Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

IX Warsztaty Piwowarskie we Wrocławiu - Konkurs Piw Domowych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Senior
    • 02-2001
    • 20211

    IX Warsztaty Piwowarskie we Wrocławiu - Konkurs Piw Domowych

    Kontynuując wątek weizenbocka (wczoraj premiera Psze Koźlaka Pinty, dziś ja warzę swojego pszewieśniaka), w porozumieniu z przewodniczącym Jury przyszłorocznego KPD informuję, że w szranki będą stawały:

    1. Pils czeski
    2. Weizenbock
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • Mason
    Senior
    • 02-2010
    • 3280

    #2
    Ej, a gdzie metallic lager i defloration IPA?
    JEDNO PIVKO NEVADI!

    Comment

    • zgoda
      Senior
      • 05-2005
      • 3516

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      Kontynuując wątek weizenbocka (wczoraj premiera Psze Koźlaka Pinty, dziś ja warzę swojego pszewieśniaka), w porozumieniu z przewodniczącym Jury przyszłorocznego KPD informuję, że w szranki będą stawały:

      1. Pils czeski
      2. Weizenbock
      Oyeah! Będę miał!

      Do maja powinien nabrać ogłady.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • anteks
        maruda
        • 08-2003
        • 10738

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
        Oyeah! Będę miał!

        Do maja powinien nabrać ogłady.
        Pils czy Weizenbock ?
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • mark33
          Idę po piwo do piwnicy.
          • 04-2005
          • 3283

          #5
          U mnie pils w najbliższym planie, może się bardziej przyłożyć

          Comment

          • Mason
            Senior
            • 02-2010
            • 3280

            #6
            Właśnie się zorientowałem, że też będę warzył weizenbocka, tylko że czarnego
            JEDNO PIVKO NEVADI!

            Comment

            • zgoda
              Senior
              • 05-2005
              • 3516

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              Pils czy Weizenbock ?
              Prazdrój Ręczajski, obciąg w Choinach.

              Na pszenice jeszcze będę miał za zimno.
              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

              Comment

              • walec
                Senior
                • 02-2010
                • 193

                #8
                Czy piwa będą oceniane pod kątem zgodności ze stylem według jakichś konkretnych reguł, np. BJCP, czy uznaniowo?

                Comment

                • jacer
                  Senior
                  • 03-2006
                  • 9875

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czy piwa będą oceniane pod kątem zgodności ze stylem według jakichś konkretnych reguł, np. BJCP, czy uznaniowo?
                  Co to znaczy uznaniowo?
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • anteks
                    maruda
                    • 08-2003
                    • 10738

                    #10
                    Jak sędzia uzna że dobre
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • hasintus
                      Senior
                      • 07-2006
                      • 850

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec Wyświetlenie odpowiedzi
                      Czy piwa będą oceniane pod kątem zgodności ze stylem według jakichś konkretnych reguł, np. BJCP, czy uznaniowo?
                      Czy na prawdę potrzeba opisów BJCP z Ameryki aby określić zgodność ze stylem tak popularnych stylów? Koń jaki jest każdy widzi.

                      Comment

                      • walec
                        Senior
                        • 02-2010
                        • 193

                        #12
                        Uznaniowo znaczy ekspercko, nie chciałem nikogo urazić. Znaczy że ktoś się zna i stwierdza że ten pils jest lepszy od tamtego a tamto to w ogóle nie jest pils.
                        Nie trzeba BJCP z Ameryki, ale na przykład chciałbym móc mniej więcej określić na etapie produkcji, czy to piwo pod ten konkurs nie będzie za ciemne/za gorzkie/za mało gazowane itp... Pod konkurs w Żywcu PSPD przygotowało własne wytyczne i to wydaje mi się fajną drogą - każdy wie czego się od niego oczekuje.

                        Comment

                        • kopyr
                          Senior
                          • 06-2004
                          • 9475

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec Wyświetlenie odpowiedzi
                          Uznaniowo znaczy ekspercko, nie chciałem nikogo urazić. Znaczy że ktoś się zna i stwierdza że ten pils jest lepszy od tamtego a tamto to w ogóle nie jest pils.
                          Nie trzeba BJCP z Ameryki, ale na przykład chciałbym móc mniej więcej określić na etapie produkcji, czy to piwo pod ten konkurs nie będzie za ciemne/za gorzkie/za mało gazowane itp... Pod konkurs w Żywcu PSPD przygotowało własne wytyczne i to wydaje mi się fajną drogą - każdy wie czego się od niego oczekuje.
                          Myślę, że spokojnie możesz się opierać na BJCP, już na tyle się zadomowiły w głowach piwowarów, że raczej nikt nie będzie tam Ameryki odkrywał, zwłaszcza, że jak wspomniał hasintus nie są to kontrowersyjnie opisane style.
                          blog.kopyra.com

                          Comment

                          • Marusia
                            Senior
                            • 02-2001
                            • 20211

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                            Myślę, że spokojnie możesz się opierać na BJCP, już na tyle się zadomowiły w głowach piwowarów, że raczej nikt nie będzie tam Ameryki odkrywał, zwłaszcza, że jak wspomniał hasintus nie są to kontrowersyjnie opisane style.
                            Też tak uważam, w zeszłym roku były piwa specjalne, to Browarzyciel zrobił do tego osobny opis. BJCP w zakresie pilsów nie ma co modyfikować. Jeśli chodzi o weizenbocka to jedynie przyczepiłabym się do zakresu barwy (ja np. bardzo lubię ciemne weizenbocki). Poproszę Browarzyciela, żeby się wypowiedział jako przewodniczący Jury w tym temacie.
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • Browarzyciel
                              www.browarzyciel.pl
                              • 08-2005
                              • 357

                              #15
                              Serwus to All…

                              … jak mawiają Jankesi. Nic dodać nic ująć. Będziemy opierać się na BJCP, gdyż ponieważ jest to rzetelnie opracowane źródło istniejących stylów. W temacie pilsa będziemy szukać podobieństw bliższych do tych niemieckich wzorców. Czyli będziemy bardziej doceniać czysty, lagerowy charakter i wytrawną postać, jaśniejszą barwę i inne atrybuty pilsa. Jeżeli więc ktoś ma wybór wysłać pilsa lub pilznera bohemskiego, to polecam zdecydować się na ten pierwszy.

                              Weizenbock może być nieco ciemniejszy, aż do ciemnoczerwonego lub brązowego koloru – jak wspomina BJCP. Ważne, aby ingrediencje użyte do zmiany koloru nie wpłynęły zbytnio na smak piwa i nie zrobiły go np. palonym. Smak koźlaka musi być podobny do słabszego brata, tyle, że bardziej intensywny. A więc kluczowymi wyróżnikami dalej będą odpowiednie estry i fenole.

                              Pozdrawiam
                              Raf.
                              BROWARZYCIEL
                              Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                              eventy dla firm

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎