Do niezależnego funkcjonowania BrowarBiz potrzebuje Twojego wsparcia. Co piszą BrowarBizoWspieracze na ten temat?
Chyba nie będę zbyt oryginalny jeśli napiszę że BrowarBiz to dla mnie przede wszystkim ogromne źródło wiedzy dotyczącej piwa. Staram się cały czas poszerzać moją kolekcję wypitych piw, a dzięki forum znalazłem informację nie tylko o wielu ciekawych piwach ale i o miejscach gdzie mogę je dostać. Sam udzielam się zdecydowanie rzadko (choć może kiedyś to się zmieni ;) ), dlatego chociaż poprzez Premium Użytkownika mogę wesprzeć to, jakże wartościowe dla każdego miłośnika piwa miejsce w sieci.
Reventador
BrowarBiz jest Ci przydatny? Dołóż swoją cegiełkę!

Wyświetlenie postu osobno
 
Stare 03-09-2017, 21:08
Dukat_WSI Dukat_WSI is offline
Senior
 
Rejestracja: 03-2015
Posty: 781
Standardowy

Piszemy tutaj raczej o jasnych lagerach, które powinny być raczej "all malt". Do tego, jeśli taka Warka ma i jęczmień i kukurydzę, to śmiem przypuszczać, że owych surowców jest tam sporo.
Bardziej mnie jednak ciekawi, czy używane są gorsze rzeczy, np. Karmel amoniakalny.
Syropu glukozowo-frutkuzowego bym nie demonizował - po fermentacji, podobnie jak cukier, zamienia sie w etanol. Jak komuś szkodzi, to raczej drożdżom.
Odpowiedz cytując