Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


 Do niezależnego funkcjonowania BrowarBiz potrzebuje Twojego wsparcia. Co piszą BrowarBizoWspieracze na ten temat?
Jestem BrowarBizowiczem od ponad 7 lat i przez ten czas tylko czerpałem z tej studni wiedzy piwnej. Wreszcie postanowiłem coś dać od siebie i zdecydowałem się wspomóc nasz portal przez premiumużytkownictwo . Zachęcam wszystkich niezdecydowanych na choć takie wsparcie tej jakże słusznej idei.
Jarek72
BrowarBiz jest Ci przydatny? Dołóż swoją cegiełkę!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #8201  
Stare 11-06-2019, 20:25
Fotka Użytkownika: majeure
majeure majeure is online now
Senior
 
Rejestracja: 03-2011
Miejscowość: Warszawa
Posty: 268
Standardowy

browar: Brofaktura
nazwa piwa: P DDH DIPA
ekstrakt: 20.0°
alkohol: 8.0%
gatunek: Polish Double Dry Hopped Double India Pale Ale
Odpowiedz cytując
  #8202  
Stare 12-06-2019, 20:26
Fotka Użytkownika: Sim666
Sim666 Sim666 is offline
Senior
 
Rejestracja: 01-2015
Miejscowość: Warszawa
Posty: 148
Standardowy

Browar: Hopium
Nazwa: Tomasz Karmel
Ekstrakt: 12°
Alkohol: 3,6%
Styl: Mild Karmelowy
Odpowiedz cytując
  #8203  
Stare 12-06-2019, 23:39
Fotka Użytkownika: majeure
majeure majeure is online now
Senior
 
Rejestracja: 03-2011
Miejscowość: Warszawa
Posty: 268
Standardowy

Browar: Perun
Nazwa piwa: [Deer Bear] Let's Cook Sour APA
Ekstrakt: 13.0°
Alkohol: 5.0%
Gatunek: APA

Uwagi: To piwo powinno być już dawno zgłoszone pod Perunem (jest tylko pod Wąsoszą), na 99% warka z datą 14.01.2019 była uważona w Perunie.
Przy okazji picia innego piwa od Deer Bear przyjrzałem sie etykiecie i datownikowi i coś mnie tknęło - ten krój czcionek datownika nie pasował do Wąsoszy, natomiast pasował do Peruna. Sprawdziłem, na etykiecie Let's Cook Sour APA z powyższą datą krój czcionki datownika był taki sam jak u Peruna.
Odpowiedz cytując
  #8204  
Stare 13-06-2019, 19:42
Fotka Użytkownika: becik
becik becik is offline
Senior
 
Rejestracja: 07-2002
Miejscowość: Warszawa
Posty: 14 388
Standardowy

Bastion
Pale Ale
A. 4,8%
E. 12,3%
PALE ALE
__________________
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Odpowiedz cytując
  #8205  
Stare 14-06-2019, 13:19
stegart stegart is offline
Member
 
Rejestracja: 06-2011
Posty: 89
Standardowy

Browar: Sulimar
Nazwa piwa: Cornelius Hazy Lager
Ekstrakt: 12%
Alkohol: 4,5%
Odpowiedz cytując
  #8206  
Stare 15-06-2019, 16:56
yavo yavo is offline
Senior
 
Rejestracja: 03-2009
Miejscowość: Warszawa
Posty: 383
Standardowy

Browar Błonie / Inne Beczki
Kveik News (Polish Kveik IPA)
Ekstrakt: 15°
Alkohol: 6.0%
EAN: 5901122234623
Marynka, Lubelski, Oktawia, Izabella, Zula
I drożdże Voss Kveik

Och, mniam, zajebiste.
Odpowiedz cytując
  #8207  
Stare 15-06-2019, 20:36
bax bax is offline
Senior
 
Rejestracja: 10-2003
Miejscowość: Rybnik
Posty: 174
Standardowy

Kamienica:

Narciarskie
E: 11,3
A: 4,5
Pils

Letnie
E: 12,7
A: 5
American Wheat

Śnieżnickie
E: 12,7
A: 5
Ciemne

Zimowe
E: 16,3
A: 6,5
Koźlak

Chmielowe
E: 16,3
A: 6,5
AIPA

Tenczynek
Za ostatni grosz ciemne
E: 12
A: 4,3
Odpowiedz cytując
  #8208  
Stare 16-06-2019, 12:10
Fotka Użytkownika: Sim666
Sim666 Sim666 is offline
Senior
 
Rejestracja: 01-2015
Miejscowość: Warszawa
Posty: 148
Standardowy

Browar: Piwne Podziemie
Nazwa: [Piwne Podziemie/Z Innej Beczki] Rich 'N Creamy
Ekstrakt: 16°
Alkohol: 5,6%
Styl: Oat Cream IPA

Sim666 edytował/a post 16-06-2019 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
  #8209  
Stare 16-06-2019, 12:17
Fotka Użytkownika: Sim666
Sim666 Sim666 is offline
Senior
 
Rejestracja: 01-2015
Miejscowość: Warszawa
Posty: 148
Standardowy

Browar: Księży Młyn
Nazwa: [Piwoteka] 8 Urodziny
Ekstrakt: 16,5°
Alkohol: 6%
Styl: Cinnamon Vanilla And Almonds Milk Sour Ale
Odpowiedz cytując
  #8210  
Stare wczoraj, 09:08
Fotka Użytkownika: leona
leona leona is offline
PremiumUżytkownik
 
Rejestracja: 07-2009
Miejscowość: chwilowo (!) Kraków
Posty: 5 834
Standardowy

Browar: Artezan
Nazwa: Scenka Rodzajowa
Ekstrakt: ?
Alkohol: 4,1 %
Styl: kwaśne ale z owocami
__________________
Wiara w autorytet skraca drogę poznania i uwalnia nas od wysiłku - Święty Augustyn

Władza, która nie istnieje dla wolności, nie jest władzą, tylko przemocą - J. Acton

Robienie własnego piwa to fun, picie własnego to już lekka megalomania - Seta :D
Odpowiedz cytując
  #8211  
Stare wczoraj, 12:02
Fotka Użytkownika: fuliano
fuliano fuliano is offline
Senior
 
Rejestracja: 07-2010
Miejscowość: Warszawa/Puławy
Posty: 1 668
Standardowy

Browar: Maryensztadt
Nazwa: Joyride Aronia Sour Rioja BA
Ekstrakt: 18,0°
Alkohol: 8%
Styl: Sour ale

Browar: Tumski
Nazwa: [Tumski/Brodacz] Gorącza Złota
Ekstrakt: 25,0°
Alkohol: 9,7%
Styl: Barley Wine

Browar: Tumski
Nazwa: [Tumski/Brodacz] Gorącza Złota BBA
Ekstrakt: 25,0°
Alkohol: 9,7%
Styl: Barley Wine Bourbon Barrel Aged
Odpowiedz cytując
  #8212  
Stare wczoraj, 16:04
Fotka Użytkownika: kaczka116
kaczka116 kaczka116 is offline
Senior
 
Rejestracja: 10-2015
Miejscowość: Wrocław
Posty: 1 126
Standardowy

Joyride jest już w bazie

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
__________________
Nie mów hop zanim nie nachmielisz
Untappd
Odpowiedz cytując
  #8213  
Stare wczoraj, 17:55
Fotka Użytkownika: majeure
majeure majeure is online now
Senior
 
Rejestracja: 03-2011
Miejscowość: Warszawa
Posty: 268
Standardowy

Browar: Sady
Nazwa piwa: [Deer Bear] Chocolate Factory
Ekstrakt: ?
Alkohol: 5.0%
Gatunek: Sweet Stout

Uwagi: Przy okazji zmiany miejsca warzenia - zmiana parametrów (a może i receptury) - obecnie 5% alc., ekstrakt nie podany.


Browar: Zapanbrat
Nazwa piwa: [Trzech Kumpli] Szczyt Sezonu
Ekstrakt: 16.5°
Alkohol: 7.5%
Gatunek: Double American Rye Saison
Odpowiedz cytując
  #8214  
Stare wczoraj, 18:22
Fotka Użytkownika: fuliano
fuliano fuliano is offline
Senior
 
Rejestracja: 07-2010
Miejscowość: Warszawa/Puławy
Posty: 1 668
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi

Browar: Tumski
Nazwa: [Tumski/Brodacz] Gorącza Złota
Ekstrakt: 25,0°
Alkohol: 9,7%
Styl: Barley Wine

Browar: Tumski
Nazwa: [Tumski/Brodacz] Gorącza Złota BBA
Ekstrakt: 25,0°
Alkohol: 9,7%
Styl: Barley Wine Bourbon Barrel Aged
Nazwa oczywiście Gorączka Złota he he
Odpowiedz cytując
  #8215  
Stare wczoraj, 22:13
stegart stegart is offline
Member
 
Rejestracja: 06-2011
Posty: 89
Standardowy

Browar: Staropolski
Nazwa: Kultowe Irish Cream
Ekstrakt: ?
Alkohol: 4,6%
Styl: ciemny lager + syrop Irish Cream
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Małe piwo coraz mniejsze - Remigiusz Okraska, czyli McDonald's w kuflu Gonzo1 Piwo - ogólne 50 25-01-2019 15:52
Plebiscyt Browar.biz na Piwo Roku 2009! ART Browar.biz 4 17-02-2010 22:22
URODZINY! (1) Maja Przy piwie 13959 11-10-2008 01:07



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 00:25.


Browar.biz: ©2000 - 2019, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.