Kuchnia piwosza. Zupy, sosy i przekąski Sklep Centrum Piwowarstwa zaprasza na zakupy!
-
-
:: Cena: 21.99zł / 20.89

Piwowarstwo:
Zbiór przepisów na znakomite zupy, sosy i przekąski do piwa i z dodatkiem piwa.
 
Wild Brews: Beer Beyond the Influence of Brewer’s Yeast, Jeff Sparrow Sklep Centrum Piwowarstwa zaprasza na zakupy!
-
-
:: Cena promocyjna - zamiast 85.99zł,
zapłacisz jedynie
: 77.39zł - tylko do 30-06-2019!
Anglojęzyczna:
Świat lambików, flanders red i brown ale, ich amerykańskich odpowiedników opisany w przystępny sposób. Piwowarzy odnajdą tutaj szczegółowe opisy metod, procedur piwowarskich służących stworzeniu tych wyjątkowych piw.
Wyświetlenie postu osobno
  #8  
Stare 17-06-2006, 21:21
Zychu Zychu is offline
Member
 
Rejestracja: 05-2005
Miejscowość: Łapy
Posty: 56
Standardowy

Piwowarstwo było ważną gałęzią przemysłu krajowego., który przez konsumpcję pszenicy i jęczmienia wspierał znakomicie rolnictwo i musiał być zyskownym, skoro ile razy chodziło o podniesienie upadłych miast, zawsze dozwalano im swobodnego piwowarstwa.
"Jeszcze w XVI w. warzono piwo z pszenicy. Kromer w opisie Polski za Zygmunta Augusta powiada, że piwo w województwach pruskich warzy się z jęczmienia, w reszcie Polski z pszenicy, miałko zmielonej lub stłuczonej a wywarzonej z wodą i chmielem" Od kie
Odpowiedz cytując