PDA

Wersja pełna: : 17 października 2009 - Szkolenie Sensoryczne - Katowice


Maggyk
01-07-2009, 10:54
Szkolenie z serii sztuka degustacji dla zaawansowanych odbędzie się 17 października 2009 w Katowicach przy ulicy Opolskiej 22 w budynku firmy Opal (nieopodal minibrowaru restauracyjnego Spiż) o godzinie 11.30. Szkolenie zakończy się około godziny 16.00.

Liczba miejsc jest ograniczona - szkolenie tylko dla 20 osób!
Liczy się kolejność zgłoszeń.
Zgłoszenia przyjmujemy: szkolenia@centrumpiwowarstwa.pl
lub telefonicznie: + 48 502 262 911

Koszt szkolenia: 200 PLN
Wpłat należy dokonywać najpóźniej do 15 września 2009 r.

nr rachunku bankowego:
86 1140 2017 0000 4002 0946 5818
(Multibank - Bankowość Detaliczna BRE Banku SA).

Marusia
19-07-2009, 11:53
Maciej Chołdrych, ten sam, co prowadził szkolenia we Wrocławiu, Warszawie i Gdańsku.

mwa
19-07-2009, 13:20
Ile osób już się zapisało?

Marusia
21-08-2009, 10:06
Podbijam temat, bo zapisy już trwają od jakiegoś czasu i lepiej nie czekać na ostatnią chwilę!

Prawdopodobnie zmienimy program szkolenia, na bardziej "pod piwowarów", ale trwają jeszcze konsultacje. Jak już będę znała konkrety, to zamieszczę program gdzie trzeba.

To ma być szkolenie dla Was, zatem jeśli będziecie mieli do programu uwagi, Maciek na pewno je uwzględni:)

Marusia
26-09-2009, 10:59
Jest jeszcze kilka miejsc na powyższe szkolenie, także serdecznie zapraszamy.

Program szkolenia finalnie został poszerzony o następujące pozycje:

1. Zaawansowane rozpoznawanie wzorców smakowych. Będą to odpowiednio
przygotowane próby piwa zawierające związki w stężeniach typowych dla
wskazanych wad surowcowych lub technologicznych.

2. Profilowanie

Podczas tej części szkolenia uczestnicy biorą udział w profilowaniu prób
piwa, tworząc wykresy profilów sensorycznych, analizując jakość piwa i ucząc
się zasad opisywania i archwizowania danych sensorycznych.

Marusia
29-09-2009, 15:05
Z powodu odwołania przez część osób uczestnictwa w kursie, organizacja szkolenia stanęła pod znakiem zapytania. Zatem jeśli ktoś cały czas się waha, to pora podjąć decyzję i się zgłosić, mamy czas jeszcze do najbliższego piątku. Jeśli nie uda nam się uzbierać wystarczającej liczby uczestników z bólem serca będziemy musieli odwołać szkolenie.

Być może niektórym program wydaje się zbyt skomplikowany, ale mogę z czystym sumieniem zapewnić, że Sensor tak wszystko pięknie poprowadzi, że nawet kompletnie początkujący degustatorzy wyjdą ze szkolenia z przydatną wiedzą:)

mwa
29-09-2009, 15:54
Znam wiele osób, ale termin nie pasuje (zloty, praca, imprezy inne).
Mi szkoda, bo mi zależało, ale uprzedziłem zapisując się-a jednak niewypał.

Marusia
18-10-2009, 17:40
Szkolenie i po szkoleniu:)
Dziękuję uczestnikom i prowadzącemu za przesympatyczną atmosferę, będziemy w kontakcie w sprawie szkoleń dotyczących piw belgijskich i innych - może przed Warsztatami w maju?

Próbki smakowe podprogowe były masakryczne:D Ciężko jest zostać dobrym sensorykiem. Piwa były pyszne, pogoda beznadziejna, a knajpy w Katowicach - zamknięte:D Dopiero trzeci strzał nam się udał, ale, jako, że szkolenie się przedłużyło, miałam czas tylko na jednego Paulanerka w ekipie szkoleniowo-browar.bizowej i wio, do zimnego pociągu:ice:

Relacja filmowo-zdjęciowa wkrótce na naszym blogu:)

mark33
19-10-2009, 07:26
Zdjęcia wkrótce udostępnię, co do samego szkolenia było bardzo trudne, może ja tak odbieram ale pewne zwązki (odbieram bardzo intenstywnie i długo inne prawie wcale :D).
Prowadzenie kursu profesjonalne, atmosfera znakomita.

Marusia
19-10-2009, 07:30
co do samego szkolenia było bardzo trudne, może ja tak odbieram ale pewne zwązki (odbieram bardzo intenstywnie i długo inne prawie wcale

No ta część była trudna, ale reszta szkolenia przecież chyba nie? Ja już nie moge tego ocenić, bo za dużo razy na podobnym byłam, zatem serio pytam:)

mark33
19-10-2009, 07:36
No ta część była trudna, ale reszta szkolenia przecież chyba nie? Ja już nie moge tego ocenić, bo za dużo razy na podobnym byłam, zatem serio pytam:)

Reszta szkolenia bardzo łatwa , szczególnie degustacja rarytasów.

szyszek1
20-10-2009, 13:56
Było super - wspaniała atmosfera i doskonałe piwa.
Fajnie było poznać specjalistów browarowiczów z Marusią na czele :stout:

Nie zapominajcie jednak o Śląsku mimo zamkniętych niektórych knajp.
Ewentualnie proponuję Gliwice :)

Czekam na fotki i filmiki.

Marusia
23-10-2009, 19:03
Fotki i filmik czekają na obróbkę, a jako, że ciągle się nie możemy obrobić z innymi rzeczami, to pewnie jeszcze chwilę potrwa:D