Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podgórz, RIS

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Serce w kolorze blaugrana
    • 05-2011
    • 3657

    Podgórz, RIS

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Bolo88
    Member
    • 06-2014
    • 40

    #2
    Czy to jest obecna "Czarna owca" ??

    Comment

    • concerto
      Senior
      • 09-2003
      • 859

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bolo88 Wyświetlenie odpowiedzi
      Czy to jest obecna "Czarna owca" ??
      Z fejsbuka wychodzi, że raczej tak. 19 plato, 7 alk.
      "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

      Comment

      • jerzdna
        Senior
        • 07-2014
        • 240

        #4
        Bardzo dobry RIS. Pity co prawda zbyt zimny bo w lokalu ale mimo to wyraźnie wyczuwalne aromaty śliwki w pralince, kawy i paloności. Lekko kwaskowe. Alko prawie niewyczuwalny. Oleiste i aksamitne. Zdecydowanie piwo wieczoru

        Comment

        • legart
          Senior
          • 06-2012
          • 913

          #5
          Bardzo pijalne z solidną goryczką (tylko chyba raczej od palonych słodów niż chmielową), gorzkoczekoladowe i kawowe. Jak RIS nie jest moim ulubionym gatunkiem to mi bardzo smakowało.

          Comment

          • Bolo88
            Member
            • 06-2014
            • 40

            #6
            Jak dla mnie trochę przychudy ten RIS. Nie spodziewałem się takiej lekkości.

            Comment

            • meszek0009
              Senior
              • 04-2014
              • 247

              #7
              Również powiem, że niezłe w smaku, głównie suszona śliwka była wyczuwalna, bardzo wyraźnie. Oprócz tego palone słody, lekka kawa, ale głównie ta śliwka, więc i całokształt był raczej wytrawny. Niemniej zgodzę się, że chudzina ten RIS, mało ciałka, mało mocy, a mimo to jednak alkohol był wyczuwalny. Generalnie smaczny, ale od RISów oczekuję większej intensywności.

              Comment

              • Dukat_WSI
                Senior
                • 03-2015
                • 781

                #8
                Parametry dość niskie jak na RIS-a. Większość polskich RIS-ów miało ekstrakt na poziomie 24-25 stopni plato.

                Comment

                Przetwarzanie...
                X
                😀
                🥰
                🤢
                😎
                😡
                👍
                👎