Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Czeska dziesiątka / Ceska desitka 10º BLG Sklep Centrum Piwowarstwa zaprasza na zakupy!
-
-
:: Cena: 43.89zł / 39.50

Redakcyjne (z zacieraniem):
Sesyjne piwo jasne dolnej fermentacji. Doskonałe na długie spotkania przy grillu.
 
White Labs WLP004 Irish Ale Yeast PurePitch™ Sklep Centrum Piwowarstwa zaprasza na zakupy!
-
-
:: Cena promocyjna - zamiast 38.21zł,
zapłacisz jedynie
: 33.23zł - tylko do 26-09-2019!
Górna fermentacja:
Szczep pochodzący z jednego z najstarszych browarów na świecie warzących stouta.
Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 11-02-2014, 23:24
Fotka Użytkownika: jakabzdura
jakabzdura jakabzdura is offline
Junior
 
Rejestracja: 10-2013
Miejscowość: Świdnica
Posty: 6
Standardowy Pierwsze podejście...

Witam, przedstawiam to co mam i z czego chce zrobić swoje pierwsze piwko. Chciałbym zrobić na pewno ciemne piwo. Chciałbym podzielić wszystko na 2 części (ograniczenia sprzętowe). Jedną część zacierać w jednej temperaturze, a w drugą część z wykorzystaniem kilku temperatur. Nie wiem jeszcze jakie proporcje chce zastosować do chmielu i słodów ciemnych.

Pilzneński 2,5 - 5 EBC Strzegom - 2 kg
Monachijski typ II 16-24 EBC Strzegom - 2 kg
Pale Ale 5,5 - 7,5 EBC Strzegom - 1 kg

Karmelowy ciemny 400-800 EBC Strzegom 0,2 kg
Czekoladowy ciemny 1100-1300 EBC Strzegom 0,2 kg
Jęczmień palony 1100 EBC Strzegom 0,2 kg

Marynka 2013 - 100 g granulat 9,0%
Lubelski 2013 - 100 g granulat 4,2%

Safale S-04

Jak sądzicie, wyjdzie coś z tego ? Jestem totalnym amatorem (szukam dość sporo w internecie, czytam "Domowe warzenie piwa" R. Lehrl)

Więc wszelkie porady są mile widziane

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Niezależny browar domowy "Pod Baranem" bielok Twoje warzenie 162 20-03-2014 19:38
Piwo Szanieckie - pierwsze podejście wsumiespoko Twoje warzenie 14 08-12-2013 14:09
pierwsza warka, pierwsza panika, pierwsze wątpliwości, pierwsza prośba o pomoc damianock Kołyska piwowarska 17 12-07-2013 08:07
Łódzki Koelsch - pierwsze warzenie ever underoak Twoje warzenie 0 26-05-2012 12:32
Gdy zamawiam pierwsze piwo Misiekk Twórczość 2 06-12-2001 07:24



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 06:07.


Browar.biz: ©2000 - 2019, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.