Unibev Limited (Coors), Golden (Colorado), George Killian's Irish Red

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pirackamuza
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1908

Unibev Limited (Coors), Golden (Colorado), George Killian's Irish Red

Piwo produkowane na licencji irlandzkiego Killian's, zakupione w Cape Hatteras w Pn. Karolinie.
    Butelka 0,355. Ładna etykieta, niestety bez żadnych informacji o "woltażu". Krawatki i kontry brak. Kapsel twist-off dedykowany.
    Kolor jasnorubinowy, piana drobna, początkowo obfita, później opada, ale cały czas obecna. Smak karmelowy, ale z wyczuwalną goryczką, może ciut za słodkawy, ale bardzo przyjemny. Zapach miły, ale za słaby, by coś więcej napisac.
    Ogólne wrażenie badzo sympatyczne.
    Solidna czwórka.
    Toruń przeprasza za Radio Maryja
    www.bobofruty.pl
  • Gambrinus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.06
    • 696

Piwo jest warzone na licencji francuskiego browaru Pelforth, ktory z kolei nabyl prawa do marki od zamknietego w 1956 Lett's Brewery w Irlandii. Mialem dawno temu przyjemnosc sprobowania francuskiej (bardzo dobrej) wersji opisanej na forum przez Sibarha. Amerykanska wersja ma z nia niewiele (poza nazwa i kolorem) wspolnego. Jak na moj gust smakuje jak lekko podbarwiony skarmelizowanym slodem amerykanski lager. Malo zawiesiste, puste w smaku ze slaba goryczka, malo slodkie, dosc kwasne. 3 (2-5)
    Popieraj małe browary!!!
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      Coors, Staropramen
      Javox
      Kończy się Staropramen z Pragi na wyspach.
      Dziś zakupiłem czteropak wyprodukowany przez Molson Coors w Burton-on-Trent.

Alko 5%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - złoto.
      Aromat...
      2024-08-09, 23:17
    • darekd
      ?, Stonka Colorado
      darekd
      Pakowałem zakupione piwa na parkingu a z obok zaparkowanego samochodu wyszedł koleżka i popatrzył na mnie.
      Zapytał czy lubię krafty. Odpowiedziałem, że piję krafty. Po czym otworzył bagażnik i sprezentował mi piwo, które uwarzył.

American Pale Ale
      Ekstr. 15%...
      2023-03-11, 00:58
    • Javox
      Coors, Madri Excepcional
      Javox
      Jasny lager na licencji (własnej marki) La Sagra na rynek brytyjski.

Zawartość alko 4.6%

Piana - sporo a w trakcie spożycia odznaczały się krążki.
      Barwa - złoto.
      Aromat - gorzkawa zbożowość.
      Smak - słodkawe, zbożowo owocowe (lagerowe), dopasowana...
      2023-12-16, 15:59
    • Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 18:28
    • Petitpierre
      25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
      2023-08-25, 21:15
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...