Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podbijanie brzeczką

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Tomasz_FK
    Senior
    • 10-2003
    • 221

    Podbijanie brzeczką

    Jak wiadomo użytkownikom kadzi filtracyjnych typu "kubeł w kubeł", warto przed filtracją użyć kilku litrów wody na tzw. podbicie. Kto to robi ten wie.
    Ponieważ jednak woda obniża nam balinga i trzeba ją potem ewentualnie wygotowywać kosztem dodatkowej energii i czasu, naszła mnie myśl, żeby zamiast wody zlać odrobinę odstanej brzeczki wprost z gara warzelnego. Po pierwszym upuście wróciłaby ona oczywiście z powrotem do filtracji.
    Czy ktoś próbował już podobnych sztuczek? Warto się w ogóle w to bawić?
    Tomasz
    "Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.
  • Marusia
    Senior
    • 02-2001
    • 20211

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_FK
    Jak wiadomo użytkownikom kadzi filtracyjnych typu "kubeł w kubeł", warto przed filtracją użyć kilku litrów wody na tzw. podbicie. Kto to robi ten wie.
    Ponieważ jednak woda obniża nam balinga i trzeba ją potem ewentualnie wygotowywać kosztem dodatkowej energii i czasu, naszła mnie myśl, żeby zamiast wody zlać odrobinę odstanej brzeczki wprost z gara warzelnego. Po pierwszym upuście wróciłaby ona oczywiście z powrotem do filtracji.
    Czy ktoś próbował już podobnych sztuczek? Warto się w ogóle w to bawić?
    Sens to miałoby jedynie wtedy, gdy robisz jakąś warkę - siekierkę bez wysładzania.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    Przetwarzanie...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎