Do niezależnego funkcjonowania BrowarBiz potrzebuje Twojego wsparcia. Co piszą BrowarBizoWspieracze na ten temat?
(...) przede wszystkim uważam, że warto utrzymać niezależny portal w tej postaci, w jakiej obecnie funkcjonuje. Jakoś to miejsce wciąga i nie chodzi tylko o sam temat, może bardziej o ludzi tu piszących. Odkąd się zarejestrowałem lubię tu zaglądać. Przyznam, że jest to pierwsze forum w jakie udało mi się wciągnąć.
Remikola
BrowarBiz jest Ci przydatny? Dołóż swoją cegiełkę!

Wyświetlenie postu osobno
 
Stare 02-09-2017, 13:53
Dukat_WSI Dukat_WSI is offline
Senior
 
Rejestracja: 03-2015
Posty: 781
Standardowy

Ostatnio GŻ zaczęło podawać pełny skład swoich piw - poza Tatrą.
Biedronkowe Leżajski, Specjal, Warka (również Strong) to kukurydza. Dodatkowo Warka Strong ma również syrop glukozowo-fruktozowy. Z kolei Heineken, w odróżnieniu od reszty ma sam ekstrakt chmielowy, bez widocznego składzie innych piw GŻ "chmielu" (w domyśle granulatu). Ciekawe, co kryje się w Tatrach.

Za to KP i Calsberg podają tylko skład piw all malt (wyjątek to chyba Karmi, gdzie jest syrop glukozowo-fruktozowy). Calsberg też podaje tylko sam chmiel (nie różnicując na "chmiel" i ekstrakt chmielowy).
P.S. Co takiego ma w sobie Okocim Porter, że nie podają jego składu? Przecież cukier w "bałtyku" to nie wstyd.
Odpowiedz cytując