Regina żegna piwoszy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lenin
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.03
    • 41

Niedaleko mojego miejsca zamieszkania - w sklepie PSS Społem - są jeszcze dostępne piwa z Antonowa. Nie ma już pełnej oferty, bo pszeniczniaki wykupiłem, ale jest jeszcze niebieska Regina w "bączkach".
    Jest również czerwona Regina mocna w "bączkach", ale ona już jest warzona w browarze Kormoran.
    Piłem tą olsztyńską, mocną Reginę, ale trudno mi ją porównać do mocnej z Antonowa, gdyż to piwo piłem tylko raz i to bardzo dawno.

Comment

• slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5056

Taka oto ciekawostka. Bujając się ostatnio po wschodnich rejonach kraju, napotkałem na glebie w Ostrołęce paczkę po fajkach z przemytu. Produkcja jest zapewne z jakiejś nielegalnej fabryki za wschodnią miedzą.
      Typografia nie jest identyczna w 100%, ale przyznacie - podobieństwo jest uderzające.
      Tak oto marka Regina przetrwała na bootlegowych szlugach...
      Attached Files
      Dick Laurent is dead.

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛
        • 2002.11
        • 6064

Po szlugach EB chyba drugi przykład wrzutki logotypu polskiego piwa na paczkę fajek.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• DariuszSawicki
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2012.08
          • 2870

W ełckim pubie Smętek cały czas za szkłem stoi bączek Reginy. Proponowałem już wysokie ceny, ale niestety nie jest na sprzedaż. Z sentymentem wspominam laną z kranu Reginę w tym pubie...

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
            Vojkovice 252, Pivovar Koníček
            dadek
            Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
            2023-11-22, 06:14
          • lybka
            Witam Piwoszy
            lybka
            Cześć pochodzę ze Sląska, uwielbiam piwo, pozdrawiam wszystkich
            2020-06-14, 16:08
          • darekd
            Rampušák, Cofee Stout
            darekd
            Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
            W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.

Właściwie to stout imperialny...
            2025-07-12, 00:50
          • heckler
            Brno-Veveří, Hrnčířská 813/23, Minipivovar Fénix
            heckler
            W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
            Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
            2025-06-25, 08:41
          • Ahumba
            2025.03.28-29 - GDAŃSK, Kranoprzejęcie w The Beer Spot
            Ahumba
            AleBrowar przejmie krany w gdańskim pubie.
            Będzie można spróbować premierowego piwa Hazy IPA: Talus & Vista (15,0 BLG / 6,2% ABV) – soczystej, mętnej IPA chmielonej tylko odmianami Talus i Vista. Cieszcie się aromatami pomarańczy, owoców pestkowych i delikatnie kokosowych! Dzięki dodatkowi...
            Start
            2025-03-28
            Koniec
            2025-03-29
            Adres
            Gdańsk Kilińskiego 4
            2025-03-25, 16:52
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...