Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wrocławski Mikrobrowar "Cambridgei"

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cambridgei
    Senior
    • 05-2009
    • 124

    Wrocławski Mikrobrowar "Cambridgei"

    Pierwsze kroki w moim domowym przemyśle fermentacyjnym to znakomite wina winogronowe i ryżowe, później przyszedł czas również na piwo i winko zaszło na plan dalszy .

    Warka no 1. Muntons Lager (Brew-kit)

    Pierwsze warzenie nastąpiło w domowym mikrobrowarze tuż po ostatnich Warsztatach Piwowarskich 2009. Na pierwszy ogień poszła pucha, nachmielony ekstrakt Muntons Lager zakupiony w Browamatorze, tamteż zaopatrzyłem się w niezbędny dla początkujących lamek piwowarskich sprzęt .
    Piwo oczywiście nie przetrwało do dnia dzisiejszego dlatego zdjęcia nie umieszczam .
    W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem

    Pozdrawiam
    Piotr
  • Seta
    Piję piwo
    • 10-2002
    • 6964

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cambridgei Wyświetlenie odpowiedzi
    Piwo oczywiście nie przetrwało do dnia dzisiejszego dlatego zdjęcia nie umieszczam .
    Jakie "oczywiście? Ja trzymam ciągle jedną butelkę z mojej pierwszej warki...
    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

    Comment

    • naczelnik
      Senior
      • 08-2003
      • 1884

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
      Jakie "oczywiście? Ja trzymam ciągle jedną butelkę z mojej pierwszej warki...
      masz jakies zdejcie tego kwasa ?
      Last edited by naczelnik; 03-12-2009, 02:39.
      Popieram domowe browary!

      Polakom gratulujemy naczelnika

      Zamykam browar.
      Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

      gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

      Comment

      • Seta
        Piję piwo
        • 10-2002
        • 6964

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedzi
        masz jakies zdejcie tego kwasa ?
        Mówisz i masz
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

        Comment

        • cambridgei
          Senior
          • 05-2009
          • 124

          #5
          Warka no 2. Dunkelweizen 12*

          Moja druga warka Dunkelweizen 12*

          Warzona z procesem zacierania (zacieranie dekokcyjne) zaraz po Brew-kicie, aczkolwiek jedna buteleczka przetrwała na pamiątkę . Wg mnie smak oraz zapach dalekie od doskonałości ( sam o wielę bardziej preferuję jasną pszenicę ), ale domownikom smakowało.

          Słód pszeniczny 2,5 kg
          Słód monachijski 1,5 kg
          Słód karmelowy jasny 0,25 kg
          Słód karmelowy ciemny 0,1 kg
          Chmiel Lubelski, granulat, 25 g

          Foto:
          Click image for larger version

Name:	hyh.jpg
Views:	1
Size:	9,0 KB
ID:	2030773
          W poprzednim wcieleniu, z całą pewnością byłem piwowarem

          Pozdrawiam
          Piotr

          Comment

          Przetwarzanie...
          X
          😀
          🥰
          🤢
          😎
          😡
          👍
          👎