Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chmielenie na cichą

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • k_s
    Member
    • 05-2017
    • 65

    #16
    Ja robię cichą z rurką, bo piwo jeszcze trochę fermentuje w tym czasie.

    Comment

    • fidoangel
      Senior
      • 07-2005
      • 3489

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wawani89 Wyświetlenie odpowiedzi
      Zrobiłem fermentacje burzliwą z rurką fermentacyjną. Na cichą przelałem do fermentora ze szczelna pokrywką. TO dobrze czy źle? Cicha w zamknięciu czy tez z rurką?
      Rurka to zupełnie niepotrzebny element w piwowarstwie, czy na burzliwej czy na cichej tylko podnosi ryzyko dostania się czegoś niepotrzebnego do fermentora.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      Przetwarzanie...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎