styl: golden ale
alk. 4,0%
Jeszcze jedno piwo, w którym Keri testuje nowy dodatek, tym razem zieloną herbatę jaśminową dodaną do kotła podczas gotowania. Dla urozmaicenia efektu do brzeczki trafiła także skórka cytryny. Całość, standardowo, poddana fermentacji drożdży belgijskich.
BARWA: jasnozłota
ZAPACH: delikatna, ziołowa, lekko kwaskowata nuta chmielowa w typie pilsowym; jaśmin właściwie niewyczuwalny, nuty drożdżowe też słabo
SMAK: herbaciane akcenty obecne są zarówno w postaci wyczuwalnej, taninowej (takiej właśnie herbacianej) goryczki, jak i specyficznego aromatu ziołowego, może i zielonej herbaty, choć już niekoniecznie jaśminowego; nuta ziołowa wiąże się z korzennymi akcentami drożdźowymi dając dość oryginalny bukiet, lecz niezbyt porywający; może dlatego, źe całość jest bardzo delikatna jakaś, mało wyrazista i ulotna (podobnie jak zapach).
alk. 4,0%
Jeszcze jedno piwo, w którym Keri testuje nowy dodatek, tym razem zieloną herbatę jaśminową dodaną do kotła podczas gotowania. Dla urozmaicenia efektu do brzeczki trafiła także skórka cytryny. Całość, standardowo, poddana fermentacji drożdży belgijskich.
BARWA: jasnozłota
ZAPACH: delikatna, ziołowa, lekko kwaskowata nuta chmielowa w typie pilsowym; jaśmin właściwie niewyczuwalny, nuty drożdżowe też słabo
SMAK: herbaciane akcenty obecne są zarówno w postaci wyczuwalnej, taninowej (takiej właśnie herbacianej) goryczki, jak i specyficznego aromatu ziołowego, może i zielonej herbaty, choć już niekoniecznie jaśminowego; nuta ziołowa wiąże się z korzennymi akcentami drożdźowymi dając dość oryginalny bukiet, lecz niezbyt porywający; może dlatego, źe całość jest bardzo delikatna jakaś, mało wyrazista i ulotna (podobnie jak zapach).