Plzeň, Nádražní 16, Klub malých pivovarů

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Plzeň, Nádražní 16, Klub malých pivovarů

"Piwna rewolucja puka do bram najpotężniejszych" - chciałoby się rzec patrząc na przypadek tego nowego lokalu. Otóż Klub Małych Browarów zlokalizowany jest dosłownie kilkadziesiąt kroków od bramy Plzeňskiego Prazdroja - ikony czeskiego piwowarstwa, która w międzyczasie stała się symbolem komercyjnej piwnej turystyki.

Nalewaków niezbyt dużo bo zaledwie cztery, ale dzięki temu beczki rotują w odpowiednim tempie, tak że w ciągu wieczoru może nastąpić kilkakrotna zmiana. W piątek wieczorem jest tu naprawdę tłoczno i stojąca miejscówka przy barze to luksus.

Piwa pochodzą zarówno z okolicznych browarów typu Šťáhlavy jak i tych bliżej Pragi w stylu Kácova, Chýně czy Třebonic. Co istotne, w ciągu dwóch wizyt trafiłem na ejla, weizenbocka i portera.
    Cieszy to, że takie lokale powstają i poza Pragą, a jeszcze bardziej, że frekwencja w nich dopisuje.
    Foty oczywiście na Piwnych Czechach.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Nalewaków jest już 5. Nie pamiętam już pełnej listy piw, wpadłem tylko na jedno z powodu krótkiego czasu pobytu, był to Bizon IPA z Pivovaru u Bizona.

Barman doskonale pamiętał gości z BrowarBizu, których pozdrawia
    Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2013-01-16, 23:54.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
      dadek
      Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
      2023-05-16, 01:44
    • elbinger
      Sprzedam pokale restauracyjne EB + inne w komplecie
      elbinger
      Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
      Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
      Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany
      ...
      2022-02-27, 10:06
    • elbinger
      Pokale EB RESTAURACYJNE moje zbiory - Identyfikacja Restauracji i Klubów EB
      elbinger
      Dzień dobry.
      Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
      Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
      Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
      Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
      Nie...
      2022-02-05, 16:24
    • dadek
      Plzeň, Rooseveltova 4, KEGzistence
      dadek
      Nowy wielokran w sercu plzeňské starówki. Otwarto go u progu jesieni 2022 i mieści się w bezpośredniej bliskości náměstí Republiky (północno-zachodni narożnik). Trafiliśmy tu zupełnie przypadkiem skuszeni wystawioną na chodniku reklamą. Wnętrze niezbyt wielkie ale przyjemne, ściany...
      2023-05-11, 01:45
    • heckler
      Hradištko-Pikovice, Nádražní 19, Pivovar Pikovar
      heckler
      Pikovice to wieś położona na lewym brzegu Sázavy i stanowi jedną z dwóch lokalnych części gminy Hradištko w powiecie Praga - Zachód. Wioska jakich setki w Czechach, ale od początku tego roku w lokalnej restauracji U Dolejších został otwarty browar o nazwie Pikovar.
      Restauracja wraz...
      2022-11-23, 10:21
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...