Do niezależnego funkcjonowania BrowarBiz potrzebuje Twojego wsparcia. Co piszą BrowarBizoWspieracze na ten temat?
Doceniam pracę i wysiłek jaki ktoś wkłada w funkcjonowanie portalu, nadto doskonale rozumiem i w pełni popieram cel jaki przyświeca sponsorowaniu browar.bizu w znacznej części przez użytkowników. Uważam też, że cena jaką płacę za konto jest uczciwa. Zdaje sobie również sprawę z tego, iż duże trudności z utrzymaniem portalu zapewne osłabiły by zapał do jego prowadzenia a wszystkim miłośnikom prawdziwego piwa powinno zależeć na jego funkcjonowaniu w takim kształcie.
Rzeszowiak
BrowarBiz jest Ci przydatny? Dołóż swoją cegiełkę!

Dyskusja: Van Moll, Eindbaas
Wyświetlenie postu osobno
  #1  
Stare 06-05-2019, 23:39
darekd darekd is online now
Senior
 
Rejestracja: 02-2003
Miejscowość: Wrocław
Posty: 8 380
Standardowy Van Moll, Eindbaas

Barley Wine uwarzony przez brewpub z Eindhoven w kooperacji z kontraktowym de Natte Gijt


https://vanmollcraftbeer.com/beers/eindbaas/

Barley wine z dodatkiem bobu tonka (tonkowiec wonny). 10,5% alk.

Aromat - wyraźnie korzenno-słodkie nuty (tonkowiec?) z owocami i chmielem.
Piana - średnia, zwarta, zdecydowanie trwała z kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
Barwa - ciemny pomarańcz z ciemnym złotym, zmętnione
Wysycenie - średnie, ale wciąż żywe i musujące
Smak - wyraźna słodycz (nieco zalepiająca, syropowata) skontrowana prawie równie wyraźną, aż lekko pikantną chmielową goryczką. Klimaty słodszych owoców tropikalnych, suszone morele, specyficzna, ciekawa "egzotyczna" korzenność z minimalnie cytrusowym chmielowym zakończeniem. Alkohol trochę wyczuwalny, ale nie drażni.
Treściwość - ciężkie piwo

Mocno nachmielony BW. Nie brytyjski ale też nie do końca amerykański sznyt. Oryginalne piwo z bardzo przyjemnym bukietem. Smakowło mi.
Odpowiedz cytując