Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

15.96.10-00

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pulas
    Senior
    • 08-2001
    • 965

    15.96.10-00

    Od 01.01.2003 r. Zaczyna obowiązywać w Polsce ustawa o PKWiU (Polska Klasyfikacja Wyrobów i Usług)
    Oto numery PKWiU dla piw:

    L.p. Numer PKWiU Opis PKWiU

    1. 15.96.10-00.00 - Piwo słodowe
    2. 15.96.10-00.00 - Piwo otrzymywane ze słodu
    3. 15.96.10-00.10 - Piwo lekkie o zawartości 10,0% lub mniej ekstraktu wagowego
    4. 15.96.10-00.11 - Piwo lekkie (jasne) o zawartości 7,7% ekstraktu wagowego
    5. 15.96.10-00.12 - Piwo lekkie (jasne) o zawartości 9% ekstraktu wagowego
    6. 15.96.10-00.19 - Piwo lekkie o zawartości 10,0% lub mniej ekstraktu wagowego, pozostałe
    7. 15.96.10-00.20 - Piwo pełne o zawartości powyżej 10% ale nie więcej niż 15% ekstraktu wagowego
    8. 15.96.10-00.21 - Piwo pełne (ciemne) o zawartości 10,5% ekstraktu wagowego
    9. 15.96.10-00.22 - Piwo pełne (ciemne) o zawartości 14% ekstraktu wagowego
    10. 15.96.10-00.23 - Piwo pełne (jasne) o zawartości 12% ekstraktu wagowego
    11. 15.96.10-00.24 - Piwo pełne (jasne) o zawartości 12,5% ekstraktu wagowego
    12. 15.96.10-00.25 - Piwo pełne (jasne) o zawartości 14% ekstraktu wagowego
    13. 15.96.10-00.26 - Piwo pełne (ciemne) o zawartości 12% ekstraktu wagowego
    14. 15.96.10-00.29 - Piwo pełne o zawartości 10,0%, ale mniej niż 15%ekstraktu wagowego, pozostałe
    15. 15.96.10-00.30 - Piwo mocne o zawartości powyżej 15% ekstraktu wagowego
    16. 15.96.10-00.31 - Piwo mocne (ciemne) o zawartości 18% ekstraktu wagowego
    17. 15.96.10-00.32 - Piwo mocne (ciemne) o zawartości 22% ekstraktu wagowego
    18. 15.96.10-00.33 - Piwo mocne (jasne) o zawartości 20% ekstraktu wagowego
    19. 15.96.10-00.39 - Piwo mocne o zawartości powyżej 15% ekstraktu wagowego, pozostałe
    pułaś
    ---------------------------------
    "(...)W kącikach flechtów wieczór już
    Lśni jak porzeczka krwawa
    Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
    I między bajki wkładam"
  • szostak
    Gość
    • 02-2002
    • 1176

    #2
    Jak je klasyfikował, tak klasyfikował, ważne, żeby piwo było dobre

    Comment

    Przetwarzanie...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎