![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia | Sposób wyświetlania |
|
|||
|
|||
![]() Patrzę na zaktualizowaną listę browarów i....już się pogubiłem. To są teraz dwa Artezany? W Natolinie i Błoniu? Ale ten w Natolinie mieli sprzedać i na stronie jest info że sprzedane. Kupił ktoś i zostaje ta sama nazwa? Czy jednak ten sam właściciel zdecydował się zachować obie lokalizacje i są czynne obydwa browary?
Niech ktoś wytłumaczy o co chodzi bo ja coś chyba przeczyłem... |
|
|||
|
|||
![]() Jest w Błoniu Artezan, ten w Natolinie teraz to Bazyliszek, właściciel ma też PiwPaw.
|
|
|||
|
|||
![]() Dzięki za info, już myślałem że to jakaś sieciówka się robi
![]() To nazwa w liście browarów chyba do poprawy żeby się nie myliło. |
|
|||
|
|||
![]() Zobacz w innych wątkach: od 1 kwietnia oba browary w pełni na swoim i nie jest to prima aprilis.
|
|
|||
|
|||
![]() Tleń startuje 10.04., Nowy Browar w Szczecinie otwiera lokal 13.04, i Probus w Oławie też w okolicach tych terminów.
|
|
|||
|
|||
![]() Widzę że na mapie Pendragona Tleń i Profesja nawet z wyprzedzeniem, ale w porządku: od tego weekendu mamy 123 browary włącznie z Bazyliszkiem. Kołobrzeg, moim zdaniem, to szemrana sprawa (czy ktoś pił piwo warzone u nich?), więc tego nie liczę.
|
|
||||
|
||||
![]() Na poprzedniej edycji festiwalu w Warszawie wystawca wmawiał, że jest przez nich warzone na warzelence domowej speidla jakoby zalegalizowanej. W coś takiego trudno mi uwierzyć. No chyba, że w międzyczasie coś w tej materii się zmieniło.
|
|
|||
|
|||
![]() Zawsze można liczyć na czujność forumowiczów. Gdyby były jakieś wieści warte uwagi o tym browarze, to by się rozniosło pewnie szybko...
|
|
|||
|
|||
![]() Czy wiadomo, czy nowy Artezan ma takie same moce techniczny jak stary (obecnie Bazyliszek)? Piwo 24 stopnie plato ze starego Artezena były chyba jednymi z niewielu w Polsce, które udało się zrobić bez dodatku ekstraktu/cukru. Czy w nowym również będzie można naturalną metodą uwarzyć RIS-a o parametrach Hadesa?
|
|
||||
|
||||
![]() W Kołobrzegu powstaje aktualnie pełnowymiarowy minibrowar restauracyjny. Jednak nie w tzw. Dzielnicy Portowej, a na "Starówce".
|
|
|||
|
|||
![]() Masz na myśli wieżę ciśnień?
|
|
||||
|
||||
![]() W Łąkominie, na obszarze działającego jako hotel i centrum spa pałacyku, powstał browar rzemieślniczy.
http://www.lakomin.pl/content/view/23/396/lang,polish/ Piwo można pić na miejscu, bądź kupić w butelkach, od kilku tygodni. |
|
||||
|
||||
![]() Z zaskoczenia nas wzięli. Od kiedy działa?
edit: Już wiem - od Wielkanocy.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie Pendragon edytował/a post 19-04-2015 o godz. 18:17. |
|
||||
|
||||
![]() A widzieliście zdjęcia? Toż to zwykłe domowe gary.
|
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
Tylko robi się bajzel.
|
||||
|
||||
![]() Co racja to racja, proszę o przeniesienie.
|
|
||||
|
||||
![]() Adam Śmiglak – browar Łąkomin, to browar domowy. Przynajmniej w 2013 roku.
|
|
||||
|
||||
![]() Ale od Wielkanocy sprzedają - są podane ceny na tablicy, zatem zalegalizowali.
|
||||
|
||||
![]() Dokładnie. Dzisiaj nabyłem dwie litrowe butelki w Łąkominie. Dodatkowo- browar miał swoje stoisko na targach regionalnych w Gorzowie. Browar bardzo mały, ale działający już oficjalnie i zapewne legalnie.
|
|
||||
|
||||
![]() Kogo wzięli tego wzięli.
Było coś na rzeczy w zeszłym roku. Właściciele piwnice chcieli na browar przerabiać. Widać zrobili to stosunkowo szybko. Nie można już nadążyć. Z 200 projektów jest w Polsce w różnych fazach realizacji. Nie wszystkie oczywiście zostaną dokończone, ale gros z nich na pewno. |
|
||||
|
||||
![]() Będziemy mieć 300 browarów za 2 lata? Nie strasz
![]()
|
||||
|
||||
![]() Widzę pewne paralele z żywiołowym powstawaniem swojego czasu wyższych uczelni
![]()
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!! 1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór/oferowane/poszukiwane birofilia z Mazowsza, Irlandii, Tanzanii oraz zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Web-Albumie |
|
||||
|
||||
![]() Artezan jest jeden (obecnie w Błoniu), Bazyliszek jest jeden (w Natolinie). Dziwnie to zostało załatwione.
|
|
|||
|
|||
![]() Niestety czesto mozna przeczytac opinie, ze piwa Artezana z Natolina byly lepsze od tych z nowego browaru...
|