Przewodnik po polskich browarach 2019!

Wyświetlenie postu osobno
 
Stare 18-11-2018, 20:56
Fotka Użytkownika: mor842
mor842 mor842 is online now
Member
 
Rejestracja: 07-2015
Posty: 81
Standardowy

Podobno składniki nie słodowane pomagają uzyskać większą pełność piwa oraz lepszą pienistość. Nic do nich też nie mam. O ile są dobrej jakości. W najtańszych piwach o wątpliwych walorach smakowych raczej nic dobrego bym się nie spodziewał. Po co tylko stosuje się syrop glukozowo-fruktozowy. Skoro wiadomo, że poważnie szkodzi zdrowiu. Podobnie karmel amoniakalny. Moim zdaniem browary powinny mieć kategoryczny obowiązek podawania pełnego składu piwa, a nie tylko alergenów. To w końcu produkt spożywczy taki sam jak każdy inny. Wolał bym wiedzieć co wlewam w swoje trzewia.
__________________
REAL BUSHCRAFT POLAND (Szkolenia bushcraftowe i survivalove)
https://www.facebook.com/Real-Bushcr...9285960213883/
Odpowiedz cytując