Reden Chorzów [TankBusters], Crush System

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13030

Reden Chorzów [TankBusters], Crush System

West Coast IPA na Enigmie, Citrze i Rakau.

Ekstr. 15%
    Alk. 6%

Aromat - intensywnie chmielowy, ale zaskakująco jak na deklarowane chmiele na pierwszym planie żywiczność, potem trochę tropików (może mango) a cytrusy ledwo ledwo
    Piana - średnia, trwała, długi kożuszek
    Barwa - zamglona słomka/jasne złoto
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - chmiel dominuje, ale nuty słodowe są tu całkiem wyraźne, trochę nawet kremowe, trochę specyficzne, ale trudno mi konkretnie dookreślić. Chmiel podobnie jak w aromacie, wyraźny. Goryczka natomiast jest stosunkowo łagodna, wygładzona przez słód
    Treściwość - pełne piwo

Nie opisałbym tego piwa jako West Coast. Nie jest zbyt wytrawne (właściwie brakuje jej trochę), chmiele i goryczka od nich też nie wydaje się zbyt mocne. Choć akurat mi odpowiadają takie "nieprzechmielone" piwa, no ale ten styl akurat tym się powinien wyróżniać. Nie biorąc tego pod uwagę całość jest to dla mnie całkiem fajna i solidna.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
    dadek
    21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
    2023-08-20, 20:00
  • darekd
    Reden Chorzów, Pils Klasyczny
    darekd
    Producent: Grupa Reden Chorzów. 12% ekstr., 4,8% alk.

Aromat - na początku łodygowe zielsko od polskich chmieli. Szybko się ulatnia i zostają leciutkie drożdże, zielsko i ciut słodu
    Piana - zdecydowanie wysoka, szybko większe bąble i opadanie do trwałego kożuszka
    ...
    2023-09-12, 00:01
  • darekd
    Reden Chorzów, Double Foreign Extra Stout
    darekd
    Ekstr. 19%
    Alk. 7,7% alk.

Aromat - kawowa paloność, czekolada
    Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
    Barwa - smolista
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...
    2023-12-05, 02:59
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • kaczka116
    Reden Chorzów, Pineapple Gose
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-04-19, 11:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...