Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


Zapraszamy na Wroclawski Festiwal Dobrego Piwa!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #251  
Stare 10-05-2018, 12:51
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe piwa

NOWOŚCI

Szwecja:
▉ Dugges / NBeer - Queen's Sour - Sour Ale - z malinami i jagodami - alkohol 6.6%
▉ Dugges - Sur i Hatten - Sour Ale - z grapefruitem i hibiskusem - alkohol 4.9%
▉ Deer Bear / Dugges - Plum Spices - Imperial Stout - alkohol 12.5%
▉ Omnipollo - Fatamorgana - New England Imperial IPA - alkohol 8%
▉ Omnipollo / Trillium - Covered in Puppies - New England Imperial IPA - alkohol 8.1%
▉ Omnipollo - Flyktsoda - New England IPA - alkohol 7.1%

Estonia:
▉ Põhjala Brewery - Prenzlauer Berg - Raspberry Berliner Weisse z malinami - alkohol 4.5%
▉ Põhjala Brewery - ÖÖ XO - Imperial Porter Cognac Barrel Aged - imperialny porter ÖÖ leżakowany w beczce po koniaku - alkohol 11.5%

Dania:
▉ Mikkeller HQ - Riesling People - Hazy IPA - alkohol 6.7%
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180510_131345m.jpg (39,8 KB, liczba wyświetleń: 122 )
Odpowiedz cytując
  #252  
Stare 10-05-2018, 16:22
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Browar Łańcut

Witamy ponownie Browar Łańcut w Stanie Umysłu
▉ Das Is Kwass - jasne, bardzo lekkie, pszeniczne, kwaśność dzięki wprowadzeniu bakterii lactobacillus, słody: pilzneński, pszeniczny, chmiel: Tradition, ekstrakt 8%, alkohol 3.4%
▉ Anglosas - New England IPA - intensywny aromat cytrusów, grejpfruta i pomarańczy w połączeniu z przyjemnymi akcentami białych owoców, w smaku gładko, soczyście i mega owocowo, wszystko uzupełnia średnia goryczka, piwo uwarzone na podstawie receptury Łukasza Wolskiego – zwycięzcy Bitwy Mistrzów organizowanej przez Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych, słody: jęczmienny i pszeniczny, płatki owsiane i pszeniczne, chmiele: Chinook, Mosaic, Simcoe, ekstrakt 14%, alkohol 5.7%
▉ Witalis - Browar Łańcut - Witbier - klasyczne belgijskie pszeniczne, lekkie, rześkie, cytrusowe dzięki użyciu słodkich i gorzkich skórek pomarańczy, skórek cytryny i kolendry, słody: pilzneński, płatki pszenne, płatki owsiane, chmiel: Warrior, drożdże: Fermentum Mobile FM20 Białe Walonki, ekstrakt 12.3%, alkohol 4.5%
▉ Pszepan - Hefeweizen - nuty banana i goździka, jasne i lekkie, bardzo orzeźwiające, słody: pilzneński, słód pszeniczny, ekstrakt 12%, alkohol 5%
▉ Pospolite Ruszenie - American Pale Ale - sesyjne i rześkie, średnia ale odczuwalna chmielowa goryczka oraz przyjemne nuty amerykańskich chmielu, słody: pale ale, pilzneński, carahell, chmiele: Warrior, Cascade, Mosaic, Citra, ekstrakt 12.9%, alkohol 5.1%
▉ Mityng - Session IPA - zdecydowanie niższy ekstrakt dzięki czemu piwo jest bardzo lekkie i rześkie, wyraźna goryczka i mocny aromat cytrusowo-żywiczny, słody: pale ale, pilzneński, pszeniczny, carahell, chmiele: Warrior, Chinook, Mosaic, Simcoe, Citra, Amarillo, ekstrakt 11%, alkohol 4.5%
▉ Czarna Polewka - Stout Owsiany - nieprzejrzyste, czarne, kawowe i czekoladowe, palone, kremowe i gładkie dzięki płatkom owsianym, chmielowy finisz, słody: pale ale, płatki owsiane, monachijski, caramunich II, caraaroma, jęczmień palony, pszeniczny czekoladowy, chmiel: Magnum, ekstrakt 13.3%, alkohol 4.8%
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180510_161300.jpg (66,3 KB, liczba wyświetleń: 116 )
Odpowiedz cytując
  #253  
Stare 11-05-2018, 14:15
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe i powroty

Nowości i powroty

▉ Salamander Raspberry and Basil Rye Grisette - Browar Stu Mostów - Żytnie Grisette - wzbogacone aromatycznymi i kwaśnymi malinami oraz świeżą, intensywną bazylią, lżejsza wersja farmerskiego piwa saison, wytrawne, warzona ze słodu jęczmiennego z dużym udziałem pszenicy i słodu żytniego, wyraźne nuty owocowe i fenolowe, słody: pilzneński, żytni, płatki pszenne, chmiele: Goryczkowy: Magnum (DE), Aromatyczny: Tettnanger (DE), drożdże: French Saison, ekstrakt 11%, alkohol 5.2%, IBU 26
▉ Salamander DDH DIPA - Browar Stu Mostów - Double Dry Hopped Double India Pale Ale - nowatorskie podejście do stylu Imperial IPA, nieco słodsze, nie aż tak mocne, z bardzo intensywnym nastawieniem na aromat chmielowy, ale już nie koniecznie na goryczkę, aromaty: ananasa, cytrusów, gruszki, mango, liczi, słody: pilzneński, karmelowy hell, pszeniczny, płatki owsiane i pszeniczne, chmiel: Aromatyczny: Mosaic, Simco, na zimno: Simcoe, Cascade, Denali, Mandarina Bavaria, ekstrakt 17.5%, alkohol 6.7%, IBU 60
▉ ART.+9 Oatmeal Hoptart - Browar Stu Mostów / Bristol Brewing Company - Oatmeal HopTart - kooperacja wrocławskiego browaru z amerykańskim leżącym u podnóża gór skalistych w Colorado, najbardziej aromatyczne chmiele ze Stanów i Australii dodawanych tylko metodą „late hopping”, płatki owiane, lekkie, zakwaszane bakteriami kwasu mlekowego, owsiano-kwaśno-gorzki profil, aromaty: Cytrusy, owoce tropikalne, kiwi, agrest, słody: pilzneński, pszeniczny, płatki owsiane (30%), chmiele: Aromatyczny: Citra (US), Galaxy (AU), Chmielone na zimno: Topaz (AU), bakterie: Lactobacillus lactis, Lactococcus lactis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, ekstrakt 9.0%, alkohol 3.7%, IBU 22
▉ Wolumen - Browar Karuzela - Imperial IPA - mocno chmielowe, do chmielenia użyto wszystkie ulubione chmiele browaru: Warrior, Amarillo, Citra, Centennial, Equinox, Simcoe i odrobina Cascade, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, Karmelowe, Płatki Pszenne, ekstrakt 18.5%, alkohol 7.2%, IBU 90
▉ Sourtime Czarna Porzeczka - Browar Maryensztadt - Sour Fruit Ale - z dodatkiem czarnej porzeczki, lekkie, kwaśne, owocowe nuty od belgijskich drożdży, słody: Jęczmienne, Pszeniczne, bakterie: Lactobacillus, drożdże: FM21 Odkrycie Sezonu, ekstrakt 11%, alkohol 4.5%
▉ Talveöö - Põhjala Brewery Estonia - Baltic Porter - Top 50 na ratebeer, bogaty i gładki warzony z kokosem, wanilią i kardamonem, alkohol 9%
▉ Nebuchadnezzar - Omnipollo Szwecja - Imperial IPA - Nagrody: Złoty medal i "Best of Show" w Sztokholmie Beer & Whisky Festival 2012, Najlepsze Szwedzkie Piwo 2013 wg ratebeer.com, Najlepsze Szwedzkie Piwo 2012 wg. czytelników Allt om Öl, Najlepsze szwedzkie piwo według beersweden.forum, alkohol 8.5%, IBU 100
▉ Aurora - Omnipollo Szwecja - Imperial IPA - z płatkami owsianymi, alkohol 7.2%
▉ Bianca Mango Lassi - Omnipollo Szwecja - Gose z solą, laktozą i puree z mango, alkohol 6%
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg Untitled-649.jpg (70,6 KB, liczba wyświetleń: 106 )
Odpowiedz cytując
  #254  
Stare 14-05-2018, 16:49
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Cider Ovy

Polski cydr 4.5% alk. Cider OVY ze świeżo wyciśniętego soku w Stanie Umysłu! Dwie wersje klasyczne: półsłodka i półwytrawna, oraz trzy wersje smakowe: mohito, guarana z truskawką i melon
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180512_130036.jpg (47,6 KB, liczba wyświetleń: 92 )
Odpowiedz cytując
  #255  
Stare 15-05-2018, 15:33
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Kwas Epsilon Wild & Barrel Aged

KWAS EPSILON I KWAS EPSILON WILD & BARREL AGED z Browar PINTA w STANIE UMYSŁU!
▉ Kwas Epsilon Wild & Barrel Aged - Double India Sour - kwaśne, słodkie i gorzkie podwójne IPA zaszczepione mieszanką dzikich drożdży The Yeast Bay Amalgamation i dojrzewające w dębowych beczkach po sherry, rumie i whiskey, miks owoców pestkowych i cytrusów, z delikatną ale charakterystyczną nutą "funky", słody: Pale Ale, Wiedeński, Pszeniczny Jasny, chmiele: Citra, Mosaic, Warrior, Cascade, Columbus, blend bakterii: L. plantarum, L. brevis, L. delbrueckii, ekstrakt 18%, alkohol 6.9%
▉ Kwas Epsilon - Double India Sour - jasne, treściwe, zakwaszane blendem 3 szczepów bakterii Lactobacillus oraz chmielone aromatycznymi i cytrusowymi amerykańskimi odmianami, kwaśne, słodkie, gorzkie z owocami tropikalnymi, dojrzałem pomarańczy i zielonego grejpfruta, słody: Jęczmienne i Pszeniczne Weyermann: pale ale, wiedeński, pszeniczny jasny, chmiele: Citra, Mosaic, Warrior, Cascade, Columbus, blend bakterii: Plantarum, Brevis, Delbrueckii, ekstrakt 18%, alkohol 6%, IBU 50
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg 31490136_2153314551614235_141565648244310016_n.jpg (68,9 KB, liczba wyświetleń: 82 )
Odpowiedz cytując
  #256  
Stare 16-05-2018, 12:44
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe i powroty

W tym tygodniu mamy dla Was ponad 100 pozycji! W tym nowości z: Browar Waszczukowe (Porter Z Puszczy), Trzech Kumpli - Browar Lotny (MV Pils), Browar Tenczynek (Marcowe), Browar Szpunt, Browar Rockmill, Browar PINTA, Browar PERUN, Piwo Browar Konstancin Browar Czarnków (New England IPA), Browar Kingpin, Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy, Browar Jana, Browar Grodzisk / Browar Szałpiw, Doctor Brew, Browar Barbakan (Lagerowy Niefiltrowany, Wawelskie Pils) oraz powroty z: Browar na Jurze, Browar Revolta, Browar Raduga, Pracownia Piwa, Piwne Podziemie, Mazurski Browar, Browar Lubicz, Browar Kormoran, Inne Beczki, Browar Pilsweizer S.A., Browar Gościszewo, Browar Brodacz, Beer Bros., Browar Artezan, AleBrowar
+ Szkocja: BrewDog Punk IPA, Jack Hammer
+ Anglia: Robinsons Brewery Trooper
+ Holandia: Bavaria 0% Fruit Rose, Wit, Malt
+ Niemcy: Schneider Weisse Tap3, Aventinus Eisbock, Bergquell Kirsch Porter Wiśnia, Bergquell Erdbeer Porter Truskawka
+ Czechy: Postrizinsky Bogan 13, Kozel 10, Holba Horska 10, Bernard Free, Krakonos 12
+ ChaiKola & ChaiMate & Sobear
+ Mr.HIPSTER - lemoniada
+ Cider Inn Niebieski Wytrawny
+ Dzik - polski cydr
+ Browar Fortuna Cydr Miłosławski - Półwytrawny, Perry
więcej na: www.polskikraft.pl/sklep/stan-umyslu-warszawa_62 i wkrótce na naszym fb, instagramie, twiterze, g+ oraz browar.biz
Odpowiedz cytując
  #257  
Stare 17-05-2018, 13:18
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe piwa

Nowości

▉ Leśne Runo - Browar PERUN - Fruit Gose - z dodatkiem malin, aronii, kwasu mlekowego i soli himalajskiej, kwaśne, słone, wyraźnie owocowe, lekkie i delikatne, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, ekstrakt 12%, alkohol 5%
▉ Vermont IPA - Browar Grodzisk / Browar Szałpiw - New England IPA - z dodatkiem kocimiętki, owocowo-chmielowy profil i akcent cytrusowo-ziołowy, jasne, mętne, gładkie, soczyste, słody: Pilzneński, Płatki Owsiane, Pszenica, chmiele: Chinook, Citra, Oktawia, Magnum, drożdże: grodziskie, ekstrakt 14%, alkohol 6%, IBU 40
▉ MVPils - Trzech Kumpli - Browar Lotny - American Pils - lekkie, rześkie, odświeżające, czysty profil, krótka goryczka, żywiczny i owocowy charakter, słody: Jęczmienny, chmiele: Cascade, Amarillo, Simcoe, ekstrakt 10.5%, alkohol 4.4%, IBU 25
▉ Piwo Browar Konstancin New England IPA - Browar Czarnków - Vermont IPA - soczyste, mętne, potężny chmielowy aromat, słody: Jęczmienny, Pszeniczny, Owsiany, Płatki Pszeniczne, chmiele: Citra, Mosaic, Citrulicious, ekstrakt 14.1%, alkohol 6%
▉ Boldheart - Browar Rockmill - Fruit Saison - estrowe nuty pochodzące z fermentacji wzmocnione aromatycznym chmielem Citra oraz miksem owocowym w postaci soku z yuzu oraz agrestu, fermentowany płynnymi drożdżami FM21 Odkrycie Sezonu, tekstury piwu dodają płatki owsiane oraz laktoza, słody: Jęczmienny, Płatki Owsiane, ekstrakt 9.5%, alkohol 4%
▉ Beatnik - Browar Kingpin - Brut IPA - po raz pierwszy w Polsce styl ze słonecznej Kalifornii, połączenie wytrawnego West Coast z soczystym New England IPA, lekkie ciało, bogaty aromat, niska goryczka i wysokie wysycenie, słód: Pilzneński, chmiele: Simcoe, Centennial, Equanot, Citra, ekstrakt 14%, alkohol 6.3%
▉ Porter Z Puszczy - Browar Waszczukowe - Imperialny Porter Bałtycki - z dodatkiem średnio opiekanych płatków dębowych, dużo ciała, intensywny i złożony, słodowy, czekoladowy i kawowy charakter, słody: Pilzneński, Pszeniczny, Owsiany, Pszeniczny Czekoladowy, Żytni Czekoladowy, Black, Barwiący Obłuszczony, chmiel: Marynka, ekstrakt 23%, alkohol 10%
▉ Kuźnia Piwowarów 2018 - Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy - Coffee Pale Ale - wg. receptury Krzysztofa Onyszko, z dodatkiem kolumbijskiej kawy w wersji Coldbrew i odrobiny wanilli, biszkoptowy charakter, subtelna goryczka, świeży i cytrusowy aromat oraz delikatna słodycz, słody: Pale Ale, Żytni, Colorado, Owsiany, Płatki Ryżowe, chmiel: Liberty, Citra, ekstrakt 15%, alkohol 6%

fot. Bartek Karczmarek
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg ORG_DSC05180m.jpg (30,2 KB, liczba wyświetleń: 71 )

FREEDOMSOUND edytował/a post 17-05-2018 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
  #258  
Stare 18-05-2018, 12:00
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe piwa

Nowości

▉ Wheat IPA - Browar Jana - pszeniczna i chmielowa IPA, słodowa kontra, rześkie, kremowa tekstura, treściwe, gładkie, cytrusowe, słody: Pale Ale, Pszeniczny, Płatki Pszenne, chmiele: Chinnok, Citra, Cascade, Mosaic, Simcoe, Vic Secret, Jaryllo, ekstrakt 15%, alkohol 5.2%
▉ IPA - Browar Jana - mocno chmielowe, cytrusowe, wytrawne, tropikalne nuty, eksplozja smaku i aromatu, słody: Pale Ale, chmiele: Cascade, Centennial, Mosaic, Citra, Columbus, ekstrakt 16.5%, alkohol 6.5%
▉ Vermont IPA - Browar Szpunt - słody: Jęczmienny, Płatki Owsiane, Pszeniczny, ekstrakt 15%, alkohol 6%
▉ American Pale Ale - Browar Szpunt - słody: Jęczmienny, Płatki Owsiane, ekstrakt 12%, alkohol 5.6%
▉ Experimental Vermont IPA - Doctor Brew - złożony smak i aromat, gładki, egzotyczne nuty cytrusów, owoców i kwiatów, słody: Pale Ale, Karmelowy, Pszenica, chmiele: Citra, Mosaic, Amarillo, ekstrakt 14.5%, alkohol 5.8%, IBU 66
▉ Marcowe - Browar Tenczynek - głęboką bursztynowa barwa, nawiązanie do przedwojennej receptury nagradzanego złotym medalem w 1904 r. w Pilznie, słody: Pilzneński, Monachijski, Wiedeński, Melanoidynowy Mela Beech, chmiele: Marynka, Lubelski, ekstrakt 13.8%, alkohol 5.6%, IBU 23
▉ Lagerowy Niefiltrowany - Browar Barbakan - słody: Jęczmienny Jasny, Karmelowy, chmiel: Marynka, ekstrakt 12%, alkohol 5.2%
▉ Wawelskie Pils - Browar Barbakan - słody: Pilzneński, Monachijski, Karmelowy, chmiele: Iunga, Marynka, ekstrakt 11%, alkohol 4.2%

fot. Bartek Karczmarek
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg ORG_DSC05185m.jpg (31,6 KB, liczba wyświetleń: 61 )
Odpowiedz cytując
  #259  
Stare 18-05-2018, 14:59
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe i powroty

Nowe piwa, powroty oraz izolatory 4points z pianki trzymające temperaturę (więcej wzorów na stronie www.4points.pl i u nas w sklepie)

▉ Siemango - Beer Bros. - New England IPA - z dodatkiem mango i marakui, słody: Pale Ale, Pszeniczny, Płatki Jęczmienne, chmiele: Mosaic, Citra, Summit, ekstrakt 15%, alkohol 5.6%
▉ Hopsztos - Beer Bros. - Imperial IPA - słody: Pilzneński, Pszeniczny, Karmelowy, chmiele: Aurora, Citra, Mosaic, ekstrakt 18%, alkohol 7.2%
▉ Harry - Browar Brodacz - Rooibos American Blonde Ale - z dodatkiem herbaty z czerwonego krzewu Rooibos, słody: Pilzneński, Pale Ale, Pszeniczny, Carapils, chmiel: Mosaic, ekstrakt 11%, alkohol 4.5%
▉ Acid Session IPA currant - Browar Revolta - kwaśne sesyjne IPA, z dodatkiem soku porzeczkowego i kwasy mlekowego, słody: Pilzneński, Pszeniczny, Pszenica niesłodowana, chmiele: Zeus, Iunga, Sybilla, ekstrakt 11%, alkohol 4.8%
▉ Juicilicious - Piwne Podziemie - New England IPA - słody: Jęczmienny, Pszeniczny, Płatki Owsiane, Płatki Pszeniczne, ekstrakt 15%, alkohol 6%
▉ Postrach Szoszonów - Browar Waszczukowe - American India Pale Ale - słody: Jęczmienne, Pszeniczne, Żytni Jasny, Zakwaszający, chmiele: Zeus, Sorachi Ace, Cascade, Amarillo, dodatki: skórki pomarańczy, ekstrakt 14.4%, alkohol 5.6%
▉ Ruda Maruda - Browar Waszczukowe - Red AIPA - czerwona, skontrowana delikatną słodyczą ze słodów melanoidowych oraz karmelowych, warzona głównie na chmielach Simcoe, Mosaic i Cascade, słody: Jęczmienny, Melanoidynowy, Karmelowy, Pszeniczny, ekstrakt 16%, alkohol 6.2%
▉ Jack Hammer - BrewDog, Szkocja - Imperial India Pale Ale - mega aromat grapefruita, dużo żywiczność, duża goryczka, chmiele: Centennial, Columbus, Citra, Amarillo, Simcoe, alkohol 7.2%, IBU 200
▉ Punk IPA - BrewDog, Szkocja - India Pale Ale - świeże, pełne smaku, owoce tropikalne i wytrawny finisz, chmiele: Chinook, Ahtanum, Amarillo, Cascade, Simcoe, Nelson Sauvin, alkohol 5.6%, IBU 45

fot. Bartek Karczmarek
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg IMG_8374m.jpg (44,4 KB, liczba wyświetleń: 56 )
Odpowiedz cytując
  #260  
Stare 19-05-2018, 17:42
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe i powroty

Jeszcze na ten weekend dotarły nowości z: AleBrowar, Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy, Browar PINTA, Browar Kraftwerk & Browar Wąsosz oraz powrót z: Browar Artezan
więcej na: www.polskikraft.pl/sklep/stan-umyslu-warszawa_62 i wkrótce na naszym fb, instagramie, twiterze, g+ oraz browar.biz
Odpowiedz cytując
  #261  
Stare 22-05-2018, 12:19
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe i powroty

Nowości i powroty

▉ Boon Oude Kriek - Brouwerij Boon, Belgia - Fruit Lambic - warzone z dużym udziałem świeżych wiśni, spontaniczna fermentacja, mieszanka młodego i starego lambica dojrzewającego z dębowych beczkach, refermentowany w butelce, kwaśny, lekko słodki, alkohol 6.5%
▉ Boon Framboise - Brouwerij Boon, Belgia - Fruit Lambic - warzone z udziałem ponad 300 gramów świeżych malin na litr, spontaniczna fermentacja, kwaśny, lekko słodki, alkohol 5%
▉ Boon Gueuze Mariage Parfait - Brouwerij Boon, Belgia - Lambic - 100% spontanicznej fermentacji, refermentowany w butelce, kwaśny, musujący i odświeżający, alkohol 8%
▉ Mazurskie Pszeniczne - Mazurski Browar - Hefeweizen - słody: Pilzneński, Karmelowy, Pszeniczny, chmiele: Magnum, Perle, Lubelski, ekstrakt 13%, alkohol 5.6%
▉ Pszeniczne kwaśne - Browar Pilsweizer S.A. - Berliner Weisse - zacieranie dekokcyjne, warzone przy użyciu bakterii kwasu mlekowego, słody: Pszeniczny suszony dymem dębowym, Pszeniczny jasny, chmiel: Saaz, ekstrakt 11.3%, alkohol 4.9%
▉ Jasne - Browar PERUN - Pale Ale - lekkie, słodowy smak chleba i zbóż, delikatnie kwiatowo-owocowy aromat, niska goryczka, słody: Jęczmienny, ekstrakt 12%, alkohol 5.1%
▉ Dark Side Of The Milk - Pracownia Piwa - Milk Stout - mocno sesyjne, prawie klasyczny stout, z tym że doprawiony solidną dawką laktozy, słodziutkie, czekoladowe i niskoalkoholowe, słody: jęczmienny, brown, czekoladowy, jęczmień palony, chmiel: Chinook, ekstrakt 12%, alkohol 2.5%
▉ I Love You With My Stout - Evil Twin Brewing, Brooklyn, New York USA - Russian Imperial Stout - bardzo złożone w smaku i aromacie, nuty palonego słodu, ciemnej czekolady, kawy, lukrecji, wina, ciemnych owoców i orzechów, alkohol 12%
▉ Mr.HIPSTER - lemoniada - 100% Naturalna, mętna, gazowana, sok z cytryny (NFC) 7%, sok z limonki (NFC) 6%, bezglutenowa, wegańska, 330ml

fot. Bartek Karczmarek
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg ORG_DSC05191m.jpg (35,4 KB, liczba wyświetleń: 37 )
Odpowiedz cytując
  #262  
Stare 22-05-2018, 16:57
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Powroty i uzupełnienia z Czech

Powroty i uzupełnienia z Czech: Bernard 10, Bernard 12, Holba Serak 11, Kozel Svetle 10, Radegast Original 10, Svijany Maz 11, Svijany Rytir 12, Ferdinand Lezak Premium 12, Poutnik Lezak 12, Policka Hradebni 10, Policka Otakar 11, Policka Zavis 12, Postřižinské Jedenáctka 11, Bakalar Nealko Za Studena, Rychtar Premium 12
Odpowiedz cytując
  #263  
Stare 23-05-2018, 13:20
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe i powroty

Nowości i powroty

▉ Freak Out - AleBrowar - New England IPA Z Marakują - słody: Pale Ale, Pszeniczny, Owsiany, chmiele: Amarillo, Centennial BBC, drożdże Vermont Ale, ekstrakt 14%, alkohol 5.2%
▉ Last Supper - Browar Kraftwerk / Browar Wąsosz - Double Chocolate Stout - z laktozą i łuską kakaowca, mocne, gładkie uderzenie czekolady, mleczna słodycz laktozy skontrowana goryczką, słody: Jęczmienne, Pszeniczne, Płatki Owsiane, ekstrakt 25%, alkohol 8.5%
▉ EC-2 - Browar Piwoteka - Light American Pale Ale - lekkie, z obniżoną zawartością alkoholu, słody: Pale Ale, Carapils, Carafa Special III, Żytni, Pszeniczny Jasny, Płatki Owsiane, chmiele: Citra, Mosaic, Simcoe, ekstrakt 8%, alkohol 2%
▉ Mistrzowskie - Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy - Jasny Lager - aromaty zbożowe, niski ekstrakt, alkohol i goryczka, słody: Pilzneński, Karmelowy, ekstrakt 10%, alkohol 5%
▉ Kwas Gamma - Browar PINTA - Raspberry Sour Ale - oprócz bakterii kwasu mlekowego dodano świeżo wyciśnięty sok z 1000 kg malin, owocowy zapach i złożony, słodowo-kwaśno-malinowy smak, słody: Jęczmienne Weyermann (Pale Ale, Pilzneński, Carahell), chmiele: Strisselspalt (FR), Tettnanger (DE), Amarillo (USA), bakterie Lactobacillus Helveticus, ekstrakt 13.1%, alkohol 5.0%, IBU 22
▉ Dodo - Browar Artezan - Tropical IPA - z dodatkiem mango, marakui, guavy i laktozy, słód: Jęczmienny, chmiele: Amarillo, Centennial, Mosaic, Citra, ekstrakt 16%, alkohol 6%, IBU 50
▉ Poutnik Světlý ležák 12° - Pivovar Poutník Pelhřimov, Czechy - niepasteryzowane, vyrábí nepasterovaná světlá spodně kvašená piva plzeňského typy, Pivo České republiky 2015, ekstrakt 12%, alkohol 5%
▉ Ferdinand Světlý Ležák Premium 12° - Pivovar Ferdinand, Czechy - ekstrakt 12%, alkohol 5%
▉ Postřižinské Světlý Ležák 11° - Pivovar Nymburk - Postřižinské pivo, Czechy - ekstrakt 11%, alkohol 4.7%
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg Untitled-650.jpg (80,9 KB, liczba wyświetleń: 25 )
Odpowiedz cytując
  #264  
Stare 25-05-2018, 13:37
Fotka Użytkownika: FREEDOMSOUND
FREEDOMSOUND FREEDOMSOUND is offline
PiwBiz
 
Rejestracja: 12-2014
Miejscowość: Warszawa
Posty: 1 108
Standardowy Nowe i powroty

Na weekend polecamy nowości z: Browar Palatum, Browar Artezan, Browar Rockmill, Browar Hajer oraz powroty z: Deer Bear, Browar na Jurze, Browar Kingpin, Browar BIRBANT, AleBrowar
więcej na: www.polskikraft.pl/sklep/stan-umyslu-warszawa_62 i wkrótce na naszym fb, instagramie, twiterze, g+ oraz browar.biz
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Warszawa, Żeromskiego 17C (Bielany), Stan Umysłu - [przeniesiono na Schroegera 83] FREEDOMSOUND Mazowieckie 857 24-10-2017 09:00
Otwieramy sklep z piwem benusso Chcę założyć sklep / lokal z piwem 20 09-12-2014 20:41
Szukam: sklep z piwem Warszawa Centrum jestemowca Poszukuję miejsca... 5 01-03-2014 11:31



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 06:20.


Browar.biz: ©2000 - 2018, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.