Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Próba piwa po burzliwej - ratunku!!!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pegazus300
    Member
    • 03-2018
    • 39

    #16
    I po co ta agresja? Pytam tylko czy przy początkowym 15 blg odfermentowanie na poziomie 4,5 nie jest za niskie (zacierane raczej na wytrawnie), bo nie wiem czy coś z tym robić, np dołożyć świeżych drożdży czy coś innego. Można bezpiecznie dodawać składnika do refermentacji i butelkować?

    Comment

    • k_s
      Member
      • 05-2017
      • 65

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pegazus300 Wyświetlenie odpowiedzi
      Pytam tylko czy przy początkowym 15 blg odfermentowanie na poziomie 4,5 nie jest za niskie
      Nie jest.

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pegazus300 Wyświetlenie odpowiedzi
      Można bezpiecznie dodawać składnika do refermentacji i butelkować?
      Spokojnie poczekaj z tydzień i można butelkować. Piwo nie lubi pośpiechu. Normalne, że w trakcie fermentacji piwo jest mętne i niedobre bo pływają w nim drożdże. Po skończonej robocie drożdże opadną na dno i piwo będzie klarowne i dobre .

      Comment

      Przetwarzanie...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎