miłe warunki do spożywania posiłków

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

    #1

    miłe warunki do spożywania posiłków

    skoro został juz poruszony ten temat... wątek założony, aby rozwodzić się nad tym, jak można przyjemnie spożyć papu w sprzyjających okolicznościach przyrody
    np. truskawki prosto z krzaka, które jem o poranku stojąc w piżamie, albo powolne jedzenie czekolady, która z tego braku tempa spożywania rozpływa się w palcach... albo knysza z warzywami jedzona na środku wrocławskiego Rynku wiosennym wieczorem
    Ostatnia zmiana dokonana przez cyborg_marcel; 2005-02-15, 21:32.
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

    Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9866

    #2
    No to trzeba wątek truskawek przenieść tutaj.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

    Comment

    • zbysia
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.09
      • 907

      #3
      Może nie tak piwnie, grill - mięsa, sery, warzywa wszelakie, owoce (typu banan); sałaty dobże vinegretem przyprawione, bose stopy w trawie, butelki czerwonego idealnie chłodnego w ustach Vranec'a... dyskusje naprężone lub żarty i szutki swawolne, śmiech dziatek biegających, walki kociąt naśladujące Matrix... słońce zachodzące za bzem dzikim, patent, który mamy na niebo gwiaździste... ech życie i słowiańska ma duszo...
      fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

      Comment

      • zbysia
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.09
        • 907

        #4
        Zapomniałem jeszcze dodać, że stół musi być ogromny, a krzesła wygodne, świece na wieczór w ilości ogromnej przygotowane, a wtedy może i śpiewy się zaczną od ruskich dumek przez agitki zagrzewające młodzież ancieme regime do pracy...
        fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

        Comment

        • zbysia
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2004.09
          • 907

          #5
          Z racji obecności postaci cybernetycznych - odświeżam (ż literka). Brak też "Sojaczków".
          Wędzona makrela na ciepło, prosto z wędzarki, w ciepły weekend B.C. Spożywana w plenerze, smarowana na chlebku (dla Garfunkel - Musiorski - ale nie jestem spokrewniony).
          Ale francę słoną zrobiłem - następnego dnia nastąpiła przeróbka niedojedzonych resztek na mój nowy wynalazek: "Szwed w Pitrze" (St. Pitrze): Wędzona rybka bez ości utarta widelcem, ogóreczek małosolny (wszak w Pitrze) posiekany, koperek (wszak Szwed), śmietana i oliwa, pieprz (ja bez soli z wiadomych powodów) - wymieszać. Smarować.
          Popić dowolnym piwem. Najlepiej rano. (cholera ja nie piję przed zmrokiem) Najlepiej w sobotę. Najlepiej na dworze (polu). Bajka.
          Au contre: moje 5 krzaczków truskawek kwitnie
          fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

          Comment

          • garfunkel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.04
            • 1068

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysia
            (dla Garfunkel - Musiorski - ale nie jestem spokrewniony).

            Jak ja mam spokojnie spać? gdy konkurencja jest zjadana?

            Comment

            • zbysia
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.09
              • 907

              #7
              Polecam wszystkim - mogę sprzedawać wysyłkowo
              fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              • Javox
                Wild Beer, Mile Maker
                Javox
                Oat Pale Ale - New England / Hazy
                Chmiele: Citra I Simcoe
                Alko 4.5%

                Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
                Lacing - nie za dużo.
                Gaz - średni.
                Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
                Aromat - cytrusy, pomarańcza, żółte jabłko....
                2024-04-07, 14:31
              • Serokomlak
                Szwecja, Kalmar, Polhemsgatan 30, Ängöl AB
                Serokomlak
                Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
                2025-09-28, 21:34
              • darekd
                Badger, Master Stoat
                darekd
                Pierwotnie browar z Blandford St Mary w hrabstwie Dorset (południowa Anglia) nazywał się Hall & Woodhouse. Należy do rodziny Woodhouse i ma historię sięgającą 2 poł. XVIII w.

                https://www.hall-woodhouse.co.uk/

                Obecnie równolegle ze stałą nazwą stosują Badger (borsuk)...
                2025-09-29, 23:03
              • Javox
                Lwówek, Ciechan Wyborne Pasteryzowane
                Javox
                Skoro wyraźnie napisano, że piwo jest pasteryzowane to już mamy tu inne piwo niż przez ostatnie lata i chyba zasługuje na nowy wątek.
                Dodatkowo na kontrze widzimy informacje "filtrowane, poddane mikrofiltracji".

                Piwo jasne z ekstraktem 12.1*, alko 5.6%.

                Piana...
                2025-05-17, 12:11
              • bastion
                Armenia, Erewań, Tamanian 67, T Philosophy.
                bastion
                Tuż pod kaskadami za olbrzymim pomnikiem Tamaniana, od tamtego roku działa browar restauracyjny T Philosophy..
                Najbliższa okolica jest pełna turystów, więc działalność restauracji jest ukierunkowana wybitnie pod nich oraz generalnie dla osób z grubym portfelem.

                Sam lokal...
                2025-03-25, 21:19
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...