Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Sklepy z Piwem

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Warszawa, Żeromskiego 17C (Bielany), Stan Umysłu - [przeniesiono na Schroegera 83]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • FREEDOMSOUND
    Senior
    • 12-2014
    • 1407

    Nowości z Browar Rzemieślniczy Piekarnia Piwa i Beer Bros.

    ▉ Mocna Góra - American IPA - Kraft Roku 2016, najlepsze piwo w kategorii AIPA Poznańskie Targi Piwne, intensywna goryczka wraz z buchającym aromatem owoców egzotycznych, lekko słodowy finisz, słody: Pale Ale, Pszeniczne, Karmelowe, chmiele: Columbus, Mosaic, Equinox, Cascade, Simcoe, ekstrakt 16%, alkohol 6.6%, IBU 76
    ▉ Niezdara - Belgian Pale Ale - słód: Jęczmienny, ekstrakt 12.5%, alkohol 5.1%, IBU 23
    ▉ Dioblina - Witbier - dodatki: kolendra, skórki pomarańczy, trawa cytrynowa, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, Płatki Owsiane, ekstrakt 12.5%, alkohol 4.6%, IBU 16
    ▉ Furman - Pszeniczne - słód: Jęczmienny, Pszeniczny, ekstrakt 12.5%, alkohol 5.0%, IBU 14.6
    ▉ Czyli Czorne - Wędzony Chili Stout - wyraźna goryczka, gorzka czekolada, kawa oraz wędzone chili, paloność i delikatna chmielowość, dodatki: wędzona papryczka chili i habanero, słody: Dymiony Bukiem, Żytni, Monachijski, Czekoladowy, Karmelowy, Jęczmień Palony, chmiele: Iunga, Sybilla, ekstrakt 16%, alkohol 6.1%, IBU 40
    ▉ Żniwiarka - Saison - aromaty owoców cytrusowych i delikatnie miętowy, słody: Jęczmienne, Pszeniczne, chmiel: Mosaic, Pekko, EBC39, ekstrakt 14%, alkohol 5.6%, IBU 28

    ▉ Loco Loco - Pale Ale - z opuncją i grysem kukurydzianym, słód: Pilzneński, chmiel: Aurora, ekstrakt 13%, alkohol 5.4%
    ▉ Ice Tea Stout - dodatki: skórka pomarańczy i cytryny, bergamotka, słody: Pilzneński, Czekoladowy, Karmelowy Jasny, Palony Jęczmień, chmiele: Sorachi Ace, ekstrakt 15%, alkohol 5.9%
    ▉ Kwassimeles - Berliner Weisse - z dodatkiem pigwowca, słody: Pszeniczny, Pilzneński, chmiel: Aurora, bakterie: Lactobacillus WY 5335, ekstrakt 8%, alkohol 3%

    Mamy nowe piwa z: Beer Bros., Browar Rzemieślniczy Piekarnia Piwa, Browar Waszczukowe, Langier BEER oraz powroty z: BYTÓW Browar Kaszubski, Browar Niechanowo, Browar PINTA, Browar Rockmill, Browar Słodowy Dwór, Browar Szpunt, Browar na Jurze
    Więcej na: https://www.polskikraft.pl/sklep/sta...lu-warszawa_62 i wkrótce na naszym fb, instagramie, twiterze, g+ oraz browar.biz
    Attached Files
    https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

    Comment

    • FREEDOMSOUND
      Senior
      • 12-2014
      • 1407

      Nowe i powroty

      Nowości i powroty

      Browar Czarna Owca
      ▉ Hopsesja - West Coast AIPA - orzeźwiające i bogate w aromaty owoców cytrusowych, słody: Pale Ale, Pilzneński, chmiele: Warrior, Centennial, Citra, Cascade, ekstrakt 15.5%, alkohol 6.2%, IBU 50
      ▉ Ciemny Typ - Stout - palone aromaty ze słodyczą, wyczuwalna moc, wyraźna goryczka, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, Płatki Jęczmienne, Jęczmień Prażony, chmiel: Pioneer, ekstrakt 14%, alkohol 5%, IBU 50
      ▉ Obywatel Pils - Pils - szlachetna goryczka polskiego chmielu Marynka i aromat odmiany Tettnang, słód: Jęczmienny, ekstrakt 13%, alkohol 5%, IBU 40

      ▉ Grażyna Sprężyna - Browar Waszczukowe - Toffee Stout - wzbogacony laktozą, laskami wanilii, palonymi płatkami dębowymi toffee, brązowym cukrem kandyzowanym, słody: Jęczmienny, Owsiany, Palony, Pszeniczny, Zakwaszający, chmiel: Marynka, ekstrakt 14%, alkohol 4.5%
      ▉ Kwassiflora - Beer Bros. - z dodatkiem marakui, słody: Pszeniczny, Pilzneński, bakterie: Lactobacillus WY 5335, ekstrakt 8%, alkohol 3%
      ▉ San Escobar - Langier BEER - Exotic Ale - owoce tropikalne i cytrusy, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, chmiele: Columbus, Chinook, Simcoe, Mosaic, Citra, ekstrakt 13.5%, alkohol 5.6%, IBU 54
      ▉ APA - Langier BEER - American Pale Ale - lekkie, orzeźwiające, aromatyczne, zrównoważony balans słodowo chmielowy, 6 odmian amerykańskich chmieli, nuty owocowo cytrusowe, słody: Pilzneński, Pszeniczny, Carahell, Abbey, chmiele: Zeus, Centennial, Simcoe, Cascade, Citra, Mosaic, ekstrakt 12%, alkohol 5.1%, IBU 44
      ▉ Juicy Wave - Pracownia Piwa / Piwne Podziemie - North-East American IPA / Vermont IPA / North England IPA - z zestem z owoców cytrusowych, owocowość aromatu, jedwabistość tekstury, zbalansowana goryczka oraz wysoka mętność, odejście od klasycznego wytrawnego, chmielowego charakteru IPA na rzecz owocowego, tropikalnego aromatu i smaku połączonego z kremowym uczuciem w ustach i niską goryczką, ekstrakt 16.6%, alkohol 7.2%, IBU 60, ICU 625
      ▉ Jurajskie Świąteczne - Browar na Jurze - Świąteczne - ciemne, górnej fermentacji z chili, kakao i miodem gryczanym - smak czekolady pochodzący od naturalnego kakao połączony ze słodyczą miodu gryczanego i pikantnością papryczek chili, słody: Jasny Jęczmienny, Czekoladowy, ekstrakt 16.5%, alkohol 5.6%
      Attached Files
      https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

      Comment

      • FREEDOMSOUND
        Senior
        • 12-2014
        • 1407

        Powroty

        Powroty - Browar Stu Mostów vs Browar Kingpin

        ▉ WRCLW Rye RIS - wyraźne akcenty słodowe - kawowe, czekoladowe, karmelowe wraz aksamitnością słodu żytniego, ze sporą mocą kojarzą się z belgijskimi pralinami, słód żytni zwiększa treściwość i podwyższa nieco gęstość, aromaty suszonej śliwki, bardzo harmonijny i aksamitny, słody: pilzneński, żytni, karmelowy 400 EBC, słód monachijski, pszeniczny czekoladowy, słód barwiący, chmiel: Magnum, Tettnanger, ekstrakt 23%, alkohol 10.2%, IBU 62
        ▉ WRCLW Hefeweizen - tradycyjny bawarski styl, drożdżowo-pszeniczne, bukiet bananowo-goździkowy, lekka kwaskowość, słody: Pilzneński i Pszeniczny, chmiel: Hallertau Magnum, Tettnanger, Hersbrucker, ekstrakt 11%, alkohol 4.5%, IBU 13
        ▉ Salamander Black IPA - wyraźnie goryczkowe, w zapachu mieszają się nuty sosnowo-żywiczne wraz z subtelną cytrusowością, słody jęczmienne, słód pszeniczny czekoladowy, ekstrakt słodu barwiącego, ekstrakt 15.5%, alkohol 6.8%, IBU 68
        ▉ Salamander Pale Ale - lekko złamane karmelowymi słodami, aromat żywiczno-owocowy od amerykańskich chmieli, słody: Jęczmienne, Pszeniczny, ekstrakt 12.5%, alkohol 4.8%, IBU 37
        ▉ Salamander Strong Witbier - Imperial Witbier - warzone z użyciem podwójnej dawki: skórki gorzkiej i słodkiej pomarańczy, kolendry indyjskiej, polskiego rumianku, słody: pilzneński, pszeniczny, chmiel: Aromatyczny: Mosaic (US), Goryczkowy: Magnum (DE), Styrian Goldings (SL), ekstrakt 16%, alkohol 6%, IBU 30

        ▉ Hello Stranger - Milk Stout - delikatne aromaty palonego zboża i czekolady, gładkie, pełne, kremowe, z dodatkiem laktozy, słody: Pale Ale, Cafe Light, Special B, Abbey, Chocolat, Black, Pszeniczny Jasny, Palony Jęczmień, chmiele: Amarillo, Fuggles, East Kent Goldings, ekstrakt 15%, alkohol 5.3%
        ▉ Most Wanted - American Wheat Ale - pszeniczne w wersji amerykańskiej, lekkie z przyjemnie zaznaczoną goryczką i bogatym cytrusowym aromatem amerykańskich odmian chmielu, słody: Pilzneński, Pszeniczny, chmiele: Simcoe, Citra, Cascade, ekstrakt 12%, alkohol 4.9%
        ▉ Turbo Geezer - Double Irish Espresso Stout - jeszcze więcej kawy, wanilii burbońskiej i laktozy, espresso od Brisman Crew z jednorodnej kawy brazylijskiej Yellow Bourbon, zaparzona w Apro-Trade / Akademia Kawy, 7 słodów jęczmiennych, słód pszeniczny jasny, słód żytni, palony jęczmień, leżakowane z płatkami dębowymi whisky, chmiele: Cascade, Amarillo, Simcoe, ekstrakt 19.1%, alkohol 8.3%
        ▉ Headbanger - Imperial IPA - solidna słodowa podbudowa i konkretne uderzenie aromatów i goryczki amerykańskiego chmielu, słody jęczmienne: Pale Ale, Cara Clair; słód pszeniczny jasny; słód żytni; chmiele: Chinook, Mosaic, Green Bullet, Willamette, Amarillo, Calypso, Cascade, ekstrakt 19.1%, alkohol 8.6%
        Attached Files
        https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

        Comment

        • FREEDOMSOUND
          Senior
          • 12-2014
          • 1407

          Powroty

          Powroty

          ▉ Risnieft - Browars - Russian Imperial Stout - czarne, gęste, oleiste, bogate aromaty gorzkiej czekolady, kawy, słodów palonych i karmelowych, wyraźna goryczka i szlachetna nuta alkoholu, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, Płatki Jęczmienne, ekstrakt 22%, alkohol 8%
          ▉ Hoppy Birthday - Doctor Brew - Double Oatmeal Stout - z laskami wanilii i płatkami z beczki sherry oloroso, słody: Pilzneński, Karmelowy, Czekoladowy, Płatki Owsiane, chmiel: Fuggle, ekstrakt 18.0%, alkohol 7.6%, IBU 48
          ▉ Ella IPA - Doctor Brew - India Pale Ale - single hop, single malt, słód Pale Ale, chmiel Ella (cytrusy, owoce tropikalne, bogate nuty kwiatowe, wyraźne morele i brzoskwinie), ekstrakt 16%, alkohol 6.2%, IBU 71
          ▉ Last Summer - Browar Raduga - Mango Wheat - charakter pszenicy ze słodyczą mango, lekkie i gładkie, dodatek: pulpa mango, słody: Pszeniczny, Jęczmienny, chmiel: Magnum, ekstrakt 12%, alkohol 4.6%, IBU 10
          ▉ Hoplaaga - Browar PINTA - India Pale Lager - solidnie uwarzony i pieczołowicie wyleżakowany "laaga", obficie nachmielony aromatycznym amerykańskim chmielem, długie, 60-dniowe leżakowanie i chmielenie w 6 dawkach, w tym 3 razy na zimno, słody jęczmienne Weyermann®: pilzneński premium, Carapils®; chmiele (USA): Tomahawk, Warrior®, Citra®, Simcoe®, Mosaic™, drożdże Saflager W 34/70, ekstrakt 15.5%, alkohol 6.6%, IBU 70

          Browar BIRBANT
          ▉ White AIPA - połączenie Witbiera oraz IPA podkręcone amerykańskimi chmielami, gładkość słodu pszenicznego, aromat kolendry, słodko-cierpkie nuty skórki pomarańczy, zbalansowana grejpfrutowa goryczka, słody: Pale Ale, Pszeniczny, chmiele: Tomahawk, Centennial, Sorachi Ace, Chinook, ekstrakt 15.5%, alkohol 6.5%, IBU 60
          ▉ Red AIPA - mocna goryczka, karmelowa podbudowa i intensywny aromat amerykańskich chmieli, słody: Pale Ale, Monachijski, Karmelowy, chmiele: Zeus, Cascade, Amarillo, alkohol 6.7%, ekstrakt 16.5%, IBU 65
          ▉ 10 Hops - APA - słód Pale Ale, chmiele: Amarillo, Simcoe, Mosaic, Citra, Equinox, Cascade, Chinook, Centennial, Zeus, Sorachi Ace, alkohol 5.7%, ekstrakt 13.1%, IBU 30
          ▉ Hopsbant Citra IPA - American IPA - single hop, słody: Pale Ale, Karmelowy Jasny, Pszeniczny, Owies, chmiel: Citra, ekstrakt 15.5%, alkohol 6.5%, IBU 60
          Attached Files
          https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

          Comment

          • FREEDOMSOUND
            Senior
            • 12-2014
            • 1407

            Tylko w poniedziałek i wtorek La Siesta Browars Saison za 4 zł

            Tylko w poniedziałek i wtorek
            ▉ La Siesta - Browars - Saison za 4 zł !
            Delikatne, kwaskowe, zdecydowany owocowo-przyprawowy aromat, lekka i przyjemna goryczka, słody: Jęczmienny, Orkiszowy, dodatki: Cukier Trzcinowy, skórka gorzkiej pomarańczy curacao, ekstrakt 13%, alkohol 5.5%, IBU 20
            https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

            Comment

            • FREEDOMSOUND
              Senior
              • 12-2014
              • 1407

              Powroty

              Powroty

              ▉ PS IPA - Beer Bros. / Piwna Sprawa - kooperacja naszych sąsiadów czyli multitapu z warszawskich Bielan oraz browaru z Żyrardowa, słody: Pilzneński, Pale Ale, Karmelowy Jasny, chmiele: Aurora, Citra, Columbus, Ahtanum, ekstrakt 12%, alkohol 4.9%
              ▉ Hippie IPA - Beer Bros. - Session IPA - słód Pale Ale, chmiele: Aurora, Citra, Mosaic, niefiltrowane, niepasteryzowane, ekstrakt 13.3%, alkohol 4.2%
              ▉ Skiron - Browar Olimp - Single Hop Iunga IPA - bardzo aromatyczne, z przyjemną goryczką, do produkcji użyto około 100 kilogramów chmielu IUNGA, słody: Pilzneński, Pszeniczny, chmiel: Iunga, ekstrakt 15%, alkohol 5.9%, IBU 50
              ▉ Harmonia - Browar Olimp - American Table Beer - Piwo Stołowe - lekkie, zwiewne, sporo pszenicy i amerykańskie akcenty, słody: Pszeniczny, Monachijski, Carapils, Płatki Owsiane, chmiele: Citra, Equinox, Cascade, ekstrakt 6.5%, alkohol 2.1%, IBU 25
              ▉ Piękna Mądra Zdolna - Browar Hoplala - Pale Ale - międzykontynentalna mieszanka trzech chmieli, delikatna gorycz i zbalansowana słodowość, słody: Pale Ale, Pilzneński, Monachijski, Karmelowy Jasny, Płatki Owsiane, chmiele: Marynka, Pacific Jade, Cascade, ekstrakt 13%, alkohol 5.4%
              ▉ Hadra - Pracownia Piwa - American India Pale Ale - siostra Huncwota, skąpa podbudowa słodowa, chmielowa zadziorność, konkretna goryczka, słody: jęczmienny, pszeniczny, monachijski, chmiele: cascade, chinook, citra, simcoe, tomahawk, ekstrakt 14%, alkohol 5.9%, IBU 75
              ▉ African Queen - Browar Raduga - Afranom American Pale Ale - z dodatkiem aframonu madagaskarskiego wnoszące nuty pieprzowe i pikantne, orzeźwiające i pełne cytrusowych aromatów, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, chmiele: Citra, Simcoe, Cascade, Centennial, Magnum, ekstrakt 13.1%, alkohol 5.0%, IBU 45
              ▉ Berserker - Browar Kingpin - Black India Pale Ale - z wrzosem, skórką słodkiej pomarańczy curacao i jaśminem, słody: Jęczmienne (Pale Ale, Cara Clair, Czekoladowy, Barwiący), Pszeniczny Jasny, chmiel: Chinook, Simcoe, Amarillo, Citra, Cascade, ekstrakt 16.5%, alkohol 7.0%
              ▉ Rocknrolla - Browar Kingpin - American Pale Ale - ze skórką gorzkiej pomarańczy i werbeną cytrynową, słody: Jęczmienne - Pale Ale, Cara Clair, chmiel: Chinook, Simcoe, Amarillo, Citra, Cascade, dodatki: skórka gorzkiej pomarańczy curacao, werbena cytrynowa, ekstrakt 12.0%, alkohol 5.3%

              Przybyły nowe piwa z: Brokreacja, BYTÓW Browar Kaszubski, Browar Rockmill, Browar Fortuna, Browar Golem, Manufaktura Piwna, Browar Lwówek, Browar Nepomucen, Trzech Kumpli - Browar Lotny, Browar Zakładowy, Inne Beczki oraz powroty z: AleBrowar, Browar Brodacz, Browar Deer Bear, Browar w Grodzisku, Browar Łańcut, Browar Szpunt, Browar Olimp, Browar Wrężel
              Więcej na: https://www.polskikraft.pl/sklep/sta...lu-warszawa_62 i wkrótce na naszym fb, instagramie, twiterze, g+ oraz browar.biz
              Attached Files
              https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

              Comment

              • FREEDOMSOUND
                Senior
                • 12-2014
                • 1407

                Powroty

                Powroty

                AleBrowar
                ▉ Hard Bride - American Barley Wine - Błysk Bursztynu - słody: Pale Ale, Pszeniczny, Carapils, Caramunich, Zakwaszający, chmiele: Simcoe, Mosaic, Chinook, Alkohol 9.8%, Ekstrakt 24.0%, IBU 110
                ▉ Last Cut - American Golden Ale - Zabójczy Blond, słody: Pale Ale, Pszeniczny, Carared, Caraamber, Caramunich II, Carapils, Zakwaszający, chmiele: Tomahawk, Simcoe, Citra, Chinook, ekstrakt 18%, alkohol 7.1%, IBU 60
                ▉ Golden Monk - Saison India Pale Ale - Boski Bursztyn, słody: Pale Ale, Pszeniczny, Abbey, Meloindynowy, Zakwaszający, chmiele: Citra, Palisade, Willamette, Centennial, alkohol 7.2%, ekstrakt 18%, IBU 60

                ▉ Viva la Wita! - Browar PINTA - Imperial Witbier - egzotyczne przyprawy, orzeźwiające pomarańcze, aksamitna pszenica i aromatyczne chmiele z Czech, Słowenii i USA, słody: Weyermann®: pilzneński, pszeniczny jasny; niesłodowana pszenica, dodatki: kolendra, skórki gorzkiej pomarańczy Curaçao, skórki słodkiej pomarańczy, chmiele: Styrian Goldings (SLO), Saaz (CZ), Citra®, Palisade® (USA), ekstrakt 16.5%, alkohol 5.7%, IBU 28
                ▉ Angielskie Śniadanie - Browar PINTA - Extra Special Bitter - pełne angielskiego słodu i chmielu, jęczmień odmiany Maris Otter i wielko ilośc chmielu East Kent Golding, słody: Muntons Whole, Blend Maris Otter, Weyermann (pale ale, Caramunich II + III, Carared), ekstrakt 14.0%, alkohol 5.3%, IBU 38
                ▉ Mera IPA - Browar Artezan - India Pale Ale - klasyczna amerykańska wersja India Pale Ale - wytrawne i solidnie chmielone, ekstrakt 15.0%, alkohol 6.5%, IBU 70
                ▉ Night Wolf - Browar Szpunt - Whisky Stout - słody: Jęczmienny (Pale Ale, Whisky, Czekoladowy, Black), dodatki: płatki owsiane, płatki pszenne, chmiel Magnum, ekstrakt 16%, alkohol 6.3%
                ▉ Białe Podlaskie - Browar Słodowy Dwór - Witbier - słody: Pilzneński, Pszeniczny, Płatki Pszenne, chmiel Saaz, dodatki: kolendra, skórka słodkiej pomarańczy, skórka gorzkiej pomarańczy curacao, ekstrakt 12.5%, alkohol 5%, IBU 14
                ▉ Niechanowo Pilsner 30 - Browar Niechanowo - Pils - leżakowany 30 dni w tankach w browarze, z pilzneńskiego słodu, polskich chmieli, niechanowskiej wody i szlachetnych szczepów drożdży, ekstrakt 12%, alkohol 5%
                Attached Files
                https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                Comment

                • FREEDOMSOUND
                  Senior
                  • 12-2014
                  • 1407

                  nowości

                  Nowości

                  ▉ Ciężki Ładunek - Browar Zakładowy - Podwójne IPA - chmielowo-słodowy cios, złożone, mocno cytrusowe i żywiczne, cytrusy i kwiaty, gładkie i treściwe, wytrawny charakter, wyraźna goryczka zbalansowana słodkością, słody: Jęczmienny, chmiele: Tomahawk, Centennial, Chinook, Citra, Simcoe, ekstrakt 19%, alkohol 8.1%, IBU ~99
                  ▉ 100% Normy - Browar Zakładowy - Belgijskie IPA - uwarzone specjalnie z okazji setnej warki, z dodatkiem świeżo startej skórki z limonek, pomarańczy i grejpfrutów, słody: Jęczmienny, Żytni, chmiel: Simcoe, Mosaic, ekstrakt 16%, alkohol 7%, IBU ~60
                  ▉ Imperialny Nafciarz Dukielski - Browar Dukla / Brokreacja - Whisky Rye Imperial Brown Porter - z dodatkiem płatków drewna kasztanowego, torfowa wędzonka, wspierana przez czekoladę, orzechy i ciemne owoce, potężne ciało, degustacyjny charakter, słody: Whisky 45ppm, Pale Ale, Żytni, Chocolate Wheat, Monachijski typ II, Carafa Special typ II, chmiele: Warrior, East Kent Goldings, chmiele: Warrior, East Kent Goldings, ekstrakt 24%, alkohol 10%, IBU 75
                  ▉ Imperial Porter O - BYTÓW Browar Kaszubski / Browar Rockmill - Imperial Porter Coffee & Salt - podstawowa wersja wzbogacona kawą i solą, dobór kawy i proces jej przygotowania Coffeedesk, skład: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, kawa, chmiel, drożdże, sól, ekstrakt 25%, alkohol 10%
                  ▉ Eynore - Browar Golem - Rye India Pale Ale - żytnia IPA, gęste, tropikalne, wyrazista i krótka goryczka, słody: Pilzneński, Żytni, Bursztynowy, chmiele: Waimea, Ahtanum, Columbus, Magnum, ekstrakt 14.1%, alkohol 5.5%
                  ▉ Hook - Browar Nepomucen - Tropical Stout - z dodatkiem melasy z trzciny cukrowej i drożdży dolnej fermentacji, słody: Pale Ale, Caraaroma, Carafa II, Carafa III, Biscuit, Jęczmień Palony, Bio Melasa, chmiel: Zeus, ekstrakt 17%, alkohol 5.7%
                  ▉ Porter 9 - Manufaktura Piwna Browar Jabłonowo - Porter Bałtycki - leżakowany 9 miesięcy, słody: Monachijski, Pilzneński, Wiedeński, Karmelowy, Żytni Palony, chmiele: Aurora, Sybilla, alkohol 9.9%
                  ▉ Miłosław Warzy Śmiało - Browar Fortuna - Dymione Brown Ale - z dodatkiem słodów wędzonych drewnem drzew owocowych (wiśnia, grusza, jabłoń), słody: Pilzneński, Wędzone, Karmelowy, Czekoladowy, chmiel: Herkules, ekstrakt 13.2%, alkohol 5.6%, IBU 20
                  ▉ Cherry Elephant - Inne Beczki - Cherry Ale - leżakowane z prawie z 2 tonami owoców wiśni i skoncentrowanym sokiem z wiśni, słody: Pale Ale, Pszeniczny, Karmelowy, chmiele: Zeus, Chinook, Equinox, ekstrakt 12%, alkohol 4.5%
                  Attached Files
                  https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                  Comment

                  • FREEDOMSOUND
                    Senior
                    • 12-2014
                    • 1407

                    Powroty

                    Powroty

                    ▉ Tropical Imperial India Pale Ale - Browar Wrężel - Imperial IPA - z dodatkiem owoców: ananas, pomarańcza, mango, maksymalnie goryczkowa, owocowa, aromatyczna, tropikalna, słody: Pale Ale, Pilzneński, Pszeniczny Jasny, chmiele: Columbus, Chinook, Centennial, Simcoe, Citra, Equinox, ekstrakt 19.1%, alkohol 8.5%, IBU 110
                    ▉ Saint No More 2016 - AleBrowar - Kokosowy Porter - czekoladowo-kokosowe nuty, dodatek: kokos, słody: Pale Ale, Wiedeński, Pszeniczny, Carapils, Caramunich, Carafa II, Carafa III, Zakwaszający, chmiele: Challenger, Fuggles, East Kent Golding, ekstrakt 16%, alkohol 6%, IBU 40
                    ▉ Produkt Wzorcowy - Browar Zakładowy - Amerykańskie IPA - dużo owoców tropikalnych, cytrusy i kwiaty, wytrawny charakter, niezalegającą ale mocno wyraźna goryczka, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, chmiele: Tomahawk, Citra, Centennial, Simcoe, ekstrakt 15%, alkohol 6.3%, IBU ~75
                    ▉ Pospolite Ruszenie - Browar Łańcut - Amerykańskie Pale Ale - jasno bursztynowe, sesyjne i rześkie, średnia ale odczuwalna chmielowa goryczka oraz nuty amerykańskich chmieli, słód pale ale, słód pilzneński, słód carahell; chmiel Warrior, Cascade, Mosaic, Citra, ekstrakt 12.9%, alkohol 5.1% IBU 36
                    ▉ Lemon Tree - Browar Deer Bear - Citrus Ale - sesyjne ale, ctrusowo-grejpfrutowa goryczka, cytrusowe dodatki: trawa cytrynowa, liście limonki kafir, zest z cytryny, zest z grejpfruta, słody: Pilzneński, Monachijski, Cara-Pils, Pszeniczny, Cararye, Special W, chmiele: Zeus, Chinook, Mosaic, Citra, ekstrakt 13%, alkohol 5%, IBU 35
                    ▉ Lwówek Jankes - Browar Lwówek - Pale Ale - w PUSZCE, słody: pilzneński, karmelowy, melanoidynowy, pszeniczny, chmiele: Magnum, Sybilla, Citra, Cascade, Amarillo, ekstrakt 12.5%, alkohol 4.2%
                    ▉ Surfer - Browar Gościszewo - Hefeweizen - pszeniczne, orzeźwiające, niefiltrowane, słody: jęczmienny, pszeniczny, ekstrakt 12%, alkohol 4.8%

                    CZECHY
                    ▉ Ferdinand Světlé Výčepní Pivo 10° - Pivovar Ferdinand - Czech Pilsner (Světlý) - alkohol 4%
                    ▉ Ferdinand Světlý Ležák Max 11° - Pivovar Ferdinand - Czech Pilsner (Světlý) - alkohol 4.7%
                    +
                    Bernard 10
                    Bernard 11
                    Bernard 12
                    Kozel 10
                    Opat Svetle Vycepni 10
                    Opat Pivnicove 10
                    Radegast 10
                    Rohozec Skalak 11
                    Svijany Rytir 12
                    Attached Files
                    https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                    Comment

                    • FREEDOMSOUND
                      Senior
                      • 12-2014
                      • 1407

                      ostatnie dwie butelki dobrze wyleżakowanego RIS-a

                      Mamy ostatnie dwie butelki dobrze wyleżakowanego RIS-a z Pracowni Piwa ! Data: 10.02.2017

                      ▉ Mr. Hard's Rocks - Russian Imperial Stout - głęboko czarny, nieprzejrzysty z beżową pianą, kremowy, gładkie, pełne, lekko wylepiające, pełen aromatów palonego słodu, gorzkiej czekolady oraz świeżo palonej kawy, chmielowa goryczka, ułożony, zbalansowany, idealny do powolnej degustacji, słody: jęczmienny, pszeniczny, karmelowy, palony jęczmień, czekoladowy, chmiele: columbus, amarillo, challenger, ekstrakt 25%, alkohol 10%, IBU 53
                      Attached Files
                      https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                      Comment

                      • FREEDOMSOUND
                        Senior
                        • 12-2014
                        • 1407

                        Browar PINTA E​isbock Grand Prix​

                        Już jest w Stanie Umysłu !

                        Browar PINTA E​isbock Grand Prix​ ​27° / 11.2 % alk.
                        Prawie 1/4 gęstości tego piwa pochodzi z wielotygodniowego wymrażania i oddzielania lodu od piwa. Cały proces zajął 9 miesięcy. Autor receptury i zwycięzca Warszawskiego Konkursu Piw Domowych: Artur Pasieczny

                        PINTA Eisbock Grand Prix uwarzony w maju 2016 roku. Olbrzymie ilości słodu monachijskiego i wiedeńskiego, delikatne chmielenie na goryczkę i aromat – „płynny chleb” solidnie wymrożony w tanku. Gęste i mocne. Wszystko to zajęło trzy długie kwartały.
                        Profil piwa jest zdecydowanie słodowy, z nutami ciemnego chleba, zboża i karmelu. Słodowość kontrowana przez krótką goryczkę oraz łagodnie rozgrzewający alkohol.

                        Surowce: woda, słody jęczmienne: Weyermann® monachijski typ II, wiedeński​; Vikingmalt monachijski typ I, karmelowy 300​; Chateau Crystal®, chmiel: Marynka (PL), Perle (DE), drożdże: Fermentis Saflager W-34/70.
                        Attached Files
                        https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                        Comment

                        • FREEDOMSOUND
                          Senior
                          • 12-2014
                          • 1407

                          nowość od Doctor Brew

                          Od dziś w Stanie Umysłu, nowość od Doctor Brew !

                          ▉ Baltic Porter Aged With Hazelnuts 24 - z dodatkiem orzecha laskowego, delikatnie słodki, średnio goryczkowy, mocny o orzechowym charakterze, czekoladowo-orzechowa kompozycja smaków i aromatów, słody: Pilzneński, Monachijski, Czekoladowy, Karmelowy, Palony, chmiel: Magnum, ekstrakt 24%, alkohol 9.5%, IBU 60
                          Attached Files
                          https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                          Comment

                          • FREEDOMSOUND
                            Senior
                            • 12-2014
                            • 1407

                            Nowe i powroty

                            Nowe piwa i powroty

                            ▉ E​isbock Grand Prix​ ​- Browar PINTA - Koźlak Lodowy - prawie 1/4 gęstości tego piwa pochodzi z wielotygodniowego wymrażania i oddzielania lodu od piwa, cały proces zajął 9 miesięcy, autor receptury i zwycięzca Warszawskiego Konkursu Piw Domowych: Artur Pasieczny, uwarzony w maju 2016 roku, olbrzymie ilości słodu monachijskiego i wiedeńskiego, delikatne chmielenie na goryczkę i aromat - „płynny chleb” solidnie wymrożony w tanku, gęste i mocne, zdecydowanie słodowy, z nutami ciemnego chleba, zboża i karmelu, słodowość kontrowana przez krótką goryczkę oraz łagodnie rozgrzewający alkohol, surowce: woda, słody jęczmienne: Weyermann® monachijski typ II, wiedeński​; Vikingmalt monachijski typ I, karmelowy 300​; Chateau Crystal®, chmiel: Marynka (PL), Perle (DE), drożdże: Fermentis Saflager W-34/70, ekstrakt 27%, alkohol 11.2%
                            ▉ Misty - Trzech Kumpli - Browar Lotny - Contemporary IPA, New England IPA, Vermont IPA - trzy gatunki amerykańskiego chmielu grają w nim pierwsze skrzypce dając soczystą owocowość, zarówno w aromacie, jak i w smaku, grejpfruty, mango, liczi, limonki, ale też agrest i biała porzeczka, gładka, lekko ziołowa gorycz, aksamitna pełnia, pochodząca od pszenicy i owsa, słody: Jęczmienny, Płatki Pszenne, Płatki Owsiane, chmiele: Mosaic, Citra, Amarillo, Columbus, Chinook, Palisade, ekstrakt 15%, alkohol 5.5%, IBU 40
                            ▉ Kawko i Mlekosz - PiwoWarownia - Coffe Milk Stout - piwo z prawdziwą mocną kawą, wanilią i laktozą, ciemne, słodkie, kawowe, słody: Jęczmienne, Pszeniczne, Żytne, chmiel: Magnum, ekstrakt 16%, alkohol 4.5%, IBU 35

                            Inne Beczki
                            ▉ Jungle IPA - India Pale Ale - orientalne przyprawy, żywica, cytrusy oraz dojrzałe mango, słód Pale Ale, chmiele: Simcoe, Columbus, Cascade, ekstrakt 16.0%, alkohol 6.0%
                            ▉ Pop Up Wheat - American Wheat DH Equinox - łagodnie owocowy smak pszenicy łączy się z mocnym aromatem chmielowym, nuty papai, ananasa oraz mango, słody: Pale Ale, Pszeniczny, Biscuit, chmiele: Equinox, Jaryllo, Columbus, ekstrakt 11%, alkohol 4.6%
                            ▉ Topaz - American Weizen - połączenie słodów pszenicznego i pilzneńskiego, złamane intensywnym chmieleniem australijską odmianą Topaz, lekkie, wytrawne, pełne owocowych nut: banany, cytrusy, egzotyczne owoce, ekstrakt 12%, alkohol 4.8%
                            ▉ Pop Up Gose #4 - Lemon Grass Gose - lekkie, kwaśne, delikatnie słone, pszeniczne leżakowane z trawą cytrynową, z dodatkiem soli morskiej, świeży, cytrusowy aromat, zakwaszane w kotle warzelnym, przy użyciu bakterii kwasu mlekowego, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, chmiel: Zeus, ekstrakt 10%, alkohol 4%
                            ▉ Pomarańczowy Radler - pomarańczowa oranżada z piwem (czeskim lagerem), słód: Pilzneński, Żytni, skoncentrowany sok pomarańczowy, ekstrakt 7%, alkohol 2.5%

                            BELGIA
                            ▉ Duchesse de Bourgogne - Verhaeghe - Red Sour/Wild Ale - poddawane leżakowaniu w dębowych beczkach przez 18 miesięcy, przed rozlaniem jest mieszany z młodszym piwem 8 miesięcznym, kwaskowy i owocowy smak, 6.2% alkoholu, 250 ml i 750 ml
                            ▉ Blanche de Namur - Du Bocq - Witbier - lekkie, naturalnie mętne, aromatyzowane skórkami pomarańczy i kolendrą, 4.5% alkoholu, 750 ml
                            +
                            Kasteel Rouge 330 ml
                            Leffe Blonde 330 ml
                            Lindemans Gueuze 250 ml
                            Lindemans Kriek 250 ml i 750 ml

                            Dotarły nowe piwa z: Browar PINTA, Doctor Brew, Trzech Kumpli - Browar Lotny, Browar Palatum oraz powrót z: PiwoWarownia
                            Więcej na: https://www.polskikraft.pl/sklep/sta...lu-warszawa_62 i wkrótce na naszym fb, instagramie, twiterze, g+ oraz browar.biz
                            Attached Files
                            https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                            Comment

                            • FREEDOMSOUND
                              Senior
                              • 12-2014
                              • 1407

                              1 z Projekt 30 z Browaru Maryensztadt w Stanie Umysłu

                              1 #Projekt30 czyli pierwszy owoc projektu "30" z Browar Maryensztadt już w Stanie Umysłu !

                              Jeden z pierwszych browarów rzemieślniczych w Polsce który porwał się na stworzenie piw, których ekstrakt jest równy bądź bliski 30 Plato. Pierwszym piwem #Projekt 30 jest IMPERIALNY PORTER BAŁTYCKI, ekstrakt 29.33%, alkohol 10.5%

                              Ciemne, treściwe, w smaku wyraźna wyczuwalna słodycz, w aromacie dominuje czekolada i suszone owoce. Słody: Pilzneński, Monachijski, Wiedeński, Czekoladowy, Carafa III Special, dodatki: miód spadziowo-gryczany, ekstrakt słodowy, chmiel: Iunga 2015

                              Jest to piwo limitowane, każde piwo z serii #Projekt30 to tylko jedna warka, dlatego też u nas jedna osoba może kupić jedno piwo (jest szansa nabyć drugie, pod warunkiem że kupicie pięć innych piw z Browar Maryensztadt: Pszeniczny Blond z rabarbarem i truskawką, Czarnolas, Wawa Wita, Żywot Barleya, Raisa Espresso)

                              Wjechały nowe piwa z: Browar Maryensztadt, Browar Amber, Browar Marcel, Browar Stu Mostów, Jopen Beer oraz powroty z: Browar BIRBANT, Brokreacja, Doctor Brew, Browar Kingpin, Browar Łańcut, Piwojad, Browar Szpunt, Browar Olimp, Browar Zakładowy
                              Więcej na: https://www.polskikraft.pl/sklep/sta...lu-warszawa_62 i wkrótce na naszym fb, instagramie, twiterze, g+ oraz browar.biz
                              Attached Files
                              https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                              Comment

                              • FREEDOMSOUND
                                Senior
                                • 12-2014
                                • 1407

                                Nowe piwa

                                Nowości

                                ▉ 1 Projekt 30 - Browar Maryensztadt - Imperialny Porter Bałtycki - pierwsze piwo z #Projektu 30, ciemne, treściwe, w smaku wyraźna wyczuwalna słodycz, w aromacie dominuje czekolada i suszone owoce, słody: Pilzneński, Monachijski, Wiedeński, Czekoladowy, Carafa III Special, dodatki: miód spadziowo-gryczany, ekstrakt słodowy, chmiel: Iunga 2015, ekstrakt 29.33%, alkohol 10.5%
                                Jest to piwo limitowane, każde piwo z serii #Projekt30 to tylko jedna warka, dlatego też u nas jedna osoba może kupić jedno piwo (jest szansa nabyć drugie, pod warunkiem że kupicie pięć innych piw z Browaru Maryensztadt: Pszeniczny Blond z rabarbarem i truskawką, Czarnolas, Wawa Wita, Żywot Barleya, Raisa Espresso)
                                ▉ Baltic Porter Aged With Hazelnuts 24 - Doctor Brew - Porter Bałtycki - z dodatkiem orzecha laskowego, delikatnie słodki, średnio goryczkowy, mocny o orzechowym charakterze, czekoladowo-orzechowa kompozycja smaków i aromatów, słody: Pilzneński, Monachijski, Czekoladowy, Karmelowy, Palony, chmiel: Magnum, ekstrakt 24%, alkohol 9.5%, IBU 60
                                ▉ Jopen Rye Baltic Porter - Polished Black Gold - Jopen Beer / Browar Stu Mostów - Żytni Porter Bałtycki - uwarzone w holenderskim browarze Jopen z miejscowości Haarlem (jeden z najbardziej utytułowanych i najstarszych browarów rzemieślniczych w tym kraju), bogata podbudowa słodowa, z nutami pochodzącymi od słodów karmelowych i palonych, słody: monachijski, pilzneński, karmelowy 120 EBC, melanoidynowy, carafa special III, żytni, czekoladowy pszeniczny, chmiele: Goryczkowy: Iunga (PL), aromatyczny: Sybilla (PL), ekstrakt 22 %, alkohol 9.2%, IBU 47
                                ▉ Immortalis - Browar Palatum - American Barley Wine - słody: Jęczmienne, chmiele: Centennial (USA), Equinox (USA), Cascade (USA), Zeus (USA), ekstrakt 24%, alkohol 10.6%
                                ▉ Porter Bałtycki - Browar Wąsosz - Porter Bałtycki - akcenty kawy, czekolady i ciemnych owoców, dobrze zamaskowany alkohol, słody: Pilzneński, Monachijski, Czekoladowy, Karmelowy, Palony, Żytni, chmiel: Marynka, ekstrakt 21%, alkohol 10%
                                ▉ RIS - Browar Wąsosz - Russian Imperial Stout - słody: wędzony czereśnią, monachijski, palony, pszeniczny, wędzony bukiem, czekoladowy jasny, karmelowy, płatki owsiane, chmiele: Magnum, Sybilla, Citra, ekstrakt 25%, alkohol 12.6%
                                ▉ Po Godzinach Barley Wine - Browar Amber - Barley Wine - rozgrzewające, aromatyczne, o wysokiej, porównywalnej z winem, zawartości alkoholu, rodzynki, owoce, nuty winne, porto, karmel, słód, pełny, treściwy, słodowy, słody: pale ale, melanoidynowy mela red alder, pilzneński; chmiele: sybilla (PL), marynka (PL), mosaic (USA), ekstrakt 22%, alkohol 10%
                                ▉ Wczasy w Acapulco - Browar Hoplala - Cactus IPA - połączenie India Pale Ale i soku z meksykańskiego kaktusa, dodatek opuncji figowej i amerykańskich chmieli, słody: Pale Ale, Monachijski, Pszeniczny, Karmelowy Ciemny, chmiele: Chinook, Centennial, ekstrakt 13%, alkohol 5.3%
                                ▉ Deadline Stout - Browar Marcel - Dry Stout - kawa i czekolada, słody: Pale Ale, Monachijski, Caraaroma, Carafa typ I, Barwiący, Pszeniczny, chmiel: Flyer, ekstrakt 12%, alkohol 4.6%, IBU 40
                                Attached Files
                                https://www.facebook.com/piwotostanumyslu

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎