Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bury_wilk
Takie info, jak kto lubi, że Matushka się pojawiła. Co prawda pewnie już jej nie ma ale wedle zapewnień ma teraz bywać regularnie.
Wczoraj spytałem ile za butelkę i chyba się przesłyszałem, bo odpowiedź była taka: 39zl
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025
Oj pewnikiem Jarku, pewnikiem... Nawet 0,75l
Ale i za 1l to byłaby cena kosmiczna
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025
Jeśli chodzi o asortyment to bez większych zmian. Większość polskiej sceny niekoncernowej (nie ma SzałuPiw, Artezana) plus trochę piw niemieckich i czeskich. Na nalewakach 2 cydry, 3 czeskie jasne, Kormoran Jasny niefiltrowany (13zł/1l) i AIPA (18zł), Apetyt na życie (17zł), Raciborskie (12zł).
Albo mi się nie rzuciło w oczy, albo nie ma nic w tym sklepie z Browarów Regionalnych Jakubiak - co aż taką szkodą nie jest, bo są obecne dość masowo w Warszawie.
ps.
Zgodnie z paragonem, Ale Browar ma nowe piwo: "Brown Food"
Zajrzałem dziś koło 15:30 po drodze. Jeśli ktoś chce Imperatora Bałtyckiego to jest ponoć coś koło skrzynki na stanie. Cena nieco wyższa, bo 9.80 bodajże.
Byłem dzisiaj po 17.
Dojechało Lubuskie IPA, Dr. Brew AIPA.
Na nalewakach Atak Chmielu, Kormoran niefiltrowany, Kormoran IPA, Raciborskie jasne, Dr. Brew Sunny Ale, z czeskich Hubertus svietly lezak, Krakonos Trutnov.
Stała obniżka ceny na lane do petów czeskie. Zmienił się dostawca ponoć. Wcześniej 12 - 14zł/litr teraz liniowo po 10zł/litr.
Przed chwilą byłem i widziałem w tej cenie Holbę 12, Jeżka 11 i Krakonosa 12.
A jak z piwami butelkowymi? Jakie browary są? I jak cenowo?
Około 2 tyg temu przejeżdżałem obok ale jakieś czarne folie w oknach nie skusiły mnie do odwiedzenia sklepu, aczkolwiek jeśli warto to nadrobiłbym zaległości.
W piwowarstwie domowym nie ma przegranych.
Każde niepowodzenie czegoś uczy.
Przegrasz dopiero wtedy, gdy nie spróbujesz!
Sporo regionalnych, rzemieślniczych i kontraktowych rzeczy. W zasadzie głównie rodzimych. Półki zapchane. Ceny od 7 do 9 zazwyczaj. Czyli jak wszędzie. Wybacz, nie bardzo się przyglądałem, wstąpiłem tam tylko na mały antrakt w trakcie wieczornego rowerowania
Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2015-01-27, 22:02.
Ok, wielkie dzięki, jak będę się kręcił po Ursynowie to zajrzę sobie
Co do cen chodziło mi raczej czy jesteś w stanie odnieść się do innych ursynowskich sklepów, ale skoro na szybko wpadłeś to rozumiem że nie. Na Ursynowie jest kilka tych miejsc - sam pewnie wiesz
W piwowarstwie domowym nie ma przegranych.
Każde niepowodzenie czegoś uczy.
Przegrasz dopiero wtedy, gdy nie spróbujesz!
Z okazji 10 urodzin przygotowano coś absolutnie wyjątkowego – 10 premierowych piw, stworzonych we współpracy z zaprzyjaźnionymi browarami z całej Polski!
Dodatkowo Czeka:
unikalna selekcja piw warzonych specjalnie na tę okazję
konkursy i nagrody dla naszych gości
dobra muzyka...
Dawna Lady Chmiel kilka lat temu po zmianie właścicielskiej stała się Czeskimi Kuflami.
Na szczęście dobry duch wnętrza nie odleciał. Sąsiedzkie klimaty, dużo stałych bywalców z pobliskich osiedli.
Elastyczni właściciele, szybko przechodzą na Ty, warto usiąść przy barze...
Comment