Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proef, Mikkeller Black Impy Stout 2011

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    kierowca bombowca
    • 01-2003
    • 3611

    Proef, Mikkeller Black Impy Stout 2011

    Wypiłem w łódzkiej Piwotece Narodowej.

    Ekstr. 40%, alk. 17%, z beczki.
    Ciemnobrązowe, nieprzejrzyste, mimo takiego woltażu nalewa się z gęstą, wysoką i trwałą pianą. Gaz trudno zobaczyć na oko, ale coś tam lekko drapie w gardle, chociaż równie dobrze może to robić 17 koni które trudno ukryć mimo całego bogactwa smakowego, o którym poniżej.
    Zapach likieru wiśniowego i gorzkiej czekolady, oczywiście bardzo intensywny.
    Smak ciasta owocowego z gorzką czekoladą, nasączonego wspomnianym wiśniowym likierem. Od pierwszego łyka do ostatniego posmaku bardzo gorzka czekoladowo-kawowa goryczka. Jak na 17% woltaż naprawdę dobrze schowany, ale wchodzi do głowy.
    Pierwsze co powiedziałem po przełknięciu to "o w mordę, ale zupa!". Tak gęstego wynalazku jeszcze nie spotkałem, jest to piwo bardziej do jedzenia niż do picia. Pokal 0.33 l mi zajął prawie półtorej godziny. Naprawdę warto spróbować!

    Zdjęcie tutaj.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !


    Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

    Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

    Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • zgroza
    Senior
    • 03-2008
    • 3597

    #2
    Warzone gdzieś kontraktowo, pytanie, czy Proef w Belgii, czy gdzieś jeszcze - nie mogę chwilowo znaleźć w necie - może warto zapytać dostawcy, generalnie się tego nie wstydzą.
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.

    Comment

    • e-prezes
      Senior
      • 05-2002
      • 19159

      #3
      Ciekawe na jakich to drożdżakach pociągnięto te 17 procentów. Na bayanusach to nie problem, ale to wszak piwo?! A może nie?

      Comment

      • Piwoteka
        Senior
        • 04-2008
        • 1209

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
        Warzone gdzieś kontraktowo, pytanie, czy Proef w Belgii, czy gdzieś jeszcze - nie mogę chwilowo znaleźć w necie - może warto zapytać dostawcy, generalnie się tego nie wstydzą.
        Na pewno Proef w Belgii. Prawie wszystkie Mikkellery, które ostatnio do nas przyjechały są warzone w De Proefbrouwerij.
        Piwoteka
        Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
        www.piwoteka.pl
        Sklep Piwoteki na Facebooku
        Piwoteka Narodowa na Facebooku
        Piwoteka Narodowa na G+
        Дед Мороз (Dziadek Mróz)
        Browar Piwoteka

        Comment

        • Piwoteka
          Senior
          • 04-2008
          • 1209

          #5
          Tak swoją drogą: czy to piwo nie powinno być pod "Belgią"???
          Piwoteka
          Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
          www.piwoteka.pl
          Sklep Piwoteki na Facebooku
          Piwoteka Narodowa na Facebooku
          Piwoteka Narodowa na G+
          Дед Мороз (Dziadek Mróz)
          Browar Piwoteka

          Comment

          • Mason
            Senior
            • 02-2010
            • 3280

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
            Ciekawe na jakich to drożdżakach pociągnięto te 17 procentów. Na bayanusach to nie problem, ale to wszak piwo?! A może nie?
            White Labs oferuje drożdże, które według nich są w stanie pociągnąć do 25% alko. Poza tym zawsze można wymrażać jak eisbocka, lub na koniec fermentacji dodać drożdże winne.
            JEDNO PIVKO NEVADI!

            Comment

            • zgroza
              Senior
              • 03-2008
              • 3597

              #7
              Przeniesiono we właściwe miejsce.
              Lotna ekspozytura browaru

              Też Was kocham.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X
              😀
              🥰
              🤢
              😎
              😡
              👍
              👎