![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia | Sposób wyświetlania |
|
||||
|
||||
![]() Witam.
Przymierzam się do pierwszego zacierania... Problem w tym, że w domu nie mam za bardzo warunków na stosowanie 20-30 litrowego garnka na kuchence. Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/severin-gar-automa...329613759.html Czy nadawałoby się to do zacierania piwa? Szukam czegoś co w przyszłości mógłbym przerobić na całkowicie automatyczny kocioł do zacierania piwa (programowane przerwy w ustalonych temperaturach). Dorobiłbym tylko odpowiednie mieszadło i sterownik temperatury (termopara + mikrokontroler z wyświetlaczem). Pytanie tylko czy ten kociołek w obecnej postaci nadaje się do rozpoczęcia przygody z zacieraniem piwa... Za wszelkie sugestie z góry dziękuję ![]() zgon81 edytował/a post 23-11-2010 o godz. 14:50. |
|
|||
|
|||
![]() Poszukaj na Forum tematu o zacieraniu w kociołku z Lidla. Wyglądają prawie identycznie. Z powodzeniem stosuje go wielu piwowarów. O ile dobrze pamiętam tamten nie miał kranika a ten ma więc to nawet lepiej. Najważniejszą sprawą którą musisz sprawdzić to dno w takim kociołku. Powinno być płaskie (grzałka pod denkiem). Jeżeli grzałka jest widoczna to raczej dyskwalifikuje to ten kociołek bo słód będzie się przypalał na grzałkach i ciężko potem go wyczyścić z pomiędzy spirali.
Pozdrawiam. ![]() EDIT: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=52155
Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK! Qbric edytował/a post 23-11-2010 o godz. 15:30. |
|
|||
|
|||
![]() Dokładnie ten kociołek kupiłem kiedyś w Lidlu
![]() |
|
||||
|
||||
![]() No i ten z Lidla jest 2 razy tańszy....
|
||||
|
||||
![]() Gdy ja kupowałem był 3 razy tańszy od tego alledrogiego.
No, ale mój nie ma tej wypasionej naklejki... ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Narzędzia | |
Sposób wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Dział | Odp. | Ostatnia odpowiedź |
sprzedam kocioł warzelny 80l | jogo3333 | Targowisko piwowarskie | 14 | 06-03-2010 03:32 |
kocioł warzelny | anulek | Targowisko piwowarskie | 0 | 19-01-2009 22:41 |
Kocioł zacierny, warzelny z czego zrobić | misiu36100 | Sprzęt | 2 | 18-07-2007 20:49 |
kocioł warzelny z wytwornicą pary | przemar | Sprzęt | 1 | 13-09-2005 13:18 |
![]() |