![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia | Sposób wyświetlania |
|
||||
|
||||
![]() Sygnatura PAPC. Może ktoś coś wie?
![]()
|
||||
|
||||
![]() to wygląda na Jabłonowo
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek **** - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś moderatorowi" (trójkąt z wykrzyknikiem). |
|
||||
|
||||
![]() Przypomina tylko Jabłonowo
![]() Kapsel jest chyba ukrainski. Kapsel produkowany był w Polsce (PAPC).Było to chyba piwo warzone na Ukrainie na licencji USA , ale jaki browar to nie pomnę .Załączam oryginalną etykietę z USA na to piwo - choć i tam też miało ono jakieś kwestie licencyjne (patrz opis). Żeby bardziej namącić piwo to bylo chyba też produkowane na licencji (lub rozlewane , dystrybuowane) w Polsce w browarze Bielsko-Biała. Etykieta była podobna ale owalna - kapsla takiego raczej nie stosowano u nas.Tak więc ja zaliczyłbym to jako N/N browar z Ukrainy lub jeśli nie uznajesz licencji - jako USA (ale kapsel amerykański Made in Poland ??- to chyba bez sensu ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Przeszukałem sieć pod kątem informacji na etykiecie jaką zamieściłeś i rezultaty są następujące: Amerykański browar ze Stamford i kijowski Obolon założyli spółkę JV "Oboken" w Kijowie, która zajmowała się produkcją piwa "Berg" na rynek amerykański, kapsle do tego piwa pochodziły z Polski.
Jeszcze jedna etykieta:
|
||||
|
||||
![]() No widzisz , i po strachu... (ufff ! a jednak nie mam Alzheimer'a)
![]() Cooper edytował/a post 02-07-2003 o godz. 20:37. |
![]() |
Narzędzia | |
Sposób wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Dział | Odp. | Ostatnia odpowiedź |
jeszcze o eksplozjach butelek | elroy | Twoje warzenie | 15 | 26-06-2007 13:43 |
Co produkują jeszcze polskie browary? | baklazanek | Piwo - ogólne | 61 | 07-08-2006 21:29 |
Gdzie jest jeszcze w Warszawie Waflomania? | darek99 | Przy piwie | 2 | 15-03-2003 11:58 |
Nowy kapsel Volta | Kudłaty | Kolekcjonerstwo | 2 | 18-12-2002 00:09 |
10.11.2002 r.- Bielsko-Biała (tu nas jeszcze nie widzieli) | celt_birofil | Spotkania Forumowiczów | 12 | 05-11-2002 10:44 |
![]() |