Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


 Do niezależnego funkcjonowania BrowarBiz potrzebuje Twojego wsparcia. Co piszą BrowarBizoWspieracze na ten temat?
Dlaczego wsparłem Browar.biz? Ponieważ Od wielu lat był dla mnie źródłem wiedzy i wielu informacji, miejscem spotkań ciekawych osób oraz relaksu. A teraz kiedy wreszcie dorosłem do własnego warzenia zamierzam się tu zaopatrzyć w parę surowców.
Qbric
BrowarBiz jest Ci przydatny? Dołóż swoją cegiełkę!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 21-11-2016, 19:49
Fotka Użytkownika: Kolesław
Kolesław Kolesław is offline
Senior
 
Rejestracja: 03-2004
Miejscowość: Białystok
Posty: 1 078
Standardowy Sakiškių, Coconut Milk Stout

Ekstrakt NN, alk. 4,7 % vol., EBC 174, IBU 19.
Skład: woda, słód jęczmienny, płatki jęczmienne, laktoza, chmiele, kokos, laski wanilii, drożdże. Niepasteryzowane, niefiltrowane.

Zapach. Kawa po turecku na słodzie i deserowej czekoladzie (wątek słodki). Z czasem kawa po turecku zdecydowanie dominuje.
Piana beżowo-kawowa. Całkiem wysoka, ale gęsta, ciężka. Opada i pozostają niewielkie mazy i cienka kołderka na powierzchni. Gaz niski, leciutko podszczypuje.
Kolor ciemnobrunatny wpadający w czerń, nieprzejrzysty.
Smak okrągły. czekolada deserowa z kleksem słodkiego kremu śmietanowego. Mocno palona kawa tylko w głębokim tle. Pod koniec zupełnie inaczej - kawa z dużą ilością mleka.
Tekstura bardzo oleista, śliska. Fajny efekt.
Bardzo smaczny deser.
Odpowiedz cytując
  #2  
Stare 23-11-2016, 18:06
Fotka Użytkownika: Kolesław
Kolesław Kolesław is offline
Senior
 
Rejestracja: 03-2004
Miejscowość: Białystok
Posty: 1 078
Standardowy

Stout:
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg P1410288.jpg (33,9 KB, liczba wyświetleń: 23 )
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Warszawa, Al. Jana Pawła II 61 (róg Anielewicza), PIWOmaniak bialy-r Mazowieckie 1976 Dzisiaj 17:32
Kraków, Miodowa 28a (Kazimierz) Regionalne Alkohole plasma555 Małopolskie 615 20-07-2017 11:56
Grodziskie i chocolate oatmeal milk stout Deuce502 Kołyska piwowarska 3 02-11-2014 00:42
Coffee Milk Stout Cromlock Surowce 6 20-09-2014 21:57
Browar Kopyra, #56B, Milk Stout "Bryg" Twilight_Alehouse Piwa z browarów domowych 2 06-09-2010 09:06



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 21:29.


Browar.biz: ©2000 - 2019, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.