Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


 Do niezależnego funkcjonowania BrowarBiz potrzebuje Twojego wsparcia. Co piszą BrowarBizoWspieracze na ten temat?
Browar.biz jest jednym z moich ulubionych portali, a przy tym najlepszym o tematyce piwnej - dlatego chcę dorzucić również swój wkład w to aby cały czas funkcjonował na swoim poziomie i nadal się rozwijał. Jako dokładający się do jego utrzymania mam poczucie że w jakimś stopniu uczestniczę w zwiększaniu świadomości piwnej społeczeństwa, ponieważ browar.biz odgrywa w tym chyba największą rolę w Polsce, a ja przyczyniam się do istnienia tego portalu.
Rzeszowiak
BrowarBiz jest Ci przydatny? Dołóż swoją cegiełkę!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1626  
Stare 09-03-2017, 09:12
jankessc jankessc is offline
Junior
 
Rejestracja: 10-2004
Miejscowość: Częstochowa
Posty: 21
Standardowy

Browar na Jurze
Boner Mocne
A: 7,2%
E: 15,1%
Odpowiedz cytując
  #1627  
Stare 09-03-2017, 12:57
melor melor is offline
Senior
 
Rejestracja: 04-2006
Posty: 362
Standardowy

Browar Złoty Pies:

-Femme Fatale: alko: 8%
-Bokser Lager: ekstrakt: 12%, alko: 4,5%
-Pitbull IPA: ekstrakt 15%, alko: 6% (teraz jest 12% i 6,5% co już na pierwszy rzut oka wygląda na błąd)
-Golden Weizen: 12%, 4,5%
-Buldog Amber: 13,5%, 5%

Dane z menu browaru.
Odpowiedz cytując
  #1628  
Stare 11-03-2017, 18:20
melor melor is offline
Senior
 
Rejestracja: 04-2006
Posty: 362
Standardowy

Ciechan Pszeniczne Wędzone
ekstrakt 13%, alko 4,8%
Odpowiedz cytując
  #1629  
Stare 12-03-2017, 13:48
forest08 forest08 is offline
Junior
 
Rejestracja: 03-2017
Posty: 1
Standardowy

Uzupełnienie informacji o ekstrakcie.
Port Gdynia: Milk Stout - ekstrakt 14% http://www.browar.biz/piwo.php?id=7485
Odpowiedz cytując
  #1630  
Stare 12-03-2017, 20:54
koshack koshack is offline
PremiumUżytkownik
 
Rejestracja: 01-2008
Posty: 28
Standardowy Ciechan Pszeniczne Wędzone

Parametry:
Alkohol 4,8% obj.
Ekstrakt 13,0 % wag.
Odpowiedz cytując
  #1631  
Stare 23-03-2017, 12:08
Fotka Użytkownika: dadek
dadek dadek is offline
Senior
 
Rejestracja: 09-2005
Miejscowość: Warszawa
Posty: 2 666
Standardowy

Browar Gloger:

Płocha Gocha - obecnie ekstrakt 14°Blg

Krasna Jedza - obecnie ekstrakt 12,5°Blg
Odpowiedz cytując
  #1632  
Stare 29-03-2017, 19:01
Fotka Użytkownika: dadek
dadek dadek is offline
Senior
 
Rejestracja: 09-2005
Miejscowość: Warszawa
Posty: 2 666
Standardowy

Browa Bazyliszek
Piwo Truskawkowa Mgła ma inne parametry (co poprawiałem przy zgłoszeniu). A więc:
Ekstrakt: 12,7°Blg
Alkohol: 5,5%
IBU 15
Odpowiedz cytując
  #1633  
Stare 09-04-2017, 21:32
Fotka Użytkownika: Ahumba
Ahumba Ahumba is offline
Zawód: Mąż Babci
 
Rejestracja: 05-2001
Miejscowość: Warszawa Bemowo
Posty: 8 369
Standardowy

Ale Browar
Lady Blanche
alk. 4,5% (dane z butelki)
Odpowiedz cytując
  #1634  
Stare 10-04-2017, 18:33
Fotka Użytkownika: jacekwerner
jacekwerner jacekwerner is offline
Premium Father
 
Rejestracja: 05-2004
Miejscowość: Opole
Posty: 2 254
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
Ale Browar
Lady Blanche
alk. 4,5% (dane z butelki)
E : 12%
__________________
Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 3973
Odpowiedz cytując
  #1635  
Stare 21-04-2017, 12:18
Fotka Użytkownika: Ahumba
Ahumba Ahumba is offline
Zawód: Mąż Babci
 
Rejestracja: 05-2001
Miejscowość: Warszawa Bemowo
Posty: 8 369
Standardowy

TUMSKI pozmieniał parametry.
podaję z etykiet:

STOUT - E-13,8% wag; A-5,3% obj.;

PSZENICZNE - E-11,9% wag; A-4,9% obj.;

PSZENICZNE MIODOWE - E-11,9% wag; A-4,9% obj.;

CIEMNE MIODOWE - E-13,8% wag; A-5,3% obj.;

JASNE ALE (APA) - E-12,8% wag; A-5,1% obj.;

BIAŁA IPA - E-14,35 wag; A-5,7% obj.
Odpowiedz cytując
  #1636  
Stare 22-04-2017, 22:57
Fotka Użytkownika: witold68
witold68 witold68 is offline
Senior
 
Rejestracja: 09-2009
Miejscowość: Kozy
Posty: 105
Standardowy weizen

Alkohol 4.6 %
Ekstrat 11,8%
Łebski LATARNIK
__________________
Na pochybel psubratom !
Odpowiedz cytując
  #1637  
Stare wczoraj, 12:57
Fotka Użytkownika: abernacka
abernacka abernacka is offline
Senior
 
Rejestracja: 12-2003
Miejscowość: gdynia
Posty: 10 272
Standardowy

Browar Amber - "Stout"
12,1blg; 4,6% alk.
Odpowiedz cytując
  #1638  
Stare wczoraj, 13:50
Fotka Użytkownika: kaczka116
kaczka116 kaczka116 is offline
Senior
 
Rejestracja: 10-2015
Miejscowość: Wrocław
Posty: 556
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Amber - "Stout"
12,1blg; 4,6% alk.
Jezeli chodzi o tego z serii Po godzinach to juz dawno w bazie

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
__________________
Nie mów hop zanim nie nachmielisz
Untappd
Odpowiedz cytując
  #1639  
Stare wczoraj, 13:51
Fotka Użytkownika: abernacka
abernacka abernacka is offline
Senior
 
Rejestracja: 12-2003
Miejscowość: gdynia
Posty: 10 272
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedzi
Jezeli chodzi o tego z serii Po godzinach to juz dawno w bazie

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Przeczytałeś tytuł wątku? Nie sądzę.
Odpowiedz cytując
  #1640  
Stare wczoraj, 13:53
Fotka Użytkownika: kaczka116
kaczka116 kaczka116 is offline
Senior
 
Rejestracja: 10-2015
Miejscowość: Wrocław
Posty: 556
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
Przeczytałeś tytuł wątku? Nie sądzę.
No tak. Ale w baxie inaczej sie nazywa i zwaz na to, ze trudno wtedy je znalezc dla moderatora

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
__________________
Nie mów hop zanim nie nachmielisz
Untappd
Odpowiedz cytując
  #1641  
Stare wczoraj, 13:57
Fotka Użytkownika: abernacka
abernacka abernacka is offline
Senior
 
Rejestracja: 12-2003
Miejscowość: gdynia
Posty: 10 272
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedzi
No tak. Ale w baxie inaczej sie nazywa i zwaz na to, ze trudno wtedy je znalezc dla moderatora

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Nie przesadzajmy. A ile to do tej pory uwarzył stoutów Amber. Podpowiem. Raptem dwa.
Odpowiedz cytując
  #1642  
Stare wczoraj, 19:38
yaro74 yaro74 is offline
PremiumUżytkownik
 
Rejestracja: 09-2012
Miejscowość: Lublin
Posty: 1 364
Standardowy

brakujące dane:
Roch piwo Pica
E: 13% wag.
A: 5% obj.
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Ceny piw importowanych orion Piwo - ogólne 30 06-02-2009 19:13
czym różni się proces produkcji piw ciemnych (porterów) od piw mocnych? bloszek Piwo - ogólne 5 27-10-2007 15:33
Złoto dla Piwa "Królewskiego" na XVII Festiwalu Piw Polskich w Politechnice Łódzkiej Krzysztof Piwo - ogólne 12 06-06-2004 13:36
Strzelec - zmiany bahtol Piwo - ogólne 5 10-05-2004 11:38



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 03:50.


Browar.biz: ©2000 - 2017, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.