Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


Warz Session IPE!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 15-04-2019, 09:47
Fotka Użytkownika: pebejot
pebejot pebejot is offline
Senior
 
Rejestracja: 01-2010
Miejscowość: Warszawa
Posty: 715
Standardowy Francja, Paryż, Rue des Canettes 20, Brasserie O'neil

Romantyczny browar restauracyjny w centrum Paryża, kryjący się w jednej z wielu wąskich, urokliwych uliczek stolicy w odległości 1 km od katedry Notre-Dame.
Lokal istnieje od 1991 roku.
Jest to pub z wystrojem w stylu irlandzkim z dobrą francuską muzyką od lat 80-tych aż do teraźniejszości.

Przy samym wejściu wita warzelnia i tablica z wypisaną kredą ofertą aktualnie dostępnych piw.
Co ciekawe podawane są numery warek, liczone od początku istnienia minibrowaru.
Miedziane orurowanie wychodzące z warzelni ciągnie się pod sufitem przez znaczną część lokalu, tworząc ciekawy motyw ozdobny.
Jest jedna główna sala do konsumpcji z antresolą, oraz aneks przy warzelni z kilkoma małymi stolikami, które można złączyć.

W marcu na kranach było dostępnych 6 piw:
- Blond (Lager) 5,2%
- Blanche (Wheat) 4,7%
- Amber (Pale Ale) 6,2%
- Fruits rouges (Red) 5%
- Brune (Stout) 6,3%
- Stout Vanilke & Cáfe (Stout kawowy) 7,6%.

Piwa rozczarowują, są wodniste, bez wyrazu i wyraźnej nuty smakowej. Całkowity brak goryczki, nawet w Lagerze. Obrzydlistwem jest Stout Kawowy, smakujący jak sok wyciśnięty z kawy.
Piwa podaje się do kufli i szklanek o objętości 0,25 / 0,4 / 1,8 litra.
Szkło bez logotypu, firmowych podstawek też brak.
Obowiązuje kilka stref cenowych.
Do godziny 18:00 jest taniej (ceny za 0,4 od 4,90 do 5,20 €), po godzinie 18:00 ceny szybują w górę. Za te same piwa zapłacimy od 6,30 do 6,80 €.
Ponadto między 16:00 a 20:00 można wstrzelić się w happy hours (dotyczy tylko piw w szkle o objętości 0,4) i wypić piwo w cenie od 4,20 do 4,60 €.

Jeśli chodzi o kuchnię to specjalnością jest tutaj Flammekueches. W karcie jest aż 16 pozycji, od klasyków z serem i cebulą aż po takie specjały jak "Quatre Fromages" (na załączonym zdjęciu z piwem Aber) z serami Reblochon, goat chese i blue chese.
Ceny dość wygórowane od 10,50 do 15,20 €, ale naprawdę warto.
Dla mięsożerców burgery i steki w cenie 15 - 18 €.
Między 12:00 a 18:00 jest osobne menu obiadowe. Trzydaniowy zestaw kosztuje 12,50 - 15,50 €.

Minibrowar czynny codziennie od 12:00 do 2:00


Zdjęcia:
https://www.browar.biz/galeria.php?id=25446
https://www.browar.biz/galeria.php?id=25447
https://www.browar.biz/galeria.php?id=25448
https://www.browar.biz/galeria.php?id=25449
https://www.browar.biz/galeria.php?id=25450
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg Flammekueches 'Quatre Formages'.jpg (32,9 KB, liczba wyświetleń: 25 )
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Francja, Bordeaux, Rue Ausone 23, The Frog & Rosbif bastion Francja 0 25-10-2008 20:32
Francja, Strasbourg, 22 Rue de Veaux, Les 3 Brasseurs lzkamil Francja 3 26-02-2007 19:32



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 02:23.


Browar.biz: ©2000 - 2019, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.