Kadź zacierna ze stałym mieszaniem i kontrolą temperatury.
		
							
						
					Produkcja na uczelni
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Coś mi się poprzestawiało ten rysuneczek miał być jako drugi - wtedy byłby porządek chronologiczny a tak jakiś chochlik się wdał i nie jest - trudno.
 Kadź filtracyjna to sitko o podwójnym dniem. Na dno z otworkami nakładam tkaninę filtracyjną. Klarowną brzeczkę gromadzę bezpośrednio w cylindrze dzięki temu wiem jaką mam objętość od której m.in. zależy dawka chmielu.Comment
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Oficjalnie nadal używają nazwy: Bavaria-St. Pauli-Brauerei (na pocz. XXI w. produkcja przeniesiona do Holstena, a browar wyburzony). Oficjalnie nadal używają nazwy: Bavaria-St. Pauli-Brauerei (na pocz. XXI w. produkcja przeniesiona do Holstena, a browar wyburzony).
 
 5,1% alk.
 
 https://www.astra-bier.de/biersorten/
 
 Aromat - słodowy, trochę ziarna, nieco owocowej słodyczy
 Piana - wysoka,...- 
							Channel: Niemcy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni... Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki... Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...- 
							Channel: Śląskie
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
 Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch...3 Photos- 
							Channel: Ukraina
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Browar Ciechan, właściciel takich marek jak Ciechan Wyborne czy Ciechan Miodowe - to zakład z ponad 300 letnią tradycją warzenia piwa.
 Obecnie jest jedną z czołowych firm w segmencie browarów regionalnych.
 
 Obecnie poszukujemy
 Technologa produkcji piwa/Piwowara
 
 ...2018-08-06, 09:12
- Loading...
- Koniec listy.
 
							
						 
							
						
Comment