Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Cukier kandyzowany biały kruszony Belgia 0,5 kg Sklep Centrum Piwowarstwa zaprasza na zakupy!
-
-
:: Cena: 10.70zł / 9.63

Inne surowce / dodatki:
Oryginalny cukier kandyzowany używany przez wiele belgijskich browarów.
 
Farmhouse Ales, Phil Markowski Sklep Centrum Piwowarstwa zaprasza na zakupy!
-
-
:: Cena promocyjna - zamiast 92.99zł,
zapłacisz jedynie
: 83.69zł - tylko do 30-12-2018!
Anglojęzyczna:
Książka ta opisuje nowoczesnym językiem (nie stroniąc od historycznych terminów) rezultaty lat ewolucji i doskonalenia prostych piw wiejskich, prowadząc współczesnych piwowarów w kierunku odtworzenia tych historycznych trunków.
Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 02-09-2016, 11:50
ZeusBiz ZeusBiz is offline
Junior
 
Rejestracja: 09-2016
Posty: 1
Standardowy Maksymalny czas fermentacji w pojemniku fermentacyjnym

Witam
Pierwsza warka z brewkitu juz za mną, pils juz lezakuje 5 miesiecy , niedlugo zaczynam spijac
Zrobilem rowniez druga i trzecia (real ale i canadian blonde), ale musialem wyjechac pilnie na pare miesiecy i wyszlo na to, ze ale lezakuje juz ponad 4 miesiace, a blonde okolo 3. W smaku bardzo przebija smak slodu i delikatnie plastiku, nie widac oznak infekcji. Pytanie brzmi czy jest je jeszcze sens butelkowac? Czy drozdze zrefermemtuja czy juz poginely?
Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując
  #2  
Stare 02-09-2016, 12:32
Fotka Użytkownika: Krzysiu
Krzysiu Krzysiu is offline
Krzysiu
 
Rejestracja: 02-2001
Miejscowość: Świdnica
Posty: 14 880
Standardowy

Ja bym butelkował. Powinno się udać.
__________________
Góry Sowie nie są tym, czym się wydają ...
Odpowiedz cytując
  #3  
Stare 02-09-2016, 12:35
Fotka Użytkownika: anteks
anteks anteks is offline
maruda
 
Rejestracja: 08-2003
Miejscowość: opalenica
Posty: 10 307
Standardowy

Pils 5 miesięcy . Jeśli chcesz to możesz dodać trochę drożdży przed rozlewem.
__________________
Mniej książków więcej piwa
Browar Largus




Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Koelsch - temperatura fermentacji TowarzyszWieslaw Kołyska piwowarska 24 19-11-2010 12:58
Mocniejsze piwa a czas fermentacji woosaa Kołyska piwowarska 8 24-12-2008 11:16
10 Wskazówek udanej fermentacji Makaron Opracowania 8 11-10-2008 20:04



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 13:27.


Browar.biz: ©2000 - 2018, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.