Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Komplet tarcz do śrutownika stołowego Brewferm Sklep Centrum Piwowarstwa zaprasza na zakupy!
-
-
:: Cena: 55.59zł / 50.03

Akcesoria:
Część zamienna do śrutownika stołowego Brewferm.
 
Summit US 2015 - 50 g granulat 14,3% aa Sklep Centrum Piwowarstwa zaprasza na zakupy!
-
-
:: Cena promocyjna - zamiast 10.15zł,
zapłacisz jedynie
: 7.31zł - tylko do 31-12-2018!
Granulat:
Nuty przewodnie: pomarańcza, manadrynka, różowy grejpfrut, ale także czosnek i cebula.
Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 23-04-2018, 12:00
Rafal1111 Rafal1111 is offline
Junior
 
Rejestracja: 04-2018
Posty: 1
Standardowy zestaw startowy czy warzenie piwa

Jestem tu nowy.... Od lat robię podobno dobre wina i przyszedł czas na piwo. Mało wiem, coś tam czytałem, wiem że zamiast kupować zestawu mogę zrobić piwo w balonie.
Ale jak to sie ma do warzenia piwa w sprzęcie za kilka tysięcy.
Ja chciałem napić się piwa bez chemii a czy te kity z zestawów to naturalne czy wyjdzie takie jak w sklepie chemiowate a jak smakowo do piwa warzonego?
Odpowiedz cytując
  #2  
Stare 23-04-2018, 15:01
Fotka Użytkownika: e-prezes
e-prezes e-prezes is offline
Senior
 
Rejestracja: 05-2002
Miejscowość: Biała Podlaska
Posty: 17 165
Standardowy

Brewkit to nic innego jak zagęszczona brzeczka, którą ktoś wcześniej zatarł. Podobnie jak winekit przygotowany wcześniej przez producenta. Piwo będzie takie jak inne domowe piwowarów domowych - czasem lepsze czasem gorsze. Wszystko zależy czy zrobisz je starannie czy nie. Piwo z brewkitów jest zwykle zatarte na wytrawnie, ale to nie znaczy, że smakować będzie jak harnaś z puszki Jeśli etap fermentacji masz w małym paluszku to możesz zacząć od ekstraktów i sam chmielić, ale nic też nie stoi na przeszkodzie, by zrobić takiego brewkita i potem porównać.
__________________
-= Browar Stary Kraków. Smocza Głowa Amber Ale =-

Na piętnowanym za brak informacji o miejscu warzenia: Piwojad, Inne Beczki, WhyDuck?, Polskie Browary Regionalne, Guru Arts, Szpunt, Browar Piwny Kombornia.
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Plebiscyt Browar.biz na Piwo Roku 2012! ART Browar.biz 5 08-02-2013 16:55



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 17:03.


Browar.biz: ©2000 - 2018, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.