Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


 Do niezależnego funkcjonowania BrowarBiz potrzebuje Twojego wsparcia. Co piszą BrowarBizoWspieracze na ten temat?
Dlaczego zostałem Użytkownikiem Premium? W podziękowaniu za Wasze zasługi we wskazywaniu mi właściwej drogi na piwnym szlaku - zacząłem interesować się tym, co piję, śledzić rynek i przede wszystkim - warzyć piwo. Wywróciło to sporą część mojego świata do góry nogami. Za to i za pomoc, w trwaniu b.bizu w takiej formie jak obecnie, zdecydowałem się wesprzeć portal. Polecam i Wam dołożyć cegiełkę do naszej wspólnej światyni piwnej ;)
TTOP
BrowarBiz jest Ci przydatny? Dołóż swoją cegiełkę!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 09-05-2019, 23:06
darekd darekd is offline
Senior
 
Rejestracja: 02-2003
Miejscowość: Wrocław
Posty: 8 261
Standardowy Saint Germain, Page 24 Smoke on the Oyster

Barley Wine uwarzony z wędzonymi ostrygami oraz algami w kooperacji z dość anonimowym, chyba kontraktowym Les Brasseurs Masqués.

Seria limitowana, uwarzona w 2018 r. - tylko 3 tysiące butelek 0,3 l.
Tych ostryg całkiem sporo. Do warzenia dali je całe do pończoch:

https://www.facebook.com/lesbrasseur...type=3&theater

ekstr. nie podany. Wg. netu 24 lub 25% ekstr.
11% alk.

Aromat - wędzony, łagodne i lekko suszone owoce, potem bardzo delikatny chmiel
Piana - zdecydowanie wysoka, tworzą się pojedyncze większe bąble, niespiesznie opada do trwalszego kożuszka, nieco zostaje na szkle
Barwa - brązowo-miedziana, zmętniona
Wysycenie - wysokie, mocno musuje
Smak - przyjemnie złożony. Są wyraźne tony wędzone, z odrobiną soli, suszone owoce. Pojawia się łagodna nuta rozgrzewającego destylatu dojrzewającego w beczce (choć nie wiem, czy to piwo było w jakiś leżakowane). Słodowa baza wyraźna, ale nie specjalnie ciężka, bez syropowo-karmelowego balastu częstego w tego typu gatunku. Finisz rozgrzewający, umiarkowanie długi z bardzo delikatną goryczką.
Treściwość - jak na styl średnia, ale generalnie fest

Złożone, z charakterem, ale też zachowujące bardzo dobrą pijalność, co jak na BW i jego woltaż czyni z tego piwa produkt naprawdę z wyższej półki. Bardzo mi smakowało.
Odpowiedz cytując
  #2  
Stare 13-06-2019, 23:57
darekd darekd is offline
Senior
 
Rejestracja: 02-2003
Miejscowość: Wrocław
Posty: 8 261
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi

Seria limitowana, uwarzona w 2018 r. - tylko 3 tysiące butelek 0,3 l.
To jedna z nich, szkoda że miałem tylko jedną...
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg P1030290.jpg (29,3 KB, liczba wyświetleń: 9 )
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Saint Germain, Page 24 Pale Ale Black Edition yaro74 Francja 1 10-05-2015 16:42
Saint Germain, Page 24 Malts & Hops sibarh Francja 1 05-04-2014 15:28
Saint Germain, Page 24 Triple sibarh Francja 1 25-03-2014 18:10
Saint Germain, Page 24 a la Rhubarbe sibarh Francja 1 07-03-2014 19:49
Saint Germain, Page 24 a la Chicorée Noriusz81 Francja 1 18-02-2013 21:55



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 21:34.


Browar.biz: ©2000 - 2019, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.