Podczas ostatniej giełdy w Żywcu, rozmawiałem z gościem, który w naszym Urzędzie Miejskim jest odpowiedzialny za organizację imprez masowych, m.in. Międzynarodowych Targów Turystycznych. Jak się okazało, jest także okazjonalnym birofilem i chciałby poznać opinię tzw. "środowiska", czy giełda birofilska lub kolekcjonerska w naszym mieście miałaby sens.
Jaki termin byłby najsensowniejszy?
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Nie ma żadnych przeciwskazań!Z dnia na dzień mnożą się nowe giełdy.To bardzo dobrze.Myslę ze termin musisz poddać konsultacji z organizatorami pozostałym giełd.Źle jest jeżeli imprezy birofilskie nachodzą na siebie!
may
may napisal/a
[B]Nie ma żadnych przeciwskazań!Z dnia na dzień mnożą się nowe giełdy....
Niestety są przeciwskazania. Już parę lat temu było tak, że powstało kilka nowych giełd i ludzie przestali jeździć. Teraz zaczyna być podobnie. Jeżeli w terminarz wejdzie jeszcze kilka giełd, straci sens jeżdżenie na nie, bo nie będzie z czym jeździć. A wyjazdy nie są za darmo.
Na razie wypada średnio jedna gieła na miesiąc. To i tak dużo, prawie jak w Czechach. Nie ma sensu tworzyć fikcji, bo co to za giełdy, na które jeździ kilkanaście osób (a było takich sporo).
Zgadzam się z Krzysiem.
Robi sie coraz więcej Giełd a ludzie nie mają czasu i pieniędzy żeby na nie jeżdzić.
Jest kilka duzych imprez w roku: Swiebodzice, Tychy, Żywiec, (po przerwie) Warszawa, Grodzisk Wlkp, Chojnów, i znów Tychy.(jesienią). Dochodzą inne giełdy, które były udane np. Biała Podlaska.
To na początek. Ważne żeby ludzie uczestniczyli w tych imprezach, inaczej nie ma to sensu.
Niezależnie od tego chyba będzie pomysleć o terminach giełd w Polsce. Ważne, żeby te największe imprezy były w jak największym odstępie od siebie...
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Warzysz piwo ? Czy też nim się po prostu interesujesz ?
Ciekawi Cię jeden z jego składników jakim są drożdże piwowarskie ? Jeżeli chcesz więcej na ten temat się dowiedzieć - Zapraszamy Cię do uczestnictwa w Akademii Drożdżowej Fermentum Mobile , która odbędzie się 10 września
Najpierw przyszły mi do głowy różne wariacje na temat praw Murph'ego dotyczące piwa, później jeszcze dotyczące naszego (i nie tylko) forum. Wszystko jest tylko do śmiechu, więc należy je traktować z . Zachęcam do rozwinięcia tematu.
Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na Festiwal Piwa, który odbędzie się w Muzeum Narodowym Rolnictwa i Przemysłu Rolno- Spożywczego w Szreniawie koło Poznania 12 września tego roku. Główną ideą imprezy będzie zaprezentowanie szerszemu gronu widzów, często nieobeznanemu z tematem, tradycji...
Bottlabel | etykiety na butelki wraz z V Wrocławskim Festiwalem Dobrego Piwa ogłaszają konkurs organizowany specjalnie dla wszystkich miłośników piwa, kultury piwnej i dobrego designu.
Warzysz piwo? Projektujesz własne etykiety? Znalazłeś swój sposób na podkreślenie charakteru...
Comment