-40 EBC). W smaku i aromacie silne nuty słodowe z pełnią smaku. Goryczka chmielowa stonowana do średniej (20-40 IBU). Zapach chmielowy i estrowość owocowa niskie i subtelne. Dopuszczalne bardzo niskie stężenie diacetylu. Piana winna być zwarta i gęsta.

    Kategoria VI. Piwa ciemne o zawartości ekstraktu do 18° Plato.
    Piwa ciemne o kolorze od średnio- do ciemnobrązowego (> 35 EBC). Winny posiadać zdecydowanie słodowy charakter. Goryczka subtelna do średniej (16-30 IBU) z elementami goryczy i słodyczy. W aromacie nuty karmelu, kawy, czekolady i palone. Dopuszczalny chmielowy aromat. Brak owocowej estrowości i diacetylu.

    Kategoria VII. Piwa w stylu Porter Bałtycki o zawartości ekstraktu powyżej 18° Plato.
    Piwa o barwie głęboko rubinowej do czarnej (> 35 EBC). W zapachu dominuje karmel, lukrecja, kakao, czekolada z subtelnymi nutami słodu palonego/prażonego (możliwy niski charakter dymiony/wędzony). Miło widziane nuty chmielowo kwiatowe. Aromat słodowy bez wyrazistej estrowości owocowej. Bez diacetylu i DMS. Goryczka średnia do wyrazistej (25 ‐ 40 IBU). Charakter rozgrzewający (wysoki alkohol 7,5 – 9,5% obj.)

    Kategoria VIII. Napoje na bazie piwa typu Radler/Shandy.
    Napoje niskoalkoholowe powstałe w wyniku połączenia piwa i lemoniady. Są niezwykle orzeźwiające i często posiadają mętną konsystencję. W smaku zredukowana goryczka piwna ze względu na obecność lemoniady. Winny być silniej wysycone CO2.

    Kategoria IX. Piwa smakowe.
    Piwa powstałe z dodatkiem koncentratów i soków o aromatach owocowych, ziołowych i przyprawowych celu wzbogacenia charakteru finalnego produktu. Są rześkie z wyrazistymi nutami zapachowymi. Możliwy osad.

    Kategoria X. Piwa w stylu Belgian Ale o podwyższonym ekstrakcie powyżej 14° Plato.
    Posiadają jasno złotą barwę do ciemnobursztynowej (7-11 EBC). W zapachu może przeważać estrowy charakter (owoce/banan). Mile widziane fenole (przyprawy, zioła). Wyczuwalny chmielowy aromat i goryczka (25 – 45 IBU). Zmętnienie i osad mogą być konsekwencją re fermentacji. Całkowity brak aromatów palonych, ciemnych słodów (karmel) i diacetylu. Może posiadać rozgrzewający charakter (zwiększona zawartość alk.).

    Kategoria XI. Piwa białe w stylu belgijskim Witbier o zawartości ekstraktu 11-12,5° Plato.
    Piwa niezwykle blade, o barwie jasnej do słomkowej (1-4 EBC). Chmielowa goryczka (8-18 IBU) i aromat stonowane. Lekko kwaśne. Wyczuwalne aromaty skórki pomarańczy i przypraw (kolendry). Całkowity brak diacetylu.

    Kategoria XII. Piwa pszeniczne jasne w niemieckim stylu Hefeweizen Hell o zawartości ekstraktu 11- 14° Plato.
    Barwa jasna do bursztynowej (6-18 EBC). Goryczka subtelna do wyrazistej (10 – 20 IBU), lecz ukryta pod zdecydowanym aromatem estrowym (owoc/banan) i fenolowym (goździki, gałka muszkatołowa, cynamon). Możliwa niewielka kwasowość. Podwyższone wysycenie CO2 podkreśla ich niezwykłą rześkość. Możliwy osad drożdżowy i zmętnienie. Pienistość znacząca i trwała.

    Kategoria XIII. Piwa pszeniczne ciemne w niemieckim stylu Hefeweizen Dunkel o zawartości ekstraktu 11-14° Plato.
    Barwa miedziana do ciemnobrązowej (> 30 EBC). Chmielowa goryczka (10-20 IBU) i aromat w śladowych ilościach. Estry (owoc/banan) i fenole (goździki, gałka muszkatołowa, cynamon) rozpoznawalne, lecz niedominujące. Przeważać za to mogą aromaty słodowe i karmelowe. Możliwy osad drożdżowy i zmętnienie. Pienistość znacząca i trwała.

    Kategoria XIV. Piwa w stylu Pale Ale/Imperial Pale Ale/Bitter.
    W piwach tych barwa rozpoczyna się od ciemnozłotego koloru po odcienie miedzi. Najistotniejszą dla nich jest wyrazista chmielowa goryczka (> 35 IBU). Jej istotą jest silna intensywność, lecz pozostająca zaledwie do kilkunastu sekund po przełknięciu. Dominują aromaty chmielowe, ziół prowansalskich, a nawet surowego tytoniu. Możliwa podwyższona estrowość owocowa. Wysycenie i pienistość nie są najistotniejszymi.

    Kategoria XV. Piwa w stylu American Pale Ale (APA), American India Pale Ale (AIPA).
    Posiadają barwę od ciemno złocistej po odcienie miedzi. Goryczka chmielowa wyrazista (> 35 IBU) utrzymująca się maksymalnie do kilkunastu sekund po spożyciu. W aromacie dominują aromaty chmielowe ze szczególnym uwzględnieniem nut cytrusowych, które są pochodnymi użycia chmieli amerykańskich. Możliwa podwyższona estrowość owocowa. Wysycenie i pienistość nie są najistotniejszymi.


    Kategoria XVI. Piwa w stylu Stout Dry/Sweet o zawartości ekstraktu 9,5-18° Plato.
    Posiadają barwę ciemnobrązową do głębokiej czerni (> 50 EBC). W aromacie dominują nuty słodowe, palone, karmelowe, kawy i czekolady aż po toffi. W smaku wyczuwalna goryczka (Stout Dry >30 IBU) jak i słodycz cukru mlecznego/laktozy (Stout Sweet 15‐30 IBU). Nieco słabiej wyczuwalne nuty chmielowe. Mogą być lekko cierpkie.

    Kategoria XVII. Piwa w stylu Rauchbier/Smoke Beer o ekstrakcie 11,0-15,0 ° Plato.
    Piwa mogą powstać przy udziale górnej lub dolnej fermentacji. Najistotniejszą cechą jest aromat pochodzący od dymionych słodów (nuty torfowe, wędzone i owocowe: śliwka węgierka i owoce kandyzowane). Goryczka chmielowa stonowana podobnie nuty słodowe. Całkowity brak estrowości owocowej i diacetylu. Dopuszczalne niewielkie zmętnienie.

    Kategoria XVIII. Piwa miodowe.
    Warzone zarówno metodą dolnej jak i górnej fermentacji. Dominują aromaty miodowe o szerokim ich spektrum. Barwa i goryczka jest nieograniczona.

    Comment

    • chmielakikrasnystaw
      Junior
      • 07-2016
      • 28

      #3
      Ostateczna lista browarów na Chmielakach 2016:
      Piwne Podziemie, Browar Pinta, Browar Zakładowy, Browar Revolta, Browar Dukla, Browar Maryensztadt, Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy, Browar Baba Jaga, Browar Podgórz, Browar Deer Bear, Antybrowar, Browar Warsztat Piwowarski, Multitap Portal Piwny (Fabryka Piwa, Browar Bazyliszek, Fabryczne, Beerlab, Polska Duma, Browar Hopium, ReCraft), Browar Wrężel, Browar Chmielarz, Browar Miejski Gloger, Browar Zamkowy Cieszyn, Browar Amber, Browar Zamość, Browar Kormoran, Browar Złoty Pies, Browar Spirifer, Browar Sulimar, Browar Namysłów, Browar Braniewo, Browar Fortuna, Browar w Grodzisku Wlkp., Bierhalle, Browar Sulewski, Krajan Browary Kujawsko-Pomorskie, Browar Jagiełło, Browar Koreb, Browar Staropolski, Browar Edi, Primator, Bergquell, Krakonos, Browar Jabłonowo, Browar Witnica, Browar Jako, Browar Zamkowy Racibórz, Kompania Piwowarska S.A. (Tyskie, Lech, Żubr, Dębowe, Wojak, Książęce, Pilsner Urquell, Grolsch, Kozel, Redd’s, Gingers, Green Mill), Carlsberg Polska S.A. (Browar Okocim, Browar Kasztelan, Carlsberg), Perła Browary Lubelskie S.A., Browar Zwierzyniec, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych o/Lublin.

      Comment

      • e-prezes
        Senior
        • 05-2002
        • 19159

        #4
        Czyli wszystkie lokalne z wyjątkiem Osjanna, Trzech Koron i Grodzkiej 15 (pewnie tylko wystawią piwa w konkursie) oraz malutkich Lwowa i Żelechowa (to nie ich bajka).
        Last edited by e-prezes; 28-07-2016, 11:25.

        Comment

        • kishar
          Senior
          • 10-2003
          • 1691

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Czyli wszystkie lokalne z wyjątkiem Osjanna, Trzech Koron i Grodzkiej 15 (pewnie tylko wystawią piwa w konkursie) oraz malutkich Lwowa i Żelechowa (to nie ich bajka).
          Ale Żelechów to nie jest woj. Lubelskie...

          Comment

          • e-prezes
            Senior
            • 05-2002
            • 19159

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
            Ale Żelechów to nie jest woj. Lubelskie...
            Jakoś tak blisko mnie, więc ubrdało mi się, że to też Lubelskie.

            Comment

            • Prusak
              Senior
              • 07-2005
              • 4305

              #7
              Ale historycznie dawna Ziemia Stężycka, więc bliżej dawnej Małopolski niż Mazowsza, więc "nieoficjalnie" browar można uznać za "swój".

              Comment

              • chmielakikrasnystaw
                Junior
                • 07-2016
                • 28

                #8
                Rozmieszczenie browarów na Chmielakach 2016
                Attached Files

                Comment

                • Cooper
                  Senior
                  • 11-2002
                  • 6055

                  #9
                  Szkoda tylko że widać nic.
                  Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                  1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                  Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                  Comment

                  • chmielakikrasnystaw
                    Junior
                    • 07-2016
                    • 28

                    #10
                    Może teraz będzie lepiej widać. Szczegóły na www.chmielaki.pl i www.facebook.pl/chmielaki
                    Attached Files

                    Comment

                    • Cooper
                      Senior
                      • 11-2002
                      • 6055

                      #11
                      Dzięki.
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                      Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                      Comment

                      • chmielakikrasnystaw
                        Junior
                        • 07-2016
                        • 28

                        #12
                        Poniżej lista piw zgłoszonych do największego w Polsce Konsumenckiego Konkursu Piw.

                        46. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2016” - KONSUMENCKI KONKURS PIW - PIWA ZGŁOSZONE

                        Piwa dolnej fermentacji:

                        Kategoria I Piwa jasne w stylu Leichtbier o ekstrakcie do 11° Plato.
                        1. Jagiełło Chmielak – Browar Jagiełło
                        2. Jagiełło Lager - Browar Jagiełło
                        3. Jagiełło Export - Browar Jagiełło
                        4. PRL Jasne - Browar Staropolski
                        5. Kultowe - Browar Staropolski
                        6. Braniewo Chmielone na zimno – Browar Namysłów
                        7. Zamkowe Jasne Pełne - Browar Namysłów
                        8. Tyskie Niepasteryzowane - Kompania Piwowarska
                        9. Łaskie Regionalne – Browar Koreb
                        10. Boston Desitka – Browar Złoty Pies

                        Kategoria II Piwa jasne w stylu Pils o ekstrakcie 11,1-12,9° Plato.
                        1. Pils Zamojski – Browar Zamość
                        2. Kociewski Pils – Browar Kociewski
                        3. Grodzki Pils – Restauracja Browar Grodzka 15
                        4. Lubicz Leżak – Browar Lubicz
                        5. Kormoran Jasny – Browar Kormoran
                        6. Warmińskie Rewolucje – Browar Kormoran
                        7. Silver Eagle Puławski Pils – Browar Trzy Korony
                        8. Jagiełło Pils - Browar Jagiełło
                        9. Perła Chmielowa – Perła Browary Lubelskie
                        10. Perła Export - Perła Browary Lubelskie
                        11. Perła Niepasteryzowana - Perła Browary Lubelskie
                        12. Bierhalle Pils I – Bierhalle Silesia
                        13. Bierhalle Pils II - Bierhalle Silesia
                        14. Lager Cieszyński – Browar Zamkowy Cieszyn
                        15. Pils – Browar Sulewski
                        16. Rodowite Pils – Browar Staropolski
                        17. Kultowe Pils - Browar Staropolski
                        18. Namysłów Pils - Browar Namysłów
                        19. Bierhalle Pils 12 - Bierhalle Royal Wilanów
                        20. Bierhalle Pils - Bierhalle Royal Wilanów
                        21. Złoty Łan Niepasteryzowane – Browar Jako
                        22. Złoty Łan Chmielowy - Browar Jako
                        23. Pils 12 – Bierhalle Lublin
                        24. Pils 12.7 - Bierhalle Lublin
                        25. Bierhalle Pils – Bierhalle Arkadia
                        26. Bierhalle Pils I - Bierhalle Arkadia
                        27. Bierhalle Pils II - Bierhalle Arkadia
                        28. Lech Pils – Kompania Piwowarska
                        29. Kupieckie – Brofaktura
                        30. Miłosław Pilzner – Browar Fortuna
                        31. Pils – Browar Trzy Korony
                        32. Żupne Jasne Pełne - R.B.K. Pod Wielką Solą
                        33. Bokser Lager - Browar Złoty Pies

                        Kategoria III Piwa jasne w stylu European Mild Lager o ekstrakcie 11,1-12,9° Plato.
                        1. Kociewski Lager – Browar Kociewski
                        2. Bursztynowe - Browar Trzy Korony
                        3. Jagiełło Nałęczowskie Jasne - Browar Jagiełło
                        4. Lager - Browar Sulewski
                        5. Anstadt Pełne - Browar Staropolski
                        6. PRL Pełne - Browar Staropolski
                        7. Braniewo Jasne Pełne - Browar Namysłów
                        8. Pivo – Browar Jabłonowo
                        9. Kasztelan Niepasteryzowane Świeże – Carlsberg Polska
                        10. Kasztelan Jasne Pełne - Carlsberg Polska
                        11. Harnaś Jasne Pełne - Carlsberg Polska
                        12. Bosman Niepasteryzowane - Carlsberg Polska
                        13. Okocim Cztery Chmiele - Carlsberg Polska
                        14. Okocim Eksportowe - Carlsberg Polska
                        15. Okocim OK Beer - Carlsberg Polska
                        16. Tyskie Gronie - Kompania Piwowarska
                        17. PraŻubr - Kompania Piwowarska
                        18. Miłosław Niefiltrowane - Browar Fortuna
                        19. Mocne Tradycyjne - Browar Koreb

                        Kategoria IV Piwa jasne w stylu Marcowe o ekstrakcie 13-16° Plato.
                        1. Zamojskie Marcowe – Browar Zamość
                        2. Lubicz Marcowe – Browar Lubicz
                        3. Trybunał Trójsłodowy – Browar Cornelius
                        4. Jagiełło Vienna Lager - Browar Jagiełło
                        5. Zwierzyniec Pils - Perła Browary Lubelskie
                        6. Perła Mocna - Perła Browary Lubelskie
                        7. Bierhalle Marcowe I - Bierhalle Silesia
                        8. Bierhalle Marcowe II - Bierhalle Silesia
                        9. Browarmia Oktoberfest – Browarmia Królewska
                        10. Bierhalle Marcowe 13.7 - Bierhalle Royal Wilanów
                        11. Bierhalle Marcowe - Bierhalle Royal Wilanów
                        12. Marcowe 13.7 - Bierhalle Lublin
                        13. Marcowe 13.2 - Bierhalle Lublin
                        14. Bierhalle Marcowe - Bierhalle Arkadia
                        15. Dębowe - Kompania Piwowarska
                        16. Miłosław Marcowe - Browar Fortuna
                        17. Marcowe - Browar Trzy Korony
                        18. Łaskie Żywe - Browar Koreb

                        Kategoria V Piwa w stylu Bock/Koźlak o ekstrakcie powyżej 16° Plato.
                        1. Rauchbock - Browar Kormoran
                        2. Koźlak - Browar Trzy Korony
                        3. Magnus - Browar Jagiełło
                        4. Magnus Królewski - Browar Jagiełło
                        5. Perła Koźlak - Perła Browary Lubelskie
                        6. Bierhalle Bock - Bierhalle Silesia
                        7. Bierhalle Bock - Bierhalle Arkadia
                        8. Bierhalle Maibock - Bierhalle Arkadia
                        9. Bierhalle Doppel Bock - Bierhalle Arkadia
                        10. Miłosław Koźlak - Browar Fortuna

                        Kategoria VI Piwa ciemne o ekstrakcie do 18° Plato.
                        1. Piwo Celtyckie – Browar Witnica
                        2. Grodzki ESB - Restauracja Browar Grodzka 15
                        3. Grodzki Dunkel - Restauracja Browar Grodzka 15
                        4. Kormoran Ciemny - Browar Kormoran
                        5. Irish - Browar Kormoran
                        6. Imperial Bock - Browar Trzy Korony
                        7. Dunkel - Browar Sulewski
                        8. Browarmia Ciemny Lager - Browarmia Królewska
                        9. Anstadt Bawarskie Ciemne - Browar Staropolski
                        10. Monachijskie - Browar Staropolski
                        11. Namysłów Ciemne typu Irlandzkiego - Browar Namysłów
                        12. J23 – Browar Jabłonowo
                        13. Celtyckie Ciemne - Browar Jako
                        14. Okocim Ciemne - Carlsberg Polska
                        15. Bierhalle Dunkel - Bierhalle Arkadia
                        16. Bierhalle Rosalie - Bierhalle Arkadia
                        17. Książęce Ciemne Łagodne - Kompania Piwowarska
                        18. Książęce Czerwony Lager - Kompania Piwowarska
                        19. Fortuna Czarne - Browar Fortuna
                        20. Fortuna Imbir Stout - Browar Fortuna
                        21. Dunkel - Browar Trzy Korony
                        22. Ciemne Herbowe - Browar Koreb

                        Kategoria VII Piwa w stylu Porter Bałtycki o ekstrakcie powyżej 18° Plato.
                        1. Porter Witnicki – Browar Witnica
                        2. Porter Zamojski – Browar Zamość
                        3. Cornelius Baltic Porter – Browar Cornelius
                        4. Porter Warmiński - Browar Kormoran
                        5. Fade To Black Porter - Browar Trzy Korony
                        6. Six Blade Knife Porter Wędzony - Browar Trzy Korony
                        7. Perła Porter Bałtycki - Perła Browary Lubelskie
                        8. Porter Cieszyński - Browar Zamkowy Cieszyn
                        9. Porter Bałtycki 22 Mentor – Browar ReCraft
                        10. Staropolski Porter - Browar Staropolski
                        11. Porter Bałtycki - Browar Staropolski
                        12. Komes Porter Bałtycki - Browar Fortuna
                        13. Porter Bałtycki – Browar Deer Bear

                        Kategoria VIII Napoje na bazie piwa typu Radler/Shandy.
                        1. Grodzki Radler - Restauracja Browar Grodzka 15
                        2. Okocim Radler z limonką - Carlsberg Polska
                        3. Okocim Radler grejpfrut z limonką - Carlsberg Polska
                        4. Lech Ice Mojito - Kompania Piwowarska
                        5. Żupne Radler – R.B.K. Pod Wielką Solą

                        Kategoria IX Piwa smakowe i aromatyzowane.
                        1. Lubuskie Wiśniowe – Browar Witnica
                        2. Pils Zamojski z miętą – Browar Zamość
                        3. Grodzki Weigrey - Restauracja Browar Grodzka 15
                        4. Cornelius Lychee – Browar Cornelius
                        5. Śliwka w piwie - Browar Kormoran
                        6. Orkiszowe z czosnkiem - Browar Kormoran
                        7. Magnus Toffee - Browar Jagiełło
                        8. Magnus Żurawinowy - Browar Jagiełło
                        9. Magnus Czekoladowy - Browar Jagiełło
                        10. Magnus Śliwkowy - Browar Jagiełło
                        11. Browarmia Wiśniowe - Browarmia Królewska
                        12. Browarmia Malinowe - Browarmia Królewska
                        13. Pszeniczne Pacyfic z Cytryną - Browar Staropolski
                        14. Bestbir Malina-Pigwa - Browar Staropolski
                        15. Pszeniczne Ananas-Mango - Browar Staropolski
                        16. Celtyckie Cytrynowe - Browar Jako
                        17. Celtyckie Ciemne Wiśniowe - Browar Jako
                        18. Karmi Grejpfrut-Pomelo - Carlsberg Polska
                        19. Lech Free Limonka z Miętą - Kompania Piwowarska
                        20. Piwo Naturalne o smaku czerwonej porzeczki - Browar w Grodzisku Wlkp.
                        21. Piwo Naturalne o smaku kwiatu czarnego bzu - Browar w Grodzisku Wlkp.
                        22. Fortuna Wiśniowa - Browar Fortuna
                        23. Fortuna Mirabelka - Browar Fortuna
                        24. Fortuna Rabarbar - Browar Fortuna
                        25. Fortuna Śliwkowa - Browar Fortuna
                        26. Łaskie Radler - Browar Koreb
                        27. Brzoskwiniowe – Browar Regionalny Koneser

                        Piwa górnej fermentacji:

                        Kategoria X Piwa w stylu Belgian Ale o podwyższonym ekstrakcie powyżej 14° Plato.
                        1. Grodzki Tripel - Restauracja Browar Grodzka 15
                        2. Belgijska Blondynka – Browar Maryensztadt
                        3. Behemoth Sacrum – Browar Perun
                        4. Belgian Pale Ale - Minibrowar Haust
                        5. Żupne Magnum Sal - R.B.K. Pod Wielką Solą
                        6. Komes Podwójny Ciemny - Browar Fortuna
                        7. Komes Potrójny Złoty - Browar Fortuna
                        8. Komes Poczwórny Bursztynowy - Browar Fortuna
                        9. Miłosław Blonde Ale - Browar Fortuna

                        Kategoria XI Piwa białe w stylu belgijskim Witbier o ekstrakcie 11-12,5° Plato.
                        1. Grodzki Witbier - Restauracja Browar Grodzka 15
                        2. Lubicz Białe – Browar Lubicz
                        3. Witbier: Podróże Kormorana - Browar Kormoran
                        4. Witbier - Browar Trzy Korony
                        5. Wawa Wita - Browar Maryensztadt
                        6. Witbier Cieszyński - Browar Zamkowy Cieszyn
                        7. Namysłów Białe Pszeniczne - Browar Namysłów
                        8. Kasztelan Specjały Białe - Carlsberg Polska
                        9. Bierhalle Witbier - Bierhalle Arkadia
                        10. Miłosław Witbier - Browar Fortuna

                        Kategoria XII Piwa pszeniczne jasne w niemieckim stylu Hefeweizen Hell o ekstrakcie 11-14° Plato.
                        1. Piwo Pszeniczne – Browar Witnica
                        2. Zamojskie Pszeniczne – Browar Zamość
                        3. Grodzkie Pszeniczne - Restauracja Browar Grodzka 15
                        4. Lubicz Pszeniczne – Browar Lubicz
                        5. Cornelius Pszeniczne – Browar Cornelius
                        6. Bierhalle Weizen - Bierhalle Silesia
                        7. Jare Gody - Browar Perun
                        8. Pszeniczne Cieszyńskie - Browar Zamkowy Cieszyn
                        9. Weizen - Browar Sulewski
                        10. Browarmia Pszeniczne - Browarmia Królewska
                        11. Warmia Pszeniczne – Browar Warmia
                        12. Polska Pszenica - Browar ReCraft
                        13. Pacyfic Wheat - Browar Staropolski
                        14. Pszenica Staropolska - Browar Staropolski
                        15. Bierhalle Weizen 12.6 - Bierhalle Royal Wilanów
                        16. Bierhalle Weizen - Bierhalle Royal Wilanów
                        17. Złoty Łan Pszeniczne - Browar Jako
                        18. Hefeweizen 12.6 - Bierhalle Lublin
                        19. Hefeweizen 13 - Bierhalle Lublin
                        20. Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne Klarowne - Carlsberg Polska
                        21. Okocim Pszeniczne - Carlsberg Polska
                        22. Bierhalle Weizen - Bierhalle Arkadia
                        23. Roskoszne – Brofaktura
                        24. Weizen - Browar Trzy Korony
                        25. Łaskie Pszeniczne - Browar Koreb
                        26. Żupne Pszeniczne - R.B.K. Pod Wielką Solą
                        27. Golden Weizen - Browar Złoty Pies

                        Kategoria XIII Piwa pszeniczne ciemne w niemieckim stylu Hefeweizen Dunkel o ekstrakcie 11-14° Plato.
                        1. Bierhalle Dunkel-Weizen - Bierhalle Silesia
                        2. Sabat Czarownic - Browar Perun
                        3. Warmia Ciemne Pszeniczne - Browar Warmia
                        4. Dunkel Weizen - Browar Staropolski
                        5. Bierhalle Dunkel Weizen - Bierhalle Arkadia

                        Kategoria XIV Piwa w stylu Pale Ale/Imperial Pale Ale/Bitter, Extra Specjal Bitter (ESB).
                        1. Zamojskie IPA – Browar Zamość
                        2. Lubicz Summer Ale – Browar Lubicz
                        3. Golden Heart - Browar Trzy Korony
                        4. Single Handed Sailor - Browar Trzy Korony
                        5. Skydiver Puławska IPA - Browar Trzy Korony
                        6. Dziedzictwo Sybilla - Browar Perun
                        7. Dziedzictwo Lubelski - Browar Perun
                        8. Double IPA Cieszyńskie - Browar Zamkowy Cieszyn
                        9. English IPA - Browar Staropolski
                        10. Izabella – Brofaktura
                        11. Wojtek – Browar Regionalny Koneser

                        Kategoria XV Piwa w stylu American Pale Ale (APA), American India Pale Ale (AIPA).
                        1. Grodzkie AIPA Zorba - Restauracja Browar Grodzka 15
                        2. Lubuskie IPA – Browar Witnica
                        3. Cornelius IPA – Browar Cornelius
                        4. 1na100 Lite Rye APA - Browar Kormoran
                        5. Kłos Wielozbożowy - Browar Kormoran
                        6. AIPA: Podróże Kormorana - Browar Kormoran
                        7. Piaski Nevady - Browar Trzy Korony
                        8. El Macho - Browar Trzy Korony
                        9. Papa Americano - Browar Maryensztadt
                        10. Jasny Grom - Browar Perun
                        11. Dziedzictwo Marynka - Browar Perun
                        12. West Coast IPA Cieszyńskie - Browar Zamkowy Cieszyn
                        13. Warmia APA - Browar Warmia
                        14. Warmia AIPA - Browar Warmia
                        15. Warmia American Amber Ale - Browar Warmia
                        16. Bierhalle APA - Bierhalle Arkadia
                        17. Dr Citra - Minibrowar Haust
                        18. Książęce British Golden Ale - Kompania Piwowarska
                        19. Miłosław Warzy Śmiało: Sosnowa APA - Browar Fortuna
                        20. 7 Eskadra - Browar Trzy Korony
                        21. AIPA - Browar Koreb
                        22. PitBull IPA - Browar Złoty Pies

                        Kategoria XVI Piwa w stylu Stout Dry/Sweet o ekstrakcie 9,5-18° Plato.
                        1. Stout Zamojski – Browar Zamość
                        2. Zamojski Sweet Stout – Browar Zamość
                        3. Coffee Stout: Podróże Kormorana - Browar Kormoran
                        4. Old Pigweed - Browar Trzy Korony
                        5. Sweet Sixteen - Browar Maryensztadt
                        6. Licho Nie Śpi - Browar Perun
                        7. Stout Cieszyński - Browar Zamkowy Cieszyn
                        8. Warmia Stout Mleczny Kawowy - Browar Warmia
                        9. Coffee Stout - Browar Staropolski
                        10. Black Jack – Brofaktura
                        11. Setter Sweet Stout - Browar Złoty Pies

                        Kategoria XVII Piwa w stylu Rauchbier/Smoke Beer o ekstrakcie 11-15° Plato.
                        1. Altamira Jaskiniowy Lager - Browar Trzy Korony
                        2. Banany na rauszu - Browar ReCraft
                        3. Piwo z Grodziska - Browar w Grodzisku Wlkp.
                        4. Piwo Bernardyńskie – Browar w Grodzisku Wlkp.
                        5. Piwo z Grodziska Piwobranie 2016 - Browar w Grodzisku Wlkp.

                        Piwa miodowe:

                        Kategoria XVIII Piwa miodowe.
                        1. Grodzkie Miodowe - Restauracja Browar Grodzka 15
                        2. Miodne - Browar Kormoran
                        3. Jagiełło Miodowe - Browar Jagiełło
                        4. Perła Miodowa - Perła Browary Lubelskie
                        5. Złoty Ul Ałtajski - Browar Staropolski
                        6. Anstadt Potrójnie Gryczany - Browar Staropolski
                        7. Staropolskie Miodowe - Browar Staropolski
                        8. Celtyckie Ciemne Miodowe - Browar Jako
                        9. Fortuna Miodowe - Browar Fortuna
                        10. Łaskie Miodowe - Browar Koreb
                        11. Cavalier Honey Lager - Browar Złoty Pies

                        Zgłoszono 268 piw z 37 browarów.
                        Za prawidłowy przebieg Konkursu odpowiada Przewodniczący KKP Marek Suliga - Certyfikowany Sędzia Piwny, wieloletni juror European Beer Star.

                        Comment

                        • chmielakikrasnystaw
                          Junior
                          • 07-2016
                          • 28

                          #13
                          46. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2016”
                          KONSUMENCKI KONKURS PIW - WYNIKI

                          Piwa dolnej fermentacji:

                          Kategoria I Piwa jasne w stylu Leichtbier o ekstrakcie do 11° Plato.
                          1. Jagiełło Chmielak – Browar Jagiełło
                          2. PRL Jasne - Browar Staropolski
                          3. Kultowe - Browar Staropolski

                          Kategoria II Piwa jasne w stylu Pils o ekstrakcie 11,1-12,9° Plato.
                          1. Silver Eagle Puławski Pils – Browar Trzy Korony JSJ
                          2. Warmińskie Rewolucje – Browar Kormoran
                          3. Rodowite Pils – Browar Staropolski

                          Kategoria III Piwa jasne w stylu European Mild Lager o ekstrakcie 11,1-12,9° Plato.
                          1. Okocim OK Beer - Carlsberg Polska
                          2. Kasztelan Jasne Pełne - Carlsberg Polska
                          3. Tyskie Gronie - Kompania Piwowarska

                          Kategoria IV Piwa jasne w stylu Marcowe o ekstrakcie 13-16° Plato.
                          1. Trybunał Trójsłodowy – Browar Cornelius
                          2. Lubicz Marcowe – Browar Lubicz
                          3. Miłosław Marcowe - Browar Fortuna

                          Kategoria V Piwa w stylu Bock/Koźlak o ekstrakcie powyżej 16° Plato.
                          1. Perła Koźlak - Perła Browary Lubelskie
                          2. Bierhalle Bock - Bierhalle Arkadia
                          3. Koźlak - Browar Trzy Korony JSJ

                          Kategoria VI Piwa ciemne o ekstrakcie do 18° Plato.
                          1. Książęce Ciemne Łagodne - Kompania Piwowarska
                          2. Kormoran Ciemny - Browar Kormoran
                          3. Namysłów Ciemne typu Irlandzkiego - Browar Namysłów

                          Kategoria VII Piwa w stylu Porter Bałtycki o ekstrakcie powyżej 18° Plato.
                          1. Porter Warmiński - Browar Kormoran
                          2. Komes Porter Bałtycki - Browar Fortuna
                          3. Porter Bałtycki 22 Mentor – Browar ReCraft

                          Kategoria VIII Napoje na bazie piwa typu Radler/Shandy.
                          1. Okocim Radler grejpfrut z limonką - Carlsberg Polska
                          2. Okocim Radler z limonką - Carlsberg Polska
                          3. Lech Ice Mojito - Kompania Piwowarska

                          Kategoria IX Piwa smakowe i aromatyzowane.
                          1. Magnus Czekoladowy - Browar Jagiełło
                          2. Magnus Toffee - Browar Jagiełło
                          3. Grodzki Weigrey - Restauracja Browar Grodzka 15


                          Piwa górnej fermentacji:

                          Kategoria X Piwa w stylu Belgian Ale o podwyższonym ekstrakcie powyżej 14° Plato.
                          1. Miłosław Blonde Ale - Browar Fortuna
                          2. Belgian Pale Ale - Minibrowar Haust
                          3. Belgijski Byk - Pałacyk Łąkomin Browar Rzemieślniczy

                          Kategoria XI Piwa białe w stylu belgijskim Witbier o ekstrakcie 11-12,5° Plato.
                          1. Wawa Wita - Browar Maryensztadt
                          2. Bierhalle Witbier - Bierhalle Arkadia
                          3. Miłosław Witbier - Browar Fortuna

                          Kategoria XII Piwa pszeniczne jasne w niemieckim stylu Hefeweizen Hell o ekstrakcie 11-14° Plato.
                          1. Zamojskie Pszeniczne – Browar Zamość
                          2. Grodzkie Pszeniczne - Restauracja Browar Grodzka 15
                          3. Weizen - Browar Trzy Korony

                          Kategoria XIII Piwa pszeniczne ciemne w niemieckim stylu Hefeweizen Dunkel o ekstrakcie 11-14° Plato.
                          1. Bierhalle Dunkel Weizen - Bierhalle Arkadia
                          2. Sabat Czarownic - Browar Perun
                          3. Dunkel Weizen - Browar Staropolski

                          Kategoria XIV Piwa w stylu Pale Ale/Imperial Pale Ale/Bitter, Extra Specjal Bitter (ESB).
                          1. Wojtek – Browar Regionalny Koneser
                          2. English IPA - Browar Staropolski
                          3. Golden Heart - Browar Trzy Korony JSJ

                          Kategoria XV Piwa w stylu American Pale Ale (APA), American India Pale Ale (AIPA).
                          1. AIPA: Podróże Kormorana - Browar Kormoran
                          2. 7 Eskadra - Browar Trzy Korony
                          3. Piaski Nevady - Browar Trzy Korony JSJ

                          Kategoria XVI Piwa w stylu Stout Dry/Sweet o ekstrakcie 9,5-18° Plato.
                          1. Coffee Stout: Podróże Kormorana - Browar Kormoran
                          2. Leśny Krecik - Pałacyk Łąkomin Browar Rzemieślniczy
                          3. Setter Sweet Stout - Browar Złoty Pies

                          Kategoria XVII Piwa w stylu Rauchbier/Smoke Beer o ekstrakcie 11-15° Plato.
                          1. Rauchbock - Browar Kormoran
                          2. Piwo z Grodziska - Browar w Grodzisku Wlkp.
                          3. Piwo Bernardyńskie – Browar w Grodzisku Wlkp.


                          Piwa miodowe:

                          Kategoria XVIII Piwa miodowe.
                          1. Złoty Ul Ałtajski - Browar Staropolski
                          2. Miodne - Browar Kormoran
                          3. Cavalier Honey Lager - Browar Złoty Pies


                          GRAND PRIX
                          Coffee Stout: Podróże Kormorana - Browar Kormoran


                          Zgłoszono 296 piw z 42 browarów

                          Comment

                          • e-prezes
                            Senior
                            • 05-2002
                            • 19159

                            #14
                            Rozumiem, że Browar Trzy Korony i Browar Trzy Korony JSJ to ten sam browar z Puław, tak?

                            Comment

                            • olie
                              Senior
                              • 06-2011
                              • 777

                              #15
                              Nie:
                              Browar Trzy Korony JSJ - Puławy
                              Browar Trzy Korony - Nowy Sącz

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎