Dojlidy w rękach KP

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nikita_banita
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    KP nie może zamknąć Białegostoku, bo zdekomponuje swoją logistykę.
    Od nowego roku cała logistyka KP jest zarządzana z Tychów. A piwo można wozić równie dobrze z Warszawy jak i z Białegostoku. Może u podstaw tej decyzji leżeć też jakieś sensacyjne przejęcie innego browaru.

Zaznaczam jednak, że nie mam wiadomości o zamknięciu Dojlid z pewnych źródeł.

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Tylko tu chodziło o to, że KP miała 4 browary rozłozone dość daleko od siebie i produkujące te same marki, więc minimalizowano koszty związane z komunikacją na linii browar - klient. Na południu są Tychy i z czasem doszły Kielce, Polska centralna to Poznań a półnicna - właśnie Białystok. Pozbawiając się browaru z północnych krańców Polski KP rozpierniczyła by swoją misternie rozpostartą pajęczynę, także to dość radykalne posunięcie.

Comment

• Promil03
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.10
        • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
        Bez sensu trochę. Zakupili Kielce by za moment zamknąć Białystok? Przecież jesczze niedawno żalili się że potrzebują większych mocy produkcyjnych (stąd przyłączenie Belgii).
        W innym temacie rzecznik KP Mówi, że:

- Jako lider staramy się wytyczać trendy na polskim rynku piwowarskim. Nie widzimy też uzasadnienia by przejmować małe browary, ponieważ obecnie mamy większe moce produkcyjne niż możliwości sprzedaży - komentuje Paweł Kwiatkowski.

Więc może z zamknięciem Białegostoku jest coś na rzeczy.

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Jakby były zakłady bukmacherskie który browar KP odpadnie jako pierwszy to postawiłbym w pierwszej kolejności na Kielce. Fratery zlikwidowane, Wojak przeniesiony do Tych, geograficznie dość blisko innego dużego browaru tego koncernu.

Żubr to silna marka, szczególnie na wschodzie Polski, jak pójdzie fama, że browar zamykają a Żubr będzie jechał z Poznania to istnieje duże ryzyko, że spora część klientów odejdzie na rzecz Łomży czy Perły.

Comment

• Piecia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.02
            • 3312

a niech zamykają!! niech się udławią "Żubrem" na koniec - niech zamkną jeszcze Tychy i Poznań i wyp.... z Polski - a potencjał w Białymstoku mamy, więc browarem może się ktoś sensowny zainteresuje i wróci piwo z Białegostoku! oby!
            Koniec i bomba,
            Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• slavoy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

Jakby były zakłady bukmacherskie który browar KP odpadnie jako pierwszy to postawiłbym w pierwszej kolejności na Kielce. (...)
              eee, tego, Pioter coś Cię chyba ominęło... On już BYŁ pierwszy.
              Dick Laurent is dead.

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Jakby były zakłady bukmacherskie który browar KP odpadnie jako pierwszy to postawiłbym w pierwszej kolejności na Kielce.
                halo!!

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• toto
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2006.12
                  • 949

Jakby były zakłady bukmacherskie który browar KP odpadnie jako pierwszy to postawiłbym w pierwszej kolejności na Kielce. Fratery zlikwidowane, Wojak przeniesiony do Tych, geograficznie dość blisko innego dużego browaru tego koncernu.
                  Ależ Pioterb, Kielce już dość chwilę nie warzą.

Edit: No tak, wszyscy wychwycili.
                  Last edited by toto; 2011-01-18, 20:14.

Comment

• Promil03
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.10
                    • 2833

Warzelnia w Kielcach pracowała do połowy września 2009, a rozlewnia do połowy października tegoż roku.

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

Oj to ładnie się machnąłem. Nie wiem jakim cudem ale to zamknięcie jakoś mi umknęło, może dlatego że nigdy jakoś Wojak mojej uwagi nie przykuwał

Comment

• rohozecky
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2008.11
                        • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
                        niech zamkną jeszcze Tychy i Poznań i wyp.... z Polski
                        Amen.Święte słowa.
                        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• snorre
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2006.02
                          • 655

Nie wiem czy to takie fajne by było. Pomimo całego mojego obrzydzenia do KP i jej produktów, to za tymi zakładami w Poznaniu i Tychach stoją tysiące osób, które straciłyby pracę. Kto chce niech pije ich świnstwa, byle oni nie utrudniali życia innym...
                          Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• rohozecky
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2008.11
                            • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre
                            za tymi zakładami w Poznaniu i Tychach stoją tysiące osób, które straciłyby pracę.
                            Gdzie Ty widzisz te tysiące? We współpracujących hurtowniach i sklepach? Będą sprzedawać co innego. No chyba że boisz się o personel agencji reklamowych / PR . Mnie jakoś osobliwie w ogóle ich nie żal.
                            ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• kopyr
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky
                              Gdzie Ty widzisz te tysiące? We współpracujących hurtowniach i sklepach? Będą sprzedawać co innego. No chyba że boisz się o personel agencji reklamowych / PR . Mnie jakoś osobliwie w ogóle ich nie żal.
                              Przecież tę hipotetyczną lukę w ciągu miesiąca zapełniłyby GŻ i CP. Ludzie chcą taniego produktu, który bez zbytniego absorbowania smaku dostarczy alkohol do mózgu. Oczywiście nie wszyscy, ale z 80% klientów na pewno.

A cała plotka pewnie wynika z tego, że może zaczęły się jakieś ruchy w kadrach, typu nieprzedłużanie umów o pracę, obligatoryjne urlopy, postojowe itd.
                              blog.kopyra.com

Comment

• Feti
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.10
                                • 801

Ja pracuję w korporacji i tak sie składa, ze na początku roku zawsze są zwolnienia.

Comment

Przetwarzanie...