Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsze podejście...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jakabzdura
    Junior
    • 10-2013
    • 6

    Pierwsze podejście...

    Witam, przedstawiam to co mam i z czego chce zrobić swoje pierwsze piwko. Chciałbym zrobić na pewno ciemne piwo. Chciałbym podzielić wszystko na 2 części (ograniczenia sprzętowe). Jedną część zacierać w jednej temperaturze, a w drugą część z wykorzystaniem kilku temperatur. Nie wiem jeszcze jakie proporcje chce zastosować do chmielu i słodów ciemnych.

    Pilzneński 2,5 - 5 EBC Strzegom - 2 kg
    Monachijski typ II 16-24 EBC Strzegom - 2 kg
    Pale Ale 5,5 - 7,5 EBC Strzegom - 1 kg

    Karmelowy ciemny 400-800 EBC Strzegom 0,2 kg
    Czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom 0,2 kg
    Jęczmień palony 1100 EBC Strzegom 0,2 kg

    Marynka 2013 - 100 g granulat 9,0%
    Lubelski 2013 - 100 g granulat 4,2%

    Safale S-04

    Jak sądzicie, wyjdzie coś z tego ? Jestem totalnym amatorem (szukam dość sporo w internecie, czytam "Domowe warzenie piwa" R. Lehrl)

    Więc wszelkie porady są mile widziane

    Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎