Chyba jedyny na terenie 230 tysięcznego miasta Radomia sklep tak dobrze zaopatrzony w piwa pochodzące z różnych browarów. Bije na głowie takie sklepy jak powszechnie znany w Warszawie – Kubuś dawny Michaś.
Poza koncerniakami wczoraj były w sprzedaży piwa m.in.: ZDUŃSKA WOLA – dwa rodzaje piwa, JABŁONOWO – cztery rodzaje w tym bezalkoholowe z Jabłonowa, LUBLIN – m.in. goolman gold, NAKŁO – niemal wszystkie obecnie produkowane, KORMORAN – kilka marek tym niepasteryzowane, JURAND – kilka marek i pare innych małych browarów.
Zgodnie z informacjami z naszego forum to na zapleczu tego sklepu jest amatorski browar. Nie zdążyłem wypytać właściciela o szczegóły.
Ostatnia zmiana dokonana przez Mistrzu; 2006-06-25, 23:31.
Wybór piw powala na kolana. W lodówkach pełno Ciechana, piw ze Zduńskiej Woli, Nakła, Olsztyna, Konstancina, Witnicy itp... nawet Smocza głowa za to kompletny brak Okocimia, Belgii!
Pojawia się niepasteryzowane irlandzkie mocne, mazowieckie - specjalnie zamawiane przez właściciela. Tak trzymać!
Oferta piw polskich mocno zróżnicowana. Znalazłem wiele piw, których w tym roku jeszcze nie próbowałem.
Pojawiło się kilka niejasności (jedno przeterminowane piwo z wystawy (w lodówce znalazło się świeższe), zamiast Miodowego z Jabłonowa dziś znalazłem w skrzynce Miodowe z Ciechanowa, Zamiast Batorego - nic nie znalazłem ( te dwa przypadki to może moja wina - słabo sprawdzałem co wkładam do skrzynki szukając następnych piw na półce).
Panowie ze sklepu zaglądają na Browar.biz (pozdrowionka )
Wybór piw krajowych rzeczywiście imponujący. Ja zakupiłem Boss Portera z Witnicy, któego dostępność w wawie jest zerowa. Szkoda, że nie było dostępne piwo warzone na miejscu ale to i tak skłania mnie do postawienia tezy, że to jeden z najlepszych sklepów z piwem w Polsce.
Ulica Limanowskiego łączy Rondo Kisielewskiego z ulicą Maratońską i dalej aż do Starokrakowskiej. Z PKP najlepiej jechać 11 kierunek Obozisko, 25 kierunek Potkanów/Żelazna, 2 kierunek OS. Zamłynie. Z dworca jest na Limanowskiego około 1km tylko że ta ulica jest dość długa nie wiem w którą stronę i jak daleko jest sklep.
Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Z dworca autobusem (przystanek przy hotelu) 7, 8- resztę autob. trzeba sprawdzić, wysiadamy przy kościele na Borkach (Maratońska - Limanowskiego) sklep jest 300 metrów od kościoła w prawo- Limanowskiego 71 www.dionizos.radom.pl
Obok NOT'u jest przystanek "Struga/Pl. Jagielloński", tam wsiadasz w autobus nr 16 w stronę os. Wośniki, ew. po drugiej stronie skrzyżowania, obok którego jest NOT wsiadasz w autobus nr 17 (kierunek Potkanów). W obu przypadkach wysiadasz na przystanku "Limanowskiego/Maratońska" i idziesz jakieś 300 m w kierunku, w jakim dalej jedzie autobus (jak pisał powyżej browarradom).
Ostatnia zmiana dokonana przez giudice; 2007-11-22, 14:30.
A może browarradom by się pochwalił, co najciekawszego jest na obecnie na półkach?
Przy okazji giełdy możnaby liczyć na zwiększone zainteresowanie forumowiczów
Obecnie jest ok 250-270 piw. Mamy niepasteryzowane z Konstancina i Zduńskiej Woli. i wszystko to co jest opisane na www.dionizos.radom.pl. Z ciekawostek rocznikowe belgijskie.
Sklep posiada także miody pitne, nalewki, wina etc
byłem, troszkę się obkupiłem, oczy napasłem ładnymi widokami, i tylko żal, że takiego sklepu nie mam pod bokiem. z drugiej strony, może to i lepiej, bo mógłbym się zanadto poświęcić mojemu hobby...
Tym razem FPWiN zawita do Radomia. Wystawią się najlepsze browary, winnice, oraz producenci alkoholi craftowych. Na miejscu będzie można spotkać prawdziwych pasjonatów prezentujących swoje wyroby. Będzie można z nimi porozmawiać, degustować ich wyroby oraz je zakupić. Odwiedzający będą...
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
Wydawało mi się, że takich miejsc już nie ma w naszym kraju, a tu proszę, uchował się jeden rodzynek w Radomiu. W centrum miasta, od kilku już dekat, w jednej z kamienic, znajduje się piwny bar, w którym to leją na codzień z beczki Belfasta oraz Warkę. Belfast jest polewany za osiem złociszy...
13 lutego 2024 roku o godz. 18:00 w Resursie Obywatelskiej w Radomiu odbędzie się prezentacja na temat Browaru J. Saskiego. W ramach retrospotkania zostanie przybliżona historia browaru przy ul. Limanowskiego. Będzie również obecny Jarosław Kołsut, który opowie o reaktywacji browaru w 2024...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment