Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


Mmmm Porter Warszawski!

 
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 13-01-2016, 14:41
boroos boroos is offline
Junior
 
Rejestracja: 12-2015
Posty: 1
Standardowy Piwo niskoalkoholowe

Witam

Postanowiłem zrobić piwo niskoalkoholowe (w granicach 1%).
Chcę się oprzeć na przepisie:
http://domowybrowarmole.blogspot.com...lkoholowe.html

jednak z racji, że autor sam stwierdza, że goryczka wyszła zbyt wysoka chciałem zmodyfikować etap chmielenia w następujący sposób:

chmiel El Dorado - 15 g - 60 min
chmiel El Dorado - 15 g - 30 min
chmiel El Dorado - 20 g - 5 min
chmiel Chinook - 25 g - na zimno (5-6 dni)

Jestem początkujący więc prośba o opinię, czy taki sposób chmielenia da dobre efekty.
Około ile IBU będzie w efekcie końcowym?
Odpowiedz cytując
 


Narzędzia
Sposób wyświetlania
nieliniowo nieliniowo

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Gdańsk, Płocka 3 (Ujeścisko), Anol filip03 Pomorskie 183 08-08-2018 13:02



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 17:36.


Browar.biz: ©2000 - 2018, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.