Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zaczęłam od podstaw

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kamyczek77
    Senior
    • 09-2001
    • 458

    Zaczęłam od podstaw

    Wczoraj zaczęłam mielić słód.Zastosowałam zwykły młynek do kawy z lat 70'(moc-1 silna kobieca ręka).Ma to być piwo pszeniczne,jak już zmielę to sie będę martić o kadzie filtracyjne i.t.p.
    Mielenie wcale nie jest trudne,a i słód nie jest taki twardy jak sądzilam z wypowiedzi wcześniej zamieszczonych w temacie.
    Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!
  • Krzysiu
    Krzysiu
    • 02-2001
    • 14936

    #2
    Odp: Zaczęłam od podstaw

    kamyczek77 napisał(a)
    ...jak już zmielę to sie będę martić o kadzie filtracyjne i.t.p.
    ...
    Podziwiam Twój optymizm, ale jak się już słód rozbełta w wodzie, to zostaje mało czasu na samodzielne wykonanie kadzi filtracyjnej ;-)

    Comment

    • pawcio1
      Senior
      • 03-2003
      • 363

      #3
      Odp: Zaczęłam od podstaw

      kamyczek77 napisał(a)
      Wczoraj zaczęłam mielić słód.Zastosowałam zwykły młynek do kawy z lat 70'(moc-1 silna kobieca ręka).Ma to być piwo pszeniczne,jak już zmielę to sie będę martić o kadzie filtracyjne i.t.p.
      Mielenie wcale nie jest trudne,a i słód nie jest taki twardy jak sądzilam z wypowiedzi wcześniej zamieszczonych w temacie.


      Obym nie był złym prorokiem, ale jeśli tak do tego podchodzisz to będziesz miała problem.
      Filtrowanie pszenicznego to zupełnie osobna konkurencja.

      Comment

      • kangurpl
        Senior
        • 03-2002
        • 2660

        #4
        Więcej optymizmu panowie
        Kamyczek77 miel (mlej?) dalej
        i powodzenia w warzeniu
        Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
        "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

        "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

        Comment

        • marcopolok
          Senior
          • 10-2001
          • 2334

          #5
          E ja tam wierzę w koleżankę to dość stanowcza osóbka.
          Jednocześnie prośba o dalsze sczegóły z tej dziewiczej warki bo też się przymierzam
          Jak na razie mam odpowiednią piwniczkę załatwioną oraz hektar pola na którym w takt wiatru będzie się bujał dorodny łan pszenicy. ( to się nazywa zaczynanie od podstaw )
          bez brody...

          Comment

          • pjenknik
            • 08-2001
            • 3388

            #6
            W tym browarze ja jestem od technicznych i na pewno bedzie miała kadź w odpowiednim momencie. A zanim zmiele 5 kg słodu to jeszcze trochę czasu minie.
            Last edited by pjenknik; 14-03-2003, 18:16.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

            Comment

            • kamyczek77
              Senior
              • 09-2001
              • 458

              #7
              Rzeczywiście Pjenknik zajmuje się stroną techniczną przedsięwzięcia.Dlatego też wstrzymałam moje działania i czekam na kadż filtracyjną(mimo wszystko jestem dobrej myśli
              Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!

              Comment

              Przetwarzanie...
              X
              😀
              🥰
              🤢
              😎
              😡
              👍
              👎