Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


Warz Session IPE!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 20-09-2005, 11:00
ebas ebas is offline
Junior
 
Rejestracja: 08-2005
Miejscowość: Libiąż
Posty: 28
Do bani... Pierwsze zacieranie - 4,5blg pomocy!

Właśnie jestem w trakcie filtracji i wskazania areometru mnie dobiły.
3 kg pilzeńskiego na 10,5 i. wody
30 min 64 st.
30 min 73 st.

filtracja i wysładzanie 5,5 l. wody.

Wskazanie 4,5 Blg.

Proszę o poradę czy jeszcze raz wszystko podgrzewać ? czy w kanał??

ebas
Odpowiedz cytując
  #2  
Stare 20-09-2005, 11:05
Fotka Użytkownika: naczelnik
naczelnik naczelnik is offline
Senior
 
Rejestracja: 08-2003
Miejscowość: Monachium / Wałbrzych
Posty: 1 884
Standardowy

Nie zapomniałeś ześrutować słodu?
Mierzyłeś gorącą ciecz?
__________________
Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Odpowiedz cytując
  #3  
Stare 20-09-2005, 11:08
ebas ebas is offline
Junior
 
Rejestracja: 08-2005
Miejscowość: Libiąż
Posty: 28
Standardowy

Spanikowałem, zmierzyłem tuż po wysłodzeniu ciecz z góry.
Po zamieszaniu wszystko jest w porządku ok. 12 Blg.
Przepraszam za mój paniczny post, ale narobiłem zamieszania...
pozdrawiam,
ebas
Odpowiedz cytując
  #4  
Stare 21-09-2005, 09:46
Fotka Użytkownika: anteks
anteks anteks is online now
maruda
 
Rejestracja: 08-2003
Miejscowość: opalenica
Posty: 10 373
Standardowy

to ile Ci tego w końcu wyszlo
__________________
Mniej książków więcej piwa
Browar Largus




Odpowiedz cytując
  #5  
Stare 21-09-2005, 16:33
ebas ebas is offline
Junior
 
Rejestracja: 08-2005
Miejscowość: Libiąż
Posty: 28
Standardowy

Wyszło około 14 litrów piwa 12,5 Blg. dzisiaj od rana drożdże z odzysku idą pełną parą.
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
pierwsze piwo szyszkowe szyszek1 Twoje warzenie 24 19-07-2006 19:50
Zacieranie częściowe ? Wojson Kołyska piwowarska 26 12-07-2005 21:32
Pierwsze próby z warzeniem piwa ze słodu, chmielu i drożdzy. Makaron Kołyska piwowarska 18 11-11-2003 19:10
Zacieranie inaczej Rolek Sprzęt 5 07-06-2003 05:23
Gdy zamawiam pierwsze piwo Misiekk Twórczość 2 06-12-2001 07:24



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 21:34.


Browar.biz: ©2000 - 2019, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.