Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ezoteryczny Browar Domowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mareks
    Senior
    • 05-2002
    • 1939

    Warka 153 - Witbier warzony 5.01.2018

    Zasyp:

    Pilzneński - 2,5 kg
    Pszenica - 2,5 kg
    Płatki owsiane - 0,5 kg

    Łuska ryżowa - 0,3 kg


    Chmiele:
    Styrian Goldings gr - 22 g
    Saaz gr - 18 g

    Inne:
    Kolendra - 10g
    Skórka pomarańczy - 64g
    Bergamotka - 20 g
    Liście kaffiru - 5g

    Zacieranie:

    55 - 45'
    64 - 90'
    78 - 10'

    Gotowanie 90'

    60' - Styrian Goldings gr - 22 g
    15' - Saaz gr- 18 g
    5' - Kolendra - 10g + Skórka pomarańczy - 64g + Bergamotka - 20 g + Liście kaffiru - 5g


    Wyszło 24l - 12 Blg

    Po ostygnięciu zadane uwodnionymi BELGIAN WIT M21 Mangrove Jack's

    Comment

    • mareks
      Senior
      • 05-2002
      • 1939

      Warka 154 - Pils warzony 27.01.2018

      Zasyp:

      Pilzneński - 4 kg
      Monachijski - 0,4 kg
      Caramel Pils - 0,3 kg
      Melanoidynowy - 0,2 kg
      Zakwaszający - 0,1 kg


      Chmiele:
      Lubelski - 100g

      Mech irlandzki - 5g

      Zacieranie:

      55 - 10'
      64 - 20'
      72 - 40'
      78 - 10'

      Gotowanie 70'

      60' - lubelski 40g (dodane do brzeczki przedniej)
      20' - lubelski 30g
      15' - mech irlandzki
      5' - lubelski 30g

      Wyszło 24l - 13,5 Blg

      Po ostygnięciu zadane uwodnionymi Mauribrew Lager.
      Last edited by mareks; 28-01-2018, 11:30.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎