Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Saint Germain, Page 24 Reserve Hildegarde Ambrée

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    PremiumUżytkownik
    • 01-2005
    • 10384

    Saint Germain, Page 24 Reserve Hildegarde Ambrée

    Butelka 0,33 litra, alkohol 6,9 %, eks. brak, kapsel goły
    Kolor - ciemny miodowy, lekko nieklarowny
    Piana - ecrii, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - wyraźny owocowo-słodki
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie słodkie, wyraźnie owocowe, średnia goryczka w tle zagłuszona przez słodycz
    Poprawne owocowe piwo. Do degustacji.

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2993 - moje 1508 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    PremiumUżytkownik
    • 01-2005
    • 10384

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      PremiumUżytkownik
      • 02-2003
      • 12118

      #3


      Aromat - przede wszystkim nuta owocowych karmelków (landrynek)
      Piana - ecru, średnia, niespecjalnie trwała - na dłużej drobny kożuszek, potem koronką
      Barwa - herbata z różą, opalizuje
      Wysycenie - średnie, ale dość wyraźnie musuje
      Smak - jest syropkowata słodycz, karmelki, suszone owoce z kwaskowo-cierpkimi tonami, trochę alkoholu, jakaś rachityczna goryczka ni palona, ni alkoholowa...
      Treściwość - jak na zawartość alkoholu to nie jest przesadnie treściwe.

      Całkiem niedawno piłem ich: Page 24 Smoke on the Oyster



      i byłem bardzo przyjemnie zaskoczony tym piwem. Okazuje się jednak, że to raczej zasługa kooperanta, bo to piwo jest słabe. Brakuje słodowej krągłości, miękkości. Ni to dolna fermentacja w kierunku koźlaka, ani belgijskie klimaty. Taki cukierkowy mocarz opakowany w elegancką butelkę z krachlą dla zmyły. Nie polecam.

      Comment

      • darekd
        PremiumUżytkownik
        • 02-2003
        • 12118

        #4
        Zdjęcie:
        Attached Files

        Comment

        Przetwarzanie...
        X
        😀
        🥰
        🤢
        😎
        😡
        👍
        👎