Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu komunikat nie jest widoczny.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Sklep Wyszukiwarka Forum Browaru Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


Mmmm Porter Warszawski!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 25-02-2012, 13:26
mariuss mariuss is offline
Junior
 
Rejestracja: 01-2012
Posty: 3
Standardowy Pierwsze warzenie

Witam mam ogromną prośbę do wszystkich piwowarów domowych, chcę zacząć uwarzyć pierwsze warki i nie mam żądnych konkretnych przepisów z metodą zacierania, sprzęt mam wyczytałem o warzeniu sporo nawet metodą dekokcyjną, ale jak na pierwszy raz chcę rozpocząć warzenie z przerwami skurzającymi nie mogę nigdzie doczytać konkretnego przepisu jakich użyć słodów i w jakich ilościach w której przerwie jaki dorzucić z brekwitów nie zamierzam warzyć.
Czy są jakieś stronki z przepisami ewentualnie jak ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami bo wiem że każdy domowy piwowar robi sobie zapiski podczas warzenia.
Będę bardzo wdzięczny Mariusz z Zachodniopomorskiego może jest jakiś domowy piwowar w okolicach Szczecinka chętnie przyjadę i porozmawiam.
Odpowiedz cytując
  #2  
Stare 25-02-2012, 13:35
mariuss mariuss is offline
Junior
 
Rejestracja: 01-2012
Posty: 3
Standardowy

A zapomniałem dopisać że drożdże mam dolnej fermentacji chmiel mam lubelski granulat oraz mech irlandzki do klarowania.
Odpowiedz cytując
  #3  
Stare 25-02-2012, 13:37
Fotka Użytkownika: anteks
anteks anteks is offline
maruda
 
Rejestracja: 08-2003
Miejscowość: opalenica
Posty: 10 363
Standardowy

Jak myślisz w jakim celu wszyscy piszą w tym dziale?
Zerknij z jakikolwiek temat w tym dziale
Lub TU
__________________
Mniej książków więcej piwa
Browar Largus





anteks edytował/a post 25-02-2012 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
  #4  
Stare 25-02-2012, 14:40
ytzek ytzek is offline
Member
 
Rejestracja: 03-2010
Miejscowość: głównie DW
Posty: 81
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariuss Wyświetlenie odpowiedzi
chcę rozpocząć warzenie z przerwami skurzającymi nie mogę nigdzie doczytać konkretnego przepisu jakich użyć słodów i w jakich ilościach w której przerwie jaki dorzucić z brekwitów nie zamierzam warzyć.
z przerwami "skurzającymi" to chyba jakiś "dust-pils" może wyjdzie
Odpowiedz cytując
  #5  
Stare 26-02-2012, 22:45
mariuss mariuss is offline
Junior
 
Rejestracja: 01-2012
Posty: 3
Standardowy

anteks dziękuję za linka pooglądałem już mam więcej wiadomości zasysam dane i za niedługo do dzieła
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Pierwsze warzenie z brewkita Yorkshire Bitter pasterzem Kołyska piwowarska 4 15-02-2012 19:33
Pierwsze warzenie Zbyszek37 Kołyska piwowarska 5 06-04-2011 12:31
pierwsze warzenie , kłopoty z proba jodową urko7 Kołyska piwowarska 11 05-04-2011 09:16
Pierwsze warzenie tmarek7 Twoje warzenie 5 26-11-2009 13:05
Pierwsze warzenie mikla5 Kołyska piwowarska 15 29-09-2007 15:16



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 19:02.


Browar.biz: ©2000 - 2019, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.